Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διατηρείται η εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας – Στόχος έντονης κριτικής ο ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου

Διατηρείται η εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας – Στόχος έντονης κριτικής ο ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου
Φωνές για παραίτηση του Νετανιάζου ακούγονται στο Ισραήλ, λόγω της στάσης του στη διάρκεια των εχθροπραξιών
Διατηρήθηκε την Τετάρτη η κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, που τέθηκε σε ισχύ την Τρίτη μετά τη συμφωνία Ισραήλ και Παλαιστίνης, με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ωστόσο, να γίνεται στόχος έντονης κριτικής στη χώρα του εξαιτίας της δαπανηρής σύγκρουσης με τους παλαιστίνιους μαχητές, από την οποία δεν είναι σαφής ο νικητής. Μάλιστα, δεν λείπουν και οι φωνές περί παραίτησής του από μερίδα του ισραηλινού Τύπου.
Στη Λωρίδα της Γάζας ο κόσμος αρχίζει να επιστρέφει στους κανονικούς ρυθμούς ζωής έπειτα από επτά εβδομάδες συγκρούσεων.
Πολλοί που είχαν φύγει από τις κατοικίες τους εξαιτίας των ένοπλων συγκρούσεων, επιστρέφουν στα σπίτια τους, ενώ μερικοί εξ αυτών αντικρίζουν στη θέση τους ερείπια.
Στο Ισραήλ, οι σειρήνες του πολέμου έχουν σιγήσει, με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου να τονίζει σε συνέντευξη Τύπου ότι το Ισραήλ κατάφερε το σημαντικότερο πλήγμα στη Χαμάς και ότι απέκρουσε τις απαιτήσεις της για ανακωχή.
Πρόσθεσε ακόμη ότι είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς ότι η ηρεμία θα συνεχιστεί, ενώ απείλησε εκ νέου τη Χαμάς ότι το Ισραήλ δεν θα ανεχτεί κανένα ίχνος επίθεσης σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας του και ότι η απάντηση που θα υπάρξει, θα είναι ακόμη πιο δυναμική απ' ό,τι μέχρι τώρα.
Ωστόσο, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, απογοήτευση επικρατεί μεταξύ των στελεχών της κυβερνητικής συμμαχίας σχετικά με τη στάση του ισραηλινού πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της πιο μακράς σύγκρουσης εδώ και μια δεκαετία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.
Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, η δημοτικότητα του Νετανιάχου έχει υποχωρήσει από το 69% στις αρχές του μήνα, στο 55%.
«Έπειτα από 50 ημέρες εχθροπραξιών, κατά τη διάρκεια των οποίων μια τρομοκρατική οργάνωση σκότωσε δεκάδες στρατιώτες και πολίτες, κατέστρεψε την καθημερινότητα και υπέβαλε τη χώρα σε οικονομική δυσχέρεια, θα περιμέναμε πολλά περισσότερα από μια ανακοίνωση για εκεχειρία», επισημαίνει σε άρθρο του στη μεγαλύτερης κυκλοφορίας ισραηλινή εφημερίδα «Yedioth Ahronoth» ο αναλυτής Σίμον Σίφερ.
«Θα περιμέναμε από τον πρωθυπουργό να μεταβεί στην προεδρική κατοικία προκειμένου να ενημερώσει τον πρόεδρο για την απόφασή του να παραιτηθεί».
Από την πλευρά του ο Νετανιάχου απαντάσει στην κριτική που του ασκείται, ότι δεν θέτει μη ρεαλιστικούς στόχος και ότι δεν ασχολείται με το να λαϊκίζει.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών και με βάση ιατρικές πηγές, έχουν χάσει τη ζωή τους 2.139 Παλαιστίνιοι, κυρίως πολίτες, συμπεριλαμβανομένων άνων των 490 παιδιών.
Από την πλευρά του Ισραήλ έχουν χάσει τη ζωή τους 64 στρατιώτες και έξι πολίτες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης