Τελευταία Νέα
Οικονομία

Kύπρος: Ανήσυχος ο Regling (ESM) για το υψηλό ποσοστό των NPLs - «Η πρόοδος της οικονομίας συνεχίζεται»

Kύπρος: Ανήσυχος ο Regling (ESM) για το υψηλό ποσοστό των NPLs - «Η πρόοδος της οικονομίας συνεχίζεται»
Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Χ. Γεωργιάδη 
Αισιόδοξος για το μέλλον της Κύπρου εμφανίστηκε ο επικεφαλής του ESM, Kl. Regling, κατόπιν της συνάντησης με τον Κύπριο υπουργό Οικονομικών, Χ. Γεωργιάδη.
Ειδικότερα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος διαπίστωσε πως η Κύπρος «έχει κάνει πραγματική πρόοδο», ενώ παράλληλα, αναγνώρισε πως «η προσαρμογή ήταν αρκετά επίπονη».
«Η πρόοδος βρίσκεται καθ΄οδόν» συνέχισε, αν και επισήμανε πως η Κύπρος θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο έως ότου ολοκληρώσει την αναδιάρθρωση της οικονομίας της, ιδίως στο σκέλος της απεξάρτησης από τις τράπεζες.
Ωστόσο, επίστησε την προσοχή για τον κίνδυνο των μη εξυπηρετούμενων δανείων, προειδοποιώντας πως «, μια σημαντική ανησυχία είναι το μέγεθος των NPLs».
Από την πλευρά της Κύπρου, ο Χ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε εξαιρετική» και «χρήσιμη για την οικονομία και ιδιαίτερα για την προσπάθεια αποκατάστασης της βιωσιμότητας του χρέους» τη συνεργασία των δύο πλευρών.
Όσον αφορά το κυπριακό πρόγραμμα, διέτεινε πως «έχει αρχίσει να φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα», καθώς η επίδοση της οικονομίας βελτιώνεται, η ύφεση έχει διανύσει τον κύκλο της, η ανεργία ακολουθεί για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια πτωτική πορεία και τα δημόσια οικονομικά είναι υπό έλεγχο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης