Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σημαντικές αλλαγές στη δομή της αστυνομίας και της πυροσβεστικής

Σημαντικές αλλαγές στη δομή της αστυνομίας και της πυροσβεστικής
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπ.Προστασίας του Πολίτη


Σημαντικές αλλαγές στη δομή της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας προβλέπει το νομοσχέδιο του υπ.Προστασίας του Πολίτη που πρόκειται να κατατεθεί σήμερα προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
O νέος σχεδιασμός προβλέπει ότι η αστυνομία διαχωρίζεται σε τρεις κλάδους: Τάξης, Ασφάλειας και Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων ενώ η πυροσβεστική θα χωριστεί σε δύο κλάδους Επιχειρήσεων και Υποστήριξης και θα εξελιχθεί στον επιχειρησιακό βραχίονα της Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας.
Το όλο εγχείρημα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, μειώνει τις δομές κατά 43% στην Αστυνομία, όπου θα υπάρξουν συγχωνεύσεις τμημάτων, κατά 30% στην Πυροσβεστική και κατά 36% στη ΓΓΠΠ.
Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε «επανάσταση» στο θέμα της αστυνόμευσης και της εξυπηρέτησης του πολίτη το νομοσχέδιο, το οποίο, όπως είπε, περιλαμβάνει μεγάλες καινοτομίες και στηρίζεται στην αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών, την κατάργηση της γραφειοκρατίας, την εξοικονόμηση δαπανών και την ψηφιοποίηση με βάση τη νέα τεχνολογία για να γίνουν πιο ευέλικτες και αποτελεσματικές όλες οι υπηρεσίες.
Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι θα έρθει και δεύτερη φάση αναδιοργάνωσης με Προεδρικό Διάταγμα που θα αφορά σε αξιολόγηση προσωπικού, μεταθέσεις και αναδιοργάνωση περιφερειακών υπηρεσιών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης