Στους δρόμους επανέρχεται από σήμερα ο «αστυνομικός της γειτονιάς»

Στους δρόμους επανέρχεται από σήμερα ο «αστυνομικός της γειτονιάς»
Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε 22 γειτονιές σε τέσσερις περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης
Επανέρχεται από σήμερα το πρόγραμμα του «αστυνομικού της γειτονιάς», μέτρο που αν και κατά καιρούς έχει ανακοινωθεί, δεν κατάφερε να εδραιωθεί.
«Ο αστυνομικός της γειτονιάς» ήταν μια από τις πρώτες εξαγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γ. Πανούση, ο οποίος πρόσφατα υποστήριξε πως το πρόγραμμα «ήρθε για να μείνει».
Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί τον κορμό του μοντέλου κοινοτικής αστυνόμευσης και τη βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και αστυνομίας και εντάσσεται στην φιλοσοφία της νέας αντεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου, που περιλαμβάνει δράσεις προληπτικού και αποτρεπτικού χαρακτήρα, καθώς και προστασία και εξυπηρέτηση του πολίτη στις γειτονιές.
Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί αρχικά σε 22 γειτονιές, σε τέσσερις περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Καλλιθέα, στο Χαλάνδρι, στην Τούμπα- Τριανδρία και στον Εύοσμο.
Οι αστυνομικοί της γειτονιάς θα περιπολούν στον τομέα ευθύνης τους και θα επικοινωνούν προσωπικά με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS