Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Αναπόφευκτες οι πρόωρες εθνικές εκλογές, εκτιμά ο Αλ. Τσίπρας - Δίχως haircut, το χρέος θα… βαραίνει την οικονομία

Αναπόφευκτες οι πρόωρες εθνικές εκλογές, εκτιμά ο Αλ. Τσίπρας - Δίχως haircut, το χρέος θα… βαραίνει την οικονομία
«Η δυναμική των εκλογών θα αναγκάσει τα μνημονιακά κόμματα να αλλάξουν ηγεσίες και πολιτική»
Βέβαιος για μία ευρεία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας αναπόφευκτη την προκήρυξη εθνικών εκλογών.
Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως «ο λαός θα υποστηρίξει μια νέα πολιτική προάσπισης των θεμελιωδών δικαιωμάτων της χώρας και των πολιτών μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο», δηλώνοντας βέβαιος πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νικητής των ευρωεκλογών.
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο Α. Τσίπρας διαμηνύει πως «ο πρωθυπουργός θα είναι αναγκασμένος να προκηρύξει εθνικές εκλογές μετά την απώλεια της εμπιστοσύνης που θα υποστεί στις ευρωεκλογές, για τις οποίες ο ίδιος έχει αποδεχθεί ότι πρόκειται για δημοψήφισμα».
Σκιαγραφώντας τις προοπτικές των συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ, αποσαφηνίζει πως δεν γίνεται να υπάρξει συνεργασία «με τις ηγεσίες και το πολιτικό προσωπικό που επέβαλαν το Μνημόνιο». «Η δυναμική των εκλογών θα αναγκάσει τα μνημονιακά κόμματα να αλλάξουν ηγεσίες και πολιτική» εξηγεί χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά το ελληνικό χρέος, καθιστά σαφές πως «η διαγραφή είναι απαραίτητη. Αλλιώς είτε ενεργό είτε εν υπνώσει, το χρέος θα είναι εκεί και θα βαραίνει την οικονομία». Καταλήγοντας, θέτει το δίλημμα εάν το προσδοκώμενο «κούρεμα» θα συνοδεύεται με «νέα λιτότητα, που θα ξαναδημιουργήσει νέο χρέος, ή με ανάπτυξη, που θα το διατηρεί μειωμένο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης