Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απορρίπτει η Hamas πρόταση εκεχειρίας – Βυθισμένο στο σκοτάδι μεγάλο μέρος της Γάζας – Ξεπέρασαν τους 1200 οι νεκροί Παλαιστίνιοι

Απορρίπτει η Hamas πρόταση εκεχειρίας – Βυθισμένο στο σκοτάδι μεγάλο μέρος της Γάζας – Ξεπέρασαν τους 1200 οι νεκροί Παλαιστίνιοι
Δίχως τέλος το αιματοκύλισμα - Πυρά και νεκροί σε σχολείο του ΟΗΕ
(upd4) Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας την ώρα που η Hamas αρνείται κατηγορηματικά κάθε πρόταση εκεχειρίας και κατάπαυσης του πυρός εάν δεν ικανοποιηθούν οι όροι που έχει θέσει η οργάνωση.
Σε συνέντευξη του στο BBC ο Mohammad Deif, επικεφαλής της Hamas αφού υποστήριξε ότι οι στρατιώτες του είναι «διψασμένοι για θάνατο», τόνισε ότι οι όροι της Hamas είναι η απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων και η άρση του 7ετούς οικονομικού αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ.
Με αυτό το μήνυμα η Hamas επί της ουσίας βάζει τέλος στις διπλωματικές προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας.
Σημειώνεται πως χθες ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu είχε ζητήσει τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ προκειμένου να επιτευχθεί διμερής εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.
Όπως τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, John Kerry ο πρωθυπουργός του Ισραήλ τον ενημέρωσε πως το Ισραήλ θα αποδεχόταν κατάπαυση του πυρός που «θα επέτρεπε στο Ισραήλ να προστατεύσει τον εαυτό του από τις σήραγγες» που χρησιμοποιούν παλαιστίνιοι αντάρτες και δεν θα χάσει τη «μεγάλη θυσία που έχει κάνει ως τώρα».
Ως αποτέλεσμα συνεχίζονται και σήμερα οι συγκρούσεις.
Όπως ανακοινώθηκε, 20 Παλαιστίνιοι που είχαν καταφύγει σε σχολείο του ΟΗΕ σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι οβίδες από άρματα μάχης έπληξαν δύο αίθουσες σχολείου της UNRWA, της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες, στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια, ανέφεραν πηγές της Παλαιστινιακής Αρχής.
Πολλοί άμαχοι έχουν καταφύγει σε σχολεία της UNRWA, κυρίως στη Τζαμπαλίγια, μετά την προειδοποίηση του ισραηλινού στρατού ότι η περιοχή ή γειτονιά όπου κατοικούν ενδέχεται να πληγεί από μαζικούς βομβαρδισμούς.
Σημειώνεται πως από την έναρξη των συγκρούσεων στις 8 Ιουλίου τουλάχιστον 1200 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ το Ισραήλ μετρά 55 νεκρούς, εκ των οποίων οι 53 είναι στρατιώτες.
Το Ισραήλ από την πλευρά του μετρά 53 στρατιώτες νεκρούς και 3 πολίτες.
Εν τω μεταξύ, η Λωρίδα της Γάζας από χθες είναι βυθισμένη στο σκοτάδι καθώς ο βομβαρδισμός της μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας είχε σαν αποτέλεσμα να βυθιστεί στο σκοτάδι μεγάλο μέρος της περιοχής.
Σύμφωνα με αξιωματούχους, θα χρειαστούν εβδομάδες ή ακόμα και μήνες προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές.
Η καταστροφή της μονάδας δεν είχε μόνο αντίκτυπο στα νοικοκυριά αλλά και σε νοσοκομεία, προμήθειες νερού και συστήματα επεξεργασίας λυμάτων, δημιουργώντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία, δήλωσαν αξιωματούχοι του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ακόμα και πριν ξεσπάσουν οι διαμάχες το ηλεκτρικό ρεύμα ήταν διαθέσιμο για λίγες μόνο ώρες την ημέρα.

Chamenei (ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν) – Λυσσασμένος σκύλος το Ισραήλ – Διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα
Έκκληση στον ισλαμικό κόσμο να ξεσηκωθεί και να «εξοπλίσει» τους Παλαιστίνιους στις εχθροπραξίες με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας απηύθυνε ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, Ajotallah Ali Chamenei.
Σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση ο Chamenei χαρακτήρισε λυσσασμένο σκύλο το Ισραήλ, κατηγορώντας το ότι διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα.
«Ένας λυσσασμένος σκύλος, ένας άγριος λύκος επιτίθεται κατά αθώων ανθρώπων, αθώων παιδιών που έχασαν τη ζωή τους. Αυτό που διαπράττουν οι ηγέτες του σιωνιστικού καθεστώτος είναι γενοκτονία, μία ιστορική καταστροφή» τόνισε ο Chamenei με το τέλος του Ραμαζανιού.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης