Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πορτογαλία – Πολιτικές διαφωνίες για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο

Πορτογαλία – Πολιτικές διαφωνίες για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο
Για ανυπέρβλητες διαφορές κάνουν λόγο κυβέρνηση και αντιπολίτευση

«Ανυπέρβλητες διαφορές» για το πώς θα βγει η Πορτογαλία από το πρόγραμμα διάσωσης υπήρξαν στη συνάντηση του κεντροδεξιού πρωθυπουργού Πάσους Κοέλιου με τον ηγέτη του σοσιαλιστικού κόμματος της αντιπολίτευσης Ζοζέ Σεγκούρο.
«Υπάρχει ανυπέρβλητη διαφορά μεταξύ του PS και της κυβέρνησης όσον αφορά τη δημοσιονομική στρατηγική» είπε ο Σεγκούρο μετά από την τρίωρη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.
Ο ίδιος συμφώνησε στην ανάγκη «νοικοκυρέματος» των δημοσιονομικών, «αλλά ο τρόπος για να επιτευχθεί αυτό, η στρατηγική για την επίτευξη της ισορροπίας των δημόσιων οικονομικών μας είναι διαφορετικός» είπε ο Σεγκούρο, ο οποίος έχει καταγγείλει επανειλημμένα την πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης.
Ο Σεγκούρο συμφώνησε την Κυριακή να δεχτεί την πρόσκληση του πρωθυπουργού, ώστε να παραστεί σε συνεδρίαση για να καθοριστεί το στρατηγικό σχέδιο εξόδου της Πορτογαλίας από το πρόγραμμα διάσωσης.
Η τρόικα της Πορτογαλίας έχει ζητήσει «ευρεία συναίνεση» των πολιτικών κομμάτων γύρω από τη δημοσιονομική πειθαρχία και πέραν της θητείας της σημερινής κεντροδεξιάς κυβέρνησης, η οποία λήγει το 2015.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης