Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Μείζον θέμα στην κυβέρνηση για τον Τζιτζικώστα - Κάλεσε τους βουλευτές τις ΧΑ στην εξέδρα των επισήμων – Την παραίτηση του ζητάει το ΠΑΣΟΚ – Κεδίκογλου: Νέα γκάφα του Περιφερειάρχη

tags :
 Μείζον θέμα στην κυβέρνηση για τον Τζιτζικώστα - Κάλεσε τους βουλευτές τις ΧΑ στην εξέδρα των επισήμων – Την παραίτηση του ζητάει το ΠΑΣΟΚ – Κεδίκογλου: Νέα γκάφα του Περιφερειάρχη
Μείζον θέμα έχει δημιουργηθεί στην κυβέρνηση για τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ο οποίος κάλεσε τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να παραβρεθούν στην εξέδρα των επισήμων  στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Το ΠΑΣΟΚ ζητά την παραίτηση του ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου κάνει λόγο για «νέα γκάφα» του Περιφερειάρχη.
"Ζητάμε την παραίτηση του κ. Τζιτζικώστα λόγω έλλειψης δημοκρατικού ήθους αλλά και λόγω ακραίας ανοησίας, στοιχεία και τα δύο απαράδεκτα για κάποιον που κατέχει θέση περιφερειάρχη» τονίζει το ΠΑΣΟΚ έπειτα από νέες δηλώσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, με τις οποίες επιχειρεί να δικαιολογήσει την απόφασή του να καλέσει τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Μιλώντας στο Mega, o Απόστολος Τζιτζικώστας είπε ότι «πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους, γιατί τότε ένας άλλος περιφερειάρχης -μακριά από έμενα αυτό- θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση γιατί θα μπορούσε να πει ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος».
Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του υπογράμμισε ότι ο κ. Τζιτζικώστας «στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη -στις οποίες παρίσταται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας- και νομίζοντας ότι εξυπναδίζει κατά του ΠΑΣΟΚ, υιοθέτησε την ναζιστική λογική της Χρυσής Αυγής και κατάφερε να προσβάλει τη Νέα Δημοκρατία γιατί φαίνεται ότι ξέχασε πώς βρέθηκε να είναι περιφερειάρχης και σε ποιο δήμο έχει την έδρα του».
Αμεση ήταν και η αντίδραση του κυβερνητικού Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος έκανε λόγο για «νέα γκάφα» από τον περιφερειάρχη και ζήτησε να προβεί σε διορθωτική δήλωση. «Όταν κάποιος κάνει μια γκάφα, το μόνο χειρότερο είναι να κάνει μια νέα γκάφα για να την καλύψει. Ο κ.Τζιτζικώστας οφείλει άμεσα να προβεί σε διορθωτική δήλωση» ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.

Η διορθωτική δήλωση του Α. Τζιτζικώστα
Προσπάθεια διαστρέβλωσης της αναφοράς του για το ΠΑΣΟΚ σε τηλεοπτική εκπομπή  καταγγέλλει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν υπονόησε ότι το Κίνημα είναι εγκληματική οργάνωση.
Ο περιφερειάρχης εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση στην οποία τονίζει:
«Όπως ξεκάθαρα δήλωσα και στην τηλεοπτική εκπομπή στην οποία ήμουν προσκεκλημένος σήμερα το πρωί, δεν υπονόησα και δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση», τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, συμπληρώνοντας πως «καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια διαστρέβλωσης της ξεκάθαρης τοποθέτησής του».
Τέλος, ο κ. Τζιτζικώστας διευκρίνισε ότι το παράδειγμα που μεταχειρίστηκε «ήθελε να καταδείξει ότι η μη τήρηση του νόμου και η θεσμική εκτροπή μπορεί να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου με τεράστιες αρνητικές συνέπειες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης