Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: «Επαρκώς περιεκτικό το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» - Μικρές παρατηρήσεις από ΔΝΤ

FT: «Επαρκώς περιεκτικό το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» - Μικρές παρατηρήσεις από ΔΝΤ
Εκτιμάται ότι θα εξασφαλιστεί από την Ελλάδα η παράταση του προγράμματος βοήθειας
«Επαρκώς περιεκτικό» κρίνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times, η οποία επικαλούμενη πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκτιμά ότι θα πρέπει να εγκριθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, κάτι που αποτελεί το σαφέστερο έως τώρα μήνυμα πως η Αθήνα θα εξασφαλίσει την παράταση του προγράμματος βοήθειας της που λήγει το Σάββατο.
Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε στην εφημερίδα ότι δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί η απόφαση των δύο άλλων θεσμών - της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - που πρέπει, σύμφωνα με τη δήλωση του Eurogroup της Παρασκευής, να εξετάσουν τη λίστα με τις ελληνικές προτάσεις μεταρρυθμίσεων.
Ο αξιωματούχος σημείωσε, όμως, ότι η ΕΚΤ και το ΔΝΤ είναι «στο ίδιο μήκος κύματος».
Σύμφωνα με άλλη πηγή της ΕΕ, το ΔΝΤ έχει «ορισμένες κρίσιμες παρατηρήσεις» σχετικά με τη λίστα.
Η παράταση του προγράμματος αναμένεται να σταματήσει τον κίνδυνο μαζικών αναλήψεων καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, αλλά δεν λύνει την άμεση ανάγκη χρημάτων για το ελληνικό δημόσιο, αναφέρει το δημοσίευμα. «Πολλοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το ελληνικό δημόσιο μπορεί να μην έχει χρήματα την επόμενη εβδομάδα», σημειώνουν οι Financial Times.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης