Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Μήνυμα Draghi (EΚΤ) από το Davos - Eντυπωσιακή η πρόοδος της Ελλάδας - Ήρθε η ώρα για μειώσεις φόρων στην Ευρωζώνη

Μήνυμα Draghi (EΚΤ) από το Davos - Eντυπωσιακή η πρόοδος της Ελλάδας - Ήρθε η ώρα για μειώσεις φόρων στην Ευρωζώνη
Επιτέλους η δράση της ΕΚΤ έχει αρχίσει να περνά σταδιακά στην πραγματική οικονομία
(upd)Eντυπωσιακή χαρακτήρισε ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, την πρόοδο που έχει καταγράψει η Ελλάδα στην κατεύθυνση ανόρθωσης της οικονομίας της.
"Όλες οι χώρες της Ευρωζώνης κινούνται στο σωστό δρόμο. Ακόμη και η Ελλάδα έχει καταγράψει εντυπωσιακήπρόοδο. Η δουλειά όμως δεν έχει τελειώσει, οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν", τόνισε ο Draghi από το Davos της Ελβετίας, μιλώντας στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
Tαυτόχρονα έστειλε σαφές μήνυμα προς πάσα ευρωπαϊκή κυβέρνηση πως πλέον "έφτασε η ώρα για μείωση της φορολογίας στην Ευρωζώνη". "Oι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να αρχίσουν να εξετάζουν το ενδεχόμενο να προβούν σε μειώσεις φόρων, όσο η ανάπτυξη θα ισχυροποιείται", εξήγησε χαρακτηριστικά.
"H Eυρωζώνη αρχίζει να ανακάμπτει, ωστόσο η ανάκαμψη είναι ακόμη αδύναμη, εύθραυστη και εξαιρετικά ανομοιογενής", διεμήνυσε ο ισχυρός άντρας της ΕΚΤ. "Η ανάκαμψη της Ευρωζώνης βρίσκεται ακόμη στην αρχή... ", έσπευσε να επισημάνει, τονίζοντας επί της ουσίας πως πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά, μέχρις ότου η ευρωπαϊκή οικονομία επιστρέψει σε βιώσιμη ανάπτυξη.
Ο Draghi χαρακτήρισε υπερβολικά υψηλά τα ποσοστά ανεργίας στις ευρωπαϊκές χώρες και παραδέχθηκε πως "αν και οι κίνδυνοι έχουν μειωθεί, αυτό δεν σημαίνει πως έχουν  εξαφανιστεί πλήρως".
Μεταφέροντας ωστόσο ένα αισιόδοξο μήνυμα για την επόμενη μέρα της Ευρωζώνης, αναγνώρισε πως "επιτέλους η δράση της ΕΚΤ έχει αρχίσει να περνά σταδιακά στην πραγματική οικονομία".
Εστιάζοντας στην τελευταία πηγή ανησυχίας των αγορών για την Ευρωζώνη, ήτοι τα χαμηλά επίπεδα του πληθωρισμού, ο Draghi απέκλεισε τον κίνδυνο αποπληθωρισμού, ωστόσο αναγνώρισε πως "ο πληθωρισμός κινείται χαμηλότερα των στόχων της ΕΚΤ και για τον λόγο αυτό είναι ένα θέμα που θα παρακολουθείται στενά κατά τους επόμενους μήνες".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης