Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κλήση Εισαγγελέα στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών για παράβαση καθήκοντος

Κλήση Εισαγγελέα στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών για παράβαση καθήκοντος
Στα... άκρα η σύγκρουση για την παιδεία
Στα… άκρα οδηγείται η σύγκρουση κυβέρνησης – πανεπιστημίων, καθώς ο Πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, εκλήθηκε από τον Εισαγγελέα Βαγγέλη Ιωαννίδη, ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Ειδικότερα, ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος χειρίζεται την προκαταρκτική έρευνα για την αδυναμία λειτουργίας των Πανεπιστημίων, κάλεσε την Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου, τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ ως ύποπτο για τέλεση αξιόποινων πράξεων, οι οποίες συνέβαλαν στο «λουκέτο» του ιδρύματος.

Νέα απεργία σε ΕΚΠΑ
Την συνέχιση της απεργίας τους αποφάσισαν στην Γενική Συνέλευση οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, με δύο 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες την Παρασκευή και τη Δευτέρα.
Αμέσως μετά τη λήξη της Γενικής Συνέλευσης των υπαλλήλων, το μέλος της Απεργιακής Επιτροπής του ΕΚΠΑ, Μαριλέν Λογοθέτη δήλωσε πως οι εργαζόμενοι καλούν τον υπουργό σε διάλογο ώστε να μπορέσει να ανοίξει το Πανεπιστήμιο, με προϋποθέσεις που είναι αναγκαίες για αυτό, όπως είπε. Σε διαφορετική περίπτωση, πρόσθεσε, με το μισό προσωπικό σε αργία, διαθεσιμότητα και κατάργηση δεν μπορεί να λειτουργήσει το ίδρυμα.

Μαθήματα από Δευτέρα στο ΕΜΠ

Τέλος στην επί 12 εβδομάδες απεργία, έβαλαν οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, οι οποίοι αποφάσισαν έπειτα από συνέλευση, να μην κηρύξουν νέα απεργία. Ως εκ τούτου, η λειτουργία του ΕΜΠ θα ξεκινήσει εκ νέου την προσεχή Δευτέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης