Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκπληκτος δηλώνει ο M. Schulz από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ομιλία του στο Ισραήλ

Έκπληκτος δηλώνει ο M. Schulz από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ομιλία του στο Ισραήλ
«Στην πραγματικότητα η ομιλία μου ήταν υπέρ του Ισραήλ» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Την έκπληξη και αναστάτωσή του από τις αντιδράσεις των ισραηλινών βουλευτών στην ομιλία του στην Κνεσέτ (το ισραηλινό κοινοβούλιο), εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Martin Schulz, σε συνέντευξή του στη Die Welt.
«Στην πραγματικότητα η ομιλία μου ήταν υπέρ του Ισραήλ» δήλωσε, προσθέτοντας ότι είχε την υποχρέωση να αναφερθεί σε ζητήματα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν αμφιλεγόμενα από τους ισραηλινούς βουλευτές.
«Οι άνθρωποι που διέκοψαν την ομιλία μου ανήκουν σε ένα κόμμα σκληροπυρηνικών που απαντά με αυτό τον τρόπο σε οποιαδήποτε κριτική τους ενοχλεί», σημείωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, αναφερόμενος στις αντιδράσεις βουλευτών όταν ρώτησε κατά την ομιλία του (η οποία έγινε στα γερμανικά) αν είναι αλήθεια ότι οι Παλαιστίνιοι λαμβάνουν κατά μέσο όρο 17 λίτρα νερού την ημέρα κατ’άτομο, ενώ οι Ισραηλινοί που ζουν στη Δυτική Όχθη 70 λίτρα.
Ο ίδιος είπε ότι την καταγγελία έκανε «ένας νεαρός Παλαιστίνιος» και πρόσθεσε ότι δεν έχει ελέγξει τα στοιχεία και ρωτά αν ισχύει. Εξοργισμένοι οι βουλευτές του κόμματος της Εβραϊκής Εστίας, που τάσσεται υπέρ της προσάρτησης της Δυτικής Όχθης, βγήκαν από την αίθουσα του κοινοβουλίου και φώναξαν «ντροπή σου!» στον Schulz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης