Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σύλληψη 23χρονου για εκβιασμό 11χρονης μέσω Facebook

Σύλληψη 23χρονου για εκβιασμό 11χρονης μέσω Facebook
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών
Στη σύλληψη ενός 23χρονου, σε περιοχή της Αττικής, προχώρησαν αστυνομικοί της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο νεαρός υποδυόταν ότι ήταν ανήλικο κορίτσι στο Facebook και εκβίαζε 11χρονη να του στείλει φωτογραφίες με γυμνό περιεχόμενο για να μην αναρτήσει σε προφίλ άλλες φωτογραφίες της που είχε ήδη στην κατοχή του.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από σχετική καταγγελία του πατέρα της 11χρονης.
Από την ψηφιακή έρευνα των αστυνομικών, που έγινε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου, έπειτα από εισαγγελικό βούλευμα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 23χρονου.
Ακολούθησε έρευνα χθες, Πέμπτη, στο σπίτι του, παρουσία εισαγγελέα κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και μια φορητή συσκευή αποθήκευσης (usb), στα οποία υπήρχαν αποθηκευμένες φωτογραφίες της ανήλικης, καθώς και φωτογραφίες από άλλη ανήλικη κοπέλα.
Παράλληλα από την αυτοψία στον υπολογιστή, ταυτοποιήθηκε ότι είναι ο διαχειριστής των συγκεκριμένων προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης