Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Απαγορεύουν την πτήση αεροπλάνων στον εναέριο χώρο του Ισραήλ – Αιτία οι… ρουκέτες της Hamas

ΗΠΑ: Απαγορεύουν την πτήση αεροπλάνων στον εναέριο χώρο του Ισραήλ – Αιτία οι… ρουκέτες της Hamas
Άλλαξε εν πτήσει η διαδρομή αεροπλάνου της Delta - Για 24 ώρες η ισχύς της απαγόρευσης
Μετά την ανατολική Ουκρανία, οι ΗΠΑ απαγορεύουν τη διέλευση των αμερικανικών αεροπλάνων και στον εναέριο χώρο του Tel Aviv.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Associated Press, οι ΗΠΑ θέτουν στην «κόκκινη» ζώνη και τον εναέριο χώρο του Ισραήλ, εξαιτίας των ρουκετών της παλαιστιανικής Hamas. Η απαγόρευση της FAA θα ισχύει για τουλάχιστον 24 ώρες.
Μάλιστα, η διαδρομή επιβατικού αεροπλάνου της Delta, με 273 επιβάτες, τροποποιήθηκε εν πτήσει, καθώς προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο του Παρισιού και όχι, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, στον αερολιμένα του Tel Aviv.
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από την αναφορά περί εκτόξευσης ρουκετών με στόχο το διεθνές αεροδρόμιο του Tel Aviv. Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal, οι ρουκέτες κατέπεσαν σε απόσταση μόλις ενός μιλίου από το χώρο του αεροδρομίου.

Έξι οι χώρες όπου απαγορεύεται να "πετούν" αμερικανικά αεροπλάνα
Ούτε μία, ούτε δύο αλλά έξι χώρες αποφεύγουν οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, καθώς ο… εναέριος χώρος τους δεν θεωρείται ιδιαίτερα φιλικός για την Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, με αφορμή την κατάρριψη του μαλαισιανού Boeing στην ανατολική Ουκρανία, η αρμόδια αρχή των ΗΠΑ (FAA) κατάρτισε ένα χάρτη με τους πιο επικίνδυνους εναέριους χώρους, συνιστώντας στις αμερικανικές εταιρείες να τους αποφεύγουν.
Οι πιο επικίνδυνες και αφιλόξενες χώρες για τα αμερικανικά αεροπλάνα είναι λοιπόν, οι εξής:
1.    Αιθιοπία
2.    Ιράκ
3.    Λιβύη
4.    Βόρεια Κορέα
5.    Σομαλία
6.    Ουκρανία
Ανάλογες προειδοποιήσεις έχουν εκδοθεί και για τους εναέριους χώρους του Αφγανιστάν, του Κονγκό, της Αιγύπτου, του Ιράν, της Κένυας, του Μάλι, της Συρίας και της Υεμένης. Ωστόσο, ο χαρακτήρας των συγκεκριμένων απαγορεύσεων είναι προαιρετικός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης