Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη (ΝΔ): Να υπάρξει εθνικό μέτωπο για να επιτευχθεί η έξοδος από τα μνημόνια

Μπακογιάννη (ΝΔ): Να υπάρξει εθνικό μέτωπο για να επιτευχθεί η έξοδος από τα μνημόνια
Σωσίβιο για την χώρα η συνεννόηση τόνισε η βουλευτής της ΝΔ
Υπέρ της πολιτικής συνεννόησης μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συγκροτηθεί ένα εθνικό μέτωπο για να επιτευχθεί η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια τάχθηκε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, η κα. Μπακογιάννη κάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ να συμφωνήσει για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, να συμβάλει στην σύνταξη εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης και στην ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης αλλά και στον ορισμό ημερομηνίας διεξαγωγής εθνικών εκλογών.
Η κα. Μπακογιάννη ζήτησε να κλείσει τώρα η επώδυνη περίοδος της δημοσιονομικής προσαρμογής για να περάσουμε – όπως είπε - ομαλά στην περίοδο της ανάπτυξης και της εξόδου στις αγορές.
«Η μετάβαση θα γίνει με επώδυνο τρόπο. Για να προστατέψουμε την ομαλότητα, απαιτείται εθνική συνεννόηση» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ, αναφέροντας πως αυτό δεν σημαίνει ταύτιση αλλά συμφωνία στα βασικά και στα αυτονόητα.
«Κανείς δεν έχει πλέον το άλλοθι της άγνοιας», υποστήριξε η κα.Μπακογιάννη, αναφέροντας ότι η χώρα κινδύνευσε πολλές φορές από το 2010 μέχρι σήμερα να βρεθεί εκτός ευρώ, με τους πολιτικούς φορείς στο εσωτερικό να επιδεικνύουν πλήρη ασυνεννοησία ακόμα και στα θεμελιώδη.
«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε ούτε με μισές αλήθειες, ούτε με εξωπραγματικά πράγματα που άκουσα από κάποιους συναδέλφους», τόνισε η βουλευτής της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας πως το «σωσίβιο είναι η συνεννόηση, το εθνικό μέτωπο».
Απευθυνόμενη στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τους κάλεσε να συμφωνήσουν στα βασικά, από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ως τους βασικούς εθνικούς στόχους, το σχέδιο ανασυγκρότησης, την αναθεώρηση του συντάγματος και τον προσδιορισμό της ημερομηνίας εκλογών.
«Σωσίβιο για την χώρα είναι η συνεννόηση και η δημιουργία εθνικού μετώπου. Καλώ τον ΣΥΡΙΖΑ να συμφωνήσουμε στα βασικά: Εκλογή ΠτΔ, στους εθνικούς στόχους, στο σχέδιο ανασυγκρότησης, την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ημερομηνία εκλογών», είπε η κυρία Μπακογιάννη, υπογραμμίζοντας ότι «επί των ερειπίων δεν θα χαρεί κανείς. Στο ΣΥΡΙΖΑ πλέον έχετε αίσθηση της ζοφερής πραγματικότητας. Μην προσποιείστε το αντίθετο».
«Μόνο ένα εθνικό μέτωπο θα συμβάλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», υποστήριξε η βουλευτής της ΝΔ τονίζοντας ότι το κατάφεραν σε Πορτογαλία και Ιρλανδία.
«Ακόμα και αν δεν κάνετε το βήμα της συναίνεσης να ξέρετε πως η Βουλή έχει την πλειοψηφία των βουλευτών που αντιλαμβάνονται την ευθύνη τους απέναντι στην χώρα και τους πολίτες» τόνισε η κα. Μπακογιάννη, η οποία άσκησε κριτική και προς την κυβέρνηση για εσωστρέφεια και εσφαλμένη τακτική στις διαπραγματεύσεις για την αντιμετώπιση του χρέους.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης