Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ – Νέες συλλήψεις Παλαιστινίων στην αναζήτηση των τριών απαχθέντων εφήβων – Τη Χαμάς κατονομάζει ως υπεύθυνη ο Νετανιάχου

Ισραήλ – Νέες συλλήψεις Παλαιστινίων στην αναζήτηση των τριών απαχθέντων εφήβων – Τη Χαμάς κατονομάζει ως υπεύθυνη ο Νετανιάχου
Μεταξύ των συλληφθέντων συγκαταλέγονται και 51 πρώην κρατούμενοι, οι οποίοι είχαν απελευθερωθεί πριν από τρία χρόνια
Σε περισσότερες από 65 συλλήψεις Παλαιστινίων προχώρησε ο ισραηλινός στρατός κατά την αναζήτηση των τριών απαχθέντων εφήβων.
Μεταξύ των συλληφθέντων συγκαταλέγονται και 51 πρώην κρατούμενοι, οι οποίοι είχαν απελευθερωθεί μεταξύ άλλων το 2011 ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του Γκιλάντ Σαλίτ, ισραηλινού στρατιώτη που είχε αιχμαλωτιστεί από Παλαιστίνιους μαχητές, που συνδέονταν με την οργάνωση Χαμάς σε μια επιδρομή στα σύνορα το 2006.
Το Ισραήλ εκτιμά ότι πίσω από την απαγωγή των τριών ισραηλινών εφήβων στις 12 Ιουνίου, κρύβεται η Χαμάς.
Περισσότερες από 200 συλλήψεις έχουν γίνει από τη στιγμή που χάθηκαν τα ίχνη των τριών εφήβων, δρόμοι έχουν κλείσει, ενώ διεξάγονται έρευνες σε σπίτια, στη μεγαλύτερη επιχείρηση εδώ και πέντε χρόνια στη Δυτική Όχθη.
Χθες, Τρίτη, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου κάλεσε τη διεθνή κοινότητα ως αντίποινα να απομονώσει την παλαιστινιακή ηγεσία.
Η διεθνής κοινότητα «πρέπει να καταδικάσει τη Χαμάς για τις τρομοκρατικές δραστηριότητές της και πρέπει να καλέσει τον πρόεδρο Αμπάς να δώσει τέλος στη συμφωναία με τη Χαμάς», επισήμανε ο Νετανιάχου, αναφερόμενος στην πρόσφατη συμφιλίωση μεταξύ των οργανώσεων και της Παλαιστινιακής Αρχής με στόχο τη δημιουργία μιας ενωμένης κυβέρνησης.
Από την πλευρά της Ε.Ε., η ύπατος εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Κάθριν Άστον, καταδίκασε τις απαγωγές, όμως η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ αποφεύγουν να κατηγορήσουν ευθέως τη Χαμάς για την εξαφάνιση των τριών εφήβων και δεν εμφανίζονται διατεθειμένες να βάλουν τέλος στη συνεργασία με τη νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης