Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με τα χαμηλά 12 ετών «φλερτάρει» το ευρώ, στο 1,0856 δολ., καθώς επανήλθαν οι ανησυχίες για την Ελλάδα

Με τα χαμηλά 12 ετών «φλερτάρει» το ευρώ, στο 1,0856 δολ., καθώς επανήλθαν οι ανησυχίες για την Ελλάδα
Διαπραγματεύεται πέριξ του 1,08 δολαρίου
Με τα χαμηλά 12 ετών «φλερτάρει» η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου τη Δευτέρα, καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο οι ανησυχίες σχετικά με την Ελλάδα.
Η ισοτιμία του ευρώ διαμορφωνόταν νωρίς το πρωί στο 1,0856 δολάριο, όμως προηγουμένως είχε υποχωρήσει μέχρι και το 1,067 δολάριο.
Την Παρασκευή είχε διολισθήσει μέχρι το 1,0839 δολάριο, που αποτελεί τη χαμηλότερη τιμή από το 2003, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, τα οποία ήταν καλύτερα των αναμενόμενων.
Το ευρώ σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα έσπασε το… φράγμα του 1,10 δολαρίου, ισοπεδώνοντας το τελευταίο μεγάλο τεχνικό εμπόδιο τα τελευταία 12 χρόνια.
Κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, έλληνες αξιωματούχοι άφησαν να εννοηθεί ότι θα πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα αν η ελληνική κυβέρνηση δεν ικανοποιηθεί από τους όρους της συμφωνίας με τους πιστωτές της για το πρόγραμμα διάσωσης, με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, να σημειώνει σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, την Κυριακή, ότι «ενδεχομένως να υπάρχουν προβλήματα», προσθέτοντας ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο είτε προκήρυξης εκλογών είτε διενέργειας δημοψηφίσματος.
Σημειώνεται ότι σήμερα, Δευτέρα, έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Eurogroup, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να κυριαρχήσει το ελληνικό θέμα, με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών μα παρουσιάζει στους εταίρους του της Ευρωζώνης ένα πλέγμα έξι μεταρρυθμίσεων.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης