Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαμαράς: Στις 25 Ιανουαρίου η Ελλάδα θα αναμετρηθεί με τον καλύτερο και τον χειρότερο εαυτό της

Σαμαράς: Στις 25 Ιανουαρίου η Ελλάδα θα αναμετρηθεί με τον καλύτερο και τον χειρότερο εαυτό της
Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό με αφορμή τις εξελίξεις στο Παρίσι
Στις δραματικές εξελίξεις στη Γαλλία αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Ρόδο, τονίζοντας ότι «κάθε λογικός άνθρωπος πρέπει να θωρακίζει την χώρα του».
«Έχει μπει ολόκληρο το Παρίσι σε ομηρία. Όλα αυτά ζωγραφίζουν μία εικόνα ανασφάλειας και όλα αυτά υποχρεώνουν τον κάθε λογικό άνθρωπο να θωρακίζει όσο μπορεί τη χώρα του. Και όταν μάλιστα τέτοιες εξελίξεις έχουν πρωταγωνιστή την τρομοκρατία. Και όταν μάλιστα αυτή η τρομοκρατία δημιουργεί πια αναταράξεις σε όλη την Ευρώπη» ανέφερε ο κ. Σαμαράς ενώ τόνισε «ότι μμετά από τα γεγονότα αυτά, βλέπω ότι όλη η Ευρώπη αφυπνίζεται, έχει μπει παντού το σύνθημα, ''δεν φοβόμαστε''».
«Το ''δε φοβόμαστε'' σημαίνει δεν υποκύπτω στην τρομοκρατία και θέλω να σας πω ότι επί ελληνικής προεδρίας πείσαμε την Ευρώπη να αναδείξει ανάμεσα στις ευρωπαϊκές προτεραιότητες και να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση εκείνων οι οποίοι παράνομα μπορούν και εισέρχονται σε οποιαδήποτε χώρα» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.
Παράλληλα στρέφοντας τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί στην Ελλάδα να λένε κάποιοι ότι θα ανοίξουν τα σύνορα. Και δεν μπορούν να υπόσχονται μαζική χορήγηση ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες. Και δεν μπορεί τώρα που πείσαμε την Ευρώπη να μας στηρίξει στη φύλαξη των συνόρων και στην επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών, εμείς να δίνουμε τέτοιες ιθαγένειες στους παρανόμους».
Ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «στις 25 Ιανουαρίου η Ελλάδα θα αναμετρηθεί με τον καλύτερο και τον χειρότερο εαυτό της», τονίζοντας ότι η ΝΔ «θέλει μία Ελλάδα γεμάτη φως».
Στις 25 Ιανουαρίου, υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, «η Ελλάδα θα αναμετρηθεί με τον καλύτερο και με τον χειρότερο εαυτό της: Θα διαλέξει αν θέλει να προχωρήσει μπροστά, να γίνει μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα μέσα στην Ευρώπη ή αν θα ξαναγυρίσουμε πίσω στην κρίση, στον κρατισμό, στην απατηλή ανάπτυξη με τα ελλείμματα, ελλείμματα με δανεικά που κανένας δεν μπορεί να πληρώσει».
Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, προανήγγειλε ότι θα αρχίσουν μειώσεις το 2015 που θα συνεχιστούν σταδιακά και τα επόμενα χρόνια, ενώ τα έσοδα από τον φόρο αυτό, όπως διευκρίνισε, θα αποδίδονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Εγγυήθηκε, μάλιστα, ότι δεν θα υπάρξει καμία απολύτως περικοπή σε μισθούς και συντάξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης