Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λιβύη και Μπαχρέιν: Πιστοληπτική υποβάθμιση και κατακρήμνιση των χρηματιστηρίων λόγω αναταραχών

Λιβύη και Μπαχρέιν: Πιστοληπτική υποβάθμιση και κατακρήμνιση των χρηματιστηρίων λόγω αναταραχών
Η Fitch Ratings υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Λιβύης στην κλίμακα BBB από BBB+ και προειδοποίησε για περαιτέρω υποβάθμιση σε περίπτωση που δεν βρεθεί πολιτική λύση στην κρίση.
Η Fitch τόνισε ότι η υποβάθμιση αντικατοπτρίζει την εκρηκτική εικόνα που επικρατεί στη χώρα. Κι αυτό γιατί η πλούσια σε πετρέλαιο χώρα της Λιβύης δεν έχει δημόσιο χρέος.
Στο μεταξύ, η Standard & Poor's υποβάθμισε τη μεσοπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του Μπαχρέιν κατά μία βαθμίδα σε Α-/Α-2. Το πολιτικό ρίσκο, σύμφωνα με το διεθνή οίκο αξιολόγησης, είναι αυξημένο στη χώρα ενόψει εκτεταμένων διαδηλώσεων και παρά την προσπάθεια καταστολής τους, η οποία, ούτως ή άλλως, δυναμιτίζει περισσότερο το κλίμα.
H Standard & Poor's υποβάθμισε επίσης τα κεφάλαια κρατικού πλούτου της χώρας καθώς και τα αποθεματικά της Κεντρικής Τράπεζας του Μπαχρέιν.
Μετά τις εκροές ρεκόρ από τις αναδυόμενες αγορές που καταγράφηκαν τις εβδομάδες των εξεγέρσεων στην Αίγυπτο οι διεθνείς επενδυτές εγκαταλείπουν τις κεφαλαιαγορές και στην υπόλοιπη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, υπό τη σκιά των νέων εξεγέρσεων στη Λιβύη, το Μπαχρέιν, την Υεμένη, το Ιράν και το Μαρόκο. Ο δείκτης GCC των χρηματιστηρίων της Μέσης Ανατολής έχασε περισσότερο από 6% με τις πωλήσεις να παίρνουν διαστάσεις πανικού, ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση Καντάφι πως δε σκοπεύει να αποχωρήσει από τη χώρα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης