Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΤΑΙΠΕΔ: Προτιμητέος πλειοδότης για το ιπποδρομιακό στοίχημα ο ΟΠΑΠ, με 40,501 εκατ. - Επιβεβαίωση bankingnews

ΤΑΙΠΕΔ: Προτιμητέος πλειοδότης για το ιπποδρομιακό στοίχημα ο ΟΠΑΠ, με 40,501 εκατ. - Επιβεβαίωση bankingnews
Στα 40,501 εκατ. ευρώ ανέρχεται η προσφορά της Global Family Partners - ΟΠΑΠ και 5,25 εκατ της Intralot
(upd4)Την ΟΠΑΠ Investments Ltd ανακήρυξε προτιμητέο επιτυχόντα πλειοδότη (provisional successful bidder) για το ιπποδρομιακό στοίχημα το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά, ύψους 40,501 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες που από νωρίς είχε μεταδώσει το www.bankingnews.gr.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ, η υψηλότερη προσφορά για τη χορήγηση του δικαιώματος για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος ανήρθε στα 40,501 εκατ. ευρώ και κατατέθηκε από την ΟΠΑΠ Investments.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ
Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει ότι σε κοινή συνεδρίασή του με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, έγινε σήμερα η αποσφράγιση των δυο οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν στις 19.09.2014 από την  Ένωση Προσώπων “Intralot (SPV No. 1) Limited” και “Intralot (SPV No.2) Limited” και την ΟΠΑΠ Investments Ltd για τη χορήγηση του δικαιώματος για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος.
Η ΟΠΑΠ Investments Ltd υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά ύψους € 40.501.000 εκατ. και ανακηρύχτηκε προτιμητέος επιτυχών πλειοδότης (provisional successful bidder) σύμφωνα με τους όρους της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών.

Τι ανέφερε από νωρίς το www.bankingnews.gr:

Πλειοδοτεί ο ΟΠΑΠ - GFP με προσφορά 40,501 εκατ. για το ιπποδρομιακό στοίχημα έναντι της προσφοράς της Intralot στα 5,25 εκατ
Στα 40,501 εκατ. ανέρχεται η προσφορά της Global Family Partners και του ΟΠΑΠ για το ιπποδρομιακό στοίχημα έναντι 5,25 εκατ που παρέμεινε η προσφορά της Intralot και με βάση αυτά τα δεδομένα το σχήμα GFP και ΟΠΑΠ πλειοδοτούν στον διαγωνισμό.
Από νωρίς σήμερα συνεδρίαζε το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ το οποίο αποτίμησε τις δύο προσφορές που υποβλήθηκαν.
Υπενθυμίζεται ότι προσφορές υπέβαλλαν το Global Family Partners με τον ΟΠΑΠ και η Intralot.
Η προσφορά της Intralot σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες παραμένει στα επίπεδα της αρχικής προσφοράς που ήταν 5,25 εκατ. ευρώ και εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή του σχήματος GFP- OΠΑΠ.
Το ιπποδρομιακό στοίχημα περνάει στον έλεγχο της Global Family Partners και του ΟΠΑΠ.

Νωρίτερα το www.bankingnews.gr ανέφερε:

Σήμερα Τρίτη θα ανοίξουν
από το ΤΑΙΠΕΔ οι δύο προσφορές που υποβλήθηκαν για το ιπποδρομιακό στοίχημα δηλαδή του σχήματος Global Family Partners – ΟΠΑΠ και της Intralot…
Το ΤΑΙΠΕΔ έχει βρεθεί στο μικροσκόπιο της DGCom της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ για το αν έχει ακολουθήσει σύννομη διαδικασία για τον διαγωνισμό.
Το ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει έως τις 3 ή 7 Οκτωβρίου να απαντήσει στην DGCom για το αν η διαδικασία που ακολουθήθηκε για το ιπποδρομιακό στοίχημα ήταν η δέουσα.
Μπορεί τα ερωτήματα της DGCom να θεωρούνται από πηγές στο ΤΑΙΠΕΔ, τυπικά….αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι τυπικό να ελέγχεται ένας διαγωνισμός για το αν υιοθετήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.
To TAIΠΕΔ ακλούθησε διαδικασίες που αύξαναν τις αμφιβολίες και τον προβληματισμό στην αγορά για το κατά πόσο ακολουθείτε η ενδεδειγμένη διαγωνιστική διαδικασία.
Το σχήμα Global Family Partners σε συνεργασία με τον ΟΠΑΠ μετά την ακύρωση του αρχικού διαγωνισμού επανήλθαν προσφέροντας πάνω από 40 εκατ στον νέο διαγωνισμό που έληξε 19 Σεπτεμβρίου.
Να σημειωθεί ότι στον πρώτο διαγωνισμό που ακυρώθηκε η Intralot είχε προσφέρει 5,25 εκατ ευρώ.
Η κίνηση ματ ήταν προφανώς η απόφαση της GFP με τον ΟΠΑΠ να υποβάλλουν εγγυητική επιστολή 40 εκατ ευρώ στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, εξέλιξη που υποχρέωσε το ΤΑΙΠΕΔ να επαναξιολογήσει τον διαγωνισμό.
Δεν μπορούσε να κατακυρώσει τον διαγωνισμό στην Intralot γιατί τα 5,25 εκατ της προσφοράς της ήταν υπερβολικά χαμηλή.
Ταυτόχρονα ήταν λανθασμένη η διαδικασία αποτίμησης και της προσφοράς του GFP…καθώς θεωρήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ ότι κατατέθηκε εκπρόθεσμα.
Με βάση ορισμένες ενδείξεις, το σχήμα GFP – ΟΠΑΠ ξεκινάει με τιμή εκκίνησης στον διαγωνισμό 40 εκατ και κατά πάσα πιθανότητα έχει ανεβάσει ακόμη τον πήχη του τιμήματος σε κάποιο λογικό βαθμό.....
Το GFP-ΟΠΑΠ είναι διατεθειμένο να κερδίσει το ιπποδρομιακό στοίχημα.
Η Intralot ξεκινάει με στρατηγικό μειονέκτημα για δύο λόγους
1)Υπέβαλλε προσφορά 5,25 εκατ που υπολείπεται 34,75 εκατ έναντι της ελάχιστης προσφοράς της GFP – ΟΠΑΠ.
2)Αν αποφασίσει η Intralot να ανεβάσει το τίμημα, ας υποθέσουμε 40 εκατ θα πρέπει να εξηγήσει γιατί στην αρχική διαδικασία υπέβαλλε προσφορά μόνο 5,25 εκατ.
Θα θεωρηθεί δηλαδή ότι προσπάθησε να πάρει έναντι υπερβολικά χαμηλού τιμήματος το ιπποδρομιακό στοίχημα εις βάρος των συμφερόντων του κράτους.
Το ΤΑΙΠΕΔ κατέληξε θυμίζουμε στην απόφαση να ακυρώσει τον διαγωνισμό κρίνοντας ως μη συμφέρουσα την προσφορά της Intralot.
Με βάση ορισμένες διαρροές – προ της υποβολής προσφορών -  που ωστόσο αξιολογούνται να είναι ακριβείς ή αν εμπεριέχουν σκοπιμότητες, η Intralot θα ανεβάσει το τίμημα στα 25 με 26 εκατ ενώ θα τροποποιήσει και τις παρελθούσες ρήτρες που είχε θέσει ανεβάζοντας «πλασματικά» το τίμημα στα 56,28 εκατ.
Να σημειωθεί ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν δέχθηκε την επιχειρηματολογία της Intralot για 56,28 εκατ αλλά μόνο τα 5,25 εκατ.
Οι διαρροές για 25-26 εκατ ίσως είναι παραπλανητικές όταν η Intralot γνωρίζει ότι η κατώτερη τιμή εκκίνησης για τον διαγωνισμό είναι τα 40 εκατ του GFP.

(πρώτη ενημέρωση 23 Σεπτεμβρίου 2014, 08:06)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης