Τελευταία Νέα
Ελλάδα

DW: Η Ελλάδα η αχίλλειος πτέρνα της καγκελαρίου Merkel – Αντιμέτωπη με τις επικρίσεις των Σοσιαλδημοκρατών και εσωκομματικές αντιδράσεις για την έως σήμερα πολιτική της στρατηγική

tags :
DW: Η Ελλάδα η αχίλλειος πτέρνα της καγκελαρίου Merkel – Αντιμέτωπη με τις επικρίσεις των Σοσιαλδημοκρατών και εσωκομματικές αντιδράσεις για την έως σήμερα πολιτική της στρατηγική
Σε αχίλλειο πτέρνα για την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel εξελίσσεται το ζήτημα της Ελλάδας σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Deutsche Welle.
Το ελληνικό ζήτημα έχει εξελιχθεί σε μείζον πολιτικό ζήτημα στην προεκλογική περίοδο στη Γερμανία και ενώ απομένει σχεδόν ένας μήνας για τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών.
Είναι χαρακτηριστικό, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ότι οι Σοσιαλδημοκράτες, τα ποσοστά των οποίων απέχουν κατά πολύ από αυτά των Χριστιανοδημοκρατών της Merkel (βάσει όλων των δημοσκοπήσεων που δίνονται στη δημοσιότητα τους τελευταίους μήνες), έχουν αναγάγει σε μείζον θέμα το ελληνικό ζήτημα, καθώς επιχειρούν επιτιθεμένη στην κυβερνητική πολιτική της Merkel, να αυξήσουν τα ποσοστά τους.
Το δρόμο άνοιξε χθες ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Gerhard Schroeder, ο οποίος στέκοντας δίπλα στον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Peer Steinbrueck, κατηγόρησε τη Merkel ότι δεν είπε την αλήθεια για το πραγματικό κόστος της κρίσης, ότι ετοιμάζεται για ένα ακόμη μεγάλο ψέμα και απαίτησε σαφήνεια για το κόστος που θα κληθεί να πληρώσει ο Γερμανός φορολογούμενος.
«Με συγκάλυψη και απόκρυψη δεν κερδίζει κανείς την εμπιστοσύνη του λαού, παρά μόνο με σαφήνεια», τόνισε ο έμπειρος Schroeder, θέλοντας – σύμφωνα με τη DW - να αποδείξει ότι τελικά η «άτρωτη» καγκελάριος έχει «αχίλλειο πτέρνα», την στρατηγική επίλυσης της κρίσης που είναι λανθασμένη και τελικά επιζήμια για τους Γερμανούς.
Βάσει του δημοσιεύματος με αυτή τη στρατηγική, οι Σοσιαλδημοκράτες επιχειρούν να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους. Ωστόσο υπάρχουν και παρενέργειες. Οι Χριστιανοδημοκράτες αμέσως μετά την παρέμβαση του Schroeder έσπευσαν να υπενθυμίσουν πως οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν ψηφίσει υπέρ όλων των πακέτων βοήθειας προς την Ελλάδα καθώς και ότι η Ελλάδα έγινε μέλος της Ευρωζώνης κατά τη διάρκεια της θητείας του Schroeder, παρά το γεγονός ότι δεν πληρούσε όλα τα κριτήρια.
Πέρα όμως από την κριτική των Σοσιαλδημοκρατών, το ελληνικό ζήτημα προκαλεί και εσωκομματικές εντάσεις.
Ο Wolfgang Bosbah, βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών, επέκρινε την πολιτική στρατηγική της Merkel έναντι της Ελλάδας σημειώνοντας ότι με τη χορήγηση νέας οικονομικής βοήθειας ουσιαστικά «αγοράζουμε περισσότερο χρόνο χωρίς να επιλύουμε τα προβλήματα στη ρίζα τους», υπογραμμίζοντας πως τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει την έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ.
«Η χώρα δεν διαθέτει οικονομική δύναμη και δεν είναι διεθνώς ανταγωνιστική για να μπορέσει με τις δικές της δυνάμεις να βγει στις αγορές» είπε ο Bosbahm, ο οποίος ανήκει  σε αυτούς που θεωρούν εντελώς λανθασμένη της πολιτική διάσωσης του ευρώ και στο παρελθόν έχει ψηφίσει κατά των πακέτων διάσωσης της Ελλάδας.
Κίνδυνος για τη Merkel υπάρχει ακόμα και στη δική της δεξαμενή ψηφοφόρων, και ιδιαίτερα σε όλους εκείνους τους ευρωσκεπτικιστές που δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την ευρωπαϊκή πολιτική της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης