Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΕ: Πιο κοντά από ποτέ μια παγκόσμια εμπορική συμφωνία - Θα μπορούσε να αποφέρει 1 τρισ. δολάρια στο παγκόσμιο ΑΕΠ

ΠΟΕ: Πιο κοντά από ποτέ μια παγκόσμια εμπορική συμφωνία - Θα μπορούσε να αποφέρει 1 τρισ. δολάρια στο παγκόσμιο ΑΕΠ
ΗΠΑ και Ινδία κατέληξαν σε συμφωνία για τα ζητήματα που είχαν ανακύψει σε συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου 
Οι ΗΠΑ και η Ινδία κατάφεραν τελικά να επιλύσουν τις διαφορές τους, σχετικά με θέματα ασφάλειας των τροφίμων, ανοίγοντας τον δρόμο για μια παγκόσμια εμπορική συμφωνία, συμφωνία που προωθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου.
Η προοπτική μιας παγκόσμιας συμφωνίας για το εμπόριο είχε ξεθωριάσει όταν κατά τη διάρκεια συνόδου κορυφής του Παγκόσμιου Οργανισού Εμπορίου, που διεξήχθη στο Ινδονησία πέρυσι , η Ινδία δήλωσε ότι δεν θα δεχτεί αλλαγές σχετικά με τους κανόνες που διέπουν τις επιδοτήσεις των τροφίμων.
Η άρνηση της Ινδίας να δεχτεί τις αλλαγές έβαλε προσωρινό φρένο στην εμπορική συμφωνία, η οποία θα ίσχυε κανονικά από τα μέσα του 2015.
Ωστόσο, τον περασμένο Σεπτέμβριο, φαίνεται ότι η επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού Narendra Modi στις Ηπα είχε ως αποτέλεσμα έναν κοινό συμβιβασμό μεταξύ των ΗΠΑ και της Ινδίας.
«Με βάση αυτό τον συμβιβασμό, ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με όλα τα μέλη του ΠΟΕ και με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Roberto Azevedo, ώστε να καταλήξουμε σε μία κοινή συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει την εφαρμογή όλων όσων ορίζονται από την συμφωνία στο Μπαλί, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας για την διευκόλυνση του εμπορίου», ανέφερε σχετικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η παγκόσμια εμπορική συμφωνία θα μπορούσε να προσθέσει 1 τρισ. δολάρια στην παγκόσμια οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης