Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Στουρνάρας - H Eλλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο διάσωσης - Το πρωτογενές πλεόνασμα θα εκπλήξει τους πάντες

Στουρνάρας - H Eλλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο διάσωσης - Το πρωτογενές πλεόνασμα θα εκπλήξει τους πάντες
Συμφέρει τους Ευρωπαίους να στηρίξουν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
"H Eλλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο διάσωσης. Ένα νέο δάνειο δεν είναι απαραίτητο".
Τα ανωτέρω δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), η οποία θα δημοσιευθεί αύριο Σάββατο.
Όπως υποστήριξε ο κ. Στουρνάρας ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα δεν είναι αναγκαίο, αφού "έχουμε αρκετά χρήματα".
"Το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας είναι αρκετά υψηλότερο των αρχικών εκτιμήσεων. Το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι μια μεγάλη έκπληξη. Την πρώτη φορά  που άκουσα το νούμερο, δεν μπορούσα να το πιστέψω" εξηγεί χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.
Όπως ανέφερε επίσης ο κ. Στουρνάρας, οι αιτίες που προκάλεσαν την ελληνική κρίση έχουν ξεπεραστεί. Αυτό γίνεται αντιληπτό από το εξής γεγονός: Για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια, η Ελλάδα εμφανίζει θετικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.
Εστιάζοντας στο μείζον θέμα του ελληνικού χρέους ο κ. Στουρνάρας σχολίασε, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ: "Τα ευρωπαϊκά κράτη θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τη χρονική παράταση αποπληρωμής του ελληνικού χρέους. Θα στείλουν ένα μήνυμα χαλάρωσης ενόψει των εκλογών του Μαϊου. Διαφορετικά το πάνω χέρι θα το έχει η αριστερά".
"Για μας είναι σημαντικό το εξής: Έχουμε ήδη διανύσει το 85% της διαδρομής. Το 85% της δημοσιονομικής προσαρμογής βρίσκεται πίσω μας. Θα ήταν κρίμα να χάσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, ενώ μας έχει μείνει... το 15%", κατέληξε ο κ. Στουρνάρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης