Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Να "τρέξουν" οι αποκρατικοποιήσεις καλεί ο Σταυρίδης (ΤΑΙΠΕΔ) - Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει - Δεσμεύεται πως δε θα ακριβύνει το νερό, τουλάχιστον για μια πενταετία

tags :
Να
Να "τρέξουν" οι αποκρατικοποιήσεις καλεί ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσιου, Στέλιος Σταυρίδης. "Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει", τονίζει. Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή, με αφορμή την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ στην Emma Delta, ο κ. Σταυρίδης σημείωσε πως "ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη και σύνθεση ιδιωτικοποίηση  την οποία το ΤΑΙΠΕΔ έφερε σε πέρας σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Τα 652 εκατ. ευρώ που πήραμε από τη μεταβίβαση ούτε στον ύπνο μας".
Στη συνέχεια διαβεβαίωσε πως "δεν πρόκειται να ακριβύνει το νερό μετά την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ για τουλάχιστον μια πενταετία". Η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2013.
"Δεν ιδιωτικοποιούμε το νερό, ιδιωτικοποιούμε τις υπηρεσίες τιμολόγησης, συντήρησης, πληρωμής", ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και τόνισε πως το Σεπτέμβριο θα υπάρξει πρόσκληση ενδιαφέροντος για τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ ώστε το 1ο-2ο τρίμηνο του 2014 η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί.
Ως τις 15 Σεπτεμβρίου θα έχει πραγματοποιηθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ώστε το πρώτο τρίμηνο του 2014 να έχει ολοκληρωθεί η αποκρατικοποίηση ενώ για την εταιρία συντήρησης τροχαίου υλικού είπε ότι γίνεται προσπάθεια να «βαδίσει» δίπλα-δίπλα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αν και υπάρχουν προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Υπενθυμίζεται ότι χθες προανήγγειλε την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις.  Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ εκτίμησε ότι μετά την εξαγορά της ΔΕΣΦΑ από τη Socar οι τιμές φυσικού αερίου σιγά - σιγά θα πέφτουν.
Τόνισε ότι για την πώληση ακινήτων καταγράφονται νομικής φύσεως προβλήματα. Τόνισε ότι στον Αστέρα Βουλιαγμένης κλείνει η συμφωνία, ωστόσο η πώληση του Ελληνικού είναι πολύ σύνθετο ζήτημα με προβλήματα, νομικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά. "Θέλει τιτάνιο αγώνα, δεν είναι εύκολο το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων", επισήμανε χθες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης