Τελευταία Νέα
Gun Room

Remington: Η παλαιότερη αμερικανική οπλοβιομηχανία «επιστρέφει»

Remington: Η παλαιότερη αμερικανική οπλοβιομηχανία «επιστρέφει»
H ιστορική φίρμα Remington Firearms επιστρέφει στην αγορά υπό νέα ιδιοκτησία
Σχετικά Άρθρα

H ιστορική φίρμα Remington Firearms που πτώχευσε το περασμένο φθινόπωρο, επιστρέφει στην αγορά υπό νέα ιδιοκτησία.
Τον Σεπτέμβριο του 2020, η εταιρεία αναγκάστηκε να κλείσει, απολύοντας 1000 περίπου εργαζομένους.
Τα περιουσιακά στοιχεία και η πνευματική της ιδιοκτησία πλειστηριάστηκαν στις αρχές του 2021 και τμήματα της πρώην καθετοποιημένης Remington, τώρα ανήκουν σε διαφορετικούς ιδιοκτήτες.

Χωρισμένη στα τρία

Μετά τις εξαγορές, τα κύρια πεδία δραστηριότητας δε βρίσκονται πλέον υπό την ίδια ηγεσία.
Η “παλιά” Remington είχε δραστηριότητα και στην παραγωγή πυρομαχικών, τόσο για ραβδωτά, όσο και για λειόκανα όπλα.
Η Federal Premium, αγόρασε τη γραμμή παραγωγής φυσιγγίων στο Άρκανσο, καθώς και τα εμπορικά σήματα.
Υπό την σκέπη του ομίλου Vista Outdoor που κατέχει τη βιομηχανία πυρομαχικών Federal, οι δύο πρώην ανταγωνιστές παραγωγοί μεταλλικών φυσιγγίων και πυρίτιδας ανταλλάσουν πλέον τεχνογνωσία.
Τα πρώτα φυσίγγια από τη «νέα» Remington Ammunition, βρίσκονται στα ράφια των αμερικανικών οπλοπωλείων.
Ο τομέας παραγωγής ραβδωτών κυνηγετικών όπλων με σύστημα μοχλού Marlin Firearms, πέρασε στη Ruger, μια από τις πλέον επιτυχημένες οπλοβιομηχανίες των ΗΠΑ.
Έχει μια πολύ εύρωστη οικονομική βάση και πρωτοπορεί σε τεχνολογίες χύτευσης και επεξεργασίας μετάλλων.
Αυτό τις επιτρέπει να εφαρμόζει λύσεις που μειώνουν το κόστος παραγωγής, χωρίς να υποβιβάζουν την ποιότητα.
Επιπλέον, χαίρει μεγάλης εκτίμησης από το κυνηγετικό κοινό και τα τελευταία χρόνια έχει ένα σερί εμπορικών επιτυχιών.
Τα σχέδια τους περιλαμβάνουν αναβάθμιση και επανέναρξη της παραγωγής τυφεκίων όπως τα μοντέλα Marlin 39, 336 και 1895, που κατασκευάζονταν υπό την αιγίδα της Remington.
Μετά από αυτά τα νέα, το “καλό τρίτωσε”.
2_34.jpg
Μια νέα Remington

Η Roundhill Group LLC, μια επενδυτική εταιρεία που ειδικεύεται στις εξαγορές στον τομέα κυνηγετικών ειδών και outdoor, πήρε άδεια από τις Αρχές να κατασκευάσει και πάλι όπλα στο εργοστάσιο του Ilion (Ίλιον) της Νέας Υόρκης.
Ήδη έχουν επαναπροσληφθεί 400 εργαζόμενοι και καθώς η παραγωγή θα επεκτείνεται, αναμένεται να αποροφηθούν περί τους 800.
Το πρώτο μοντέλο που μπήκε σε παραγωγή είναι το εμβληματικό λειόκανο model 870.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της διοίκησης κο. Richmond Italia (Ρίτσμοντ Ιτάλια), η αναγεννημένη υπό την επωνυμία RemArms εταιρεία, διαθέτει τα δικαιώματα και τις πατέντες για την παραγωγή όλων των μακρύκανων ραβδωτών ή λειόκανων, καθώς και των πιστολιών που υπήρχαν στον κατάλογο της «παλαιάς» Remington.
Έτσι αναμένεται ότι μοντέλα όπως το διάσημο ραβδωτό κινητού ουραίου model 700 και τα λειόκανα model 1100 και Versa Max , σύντομα θα ακολουθήσουν.
3_26.jpg
Ισχυροί δεσμοί με την κοινότητα

Το πλάνο για τη Roundhill είναι, επενδύσουν στην επαναφορά της παλαιότερης οπλοβιομηχανίας των ΗΠΑ στην αίγλη που παλιότερα απολάμβανε.
Το πρώτο βήμα είναι ο εκσυγχρονισμός του εργοστασίου στο Ilion που ο Eliphalet Remington ίδρυσε το 1828.
Η εγκατάσταση που περιλαμβάνει τεράστια έκταση, γραμμές παραγωγής, αποθήκες και ένα μουσείο ιστορίας των όπλων είναι το επίκεντρο της κοινότητας εκεί και ο μεγαλύτερος εργοδότης της περιοχής.
Οι περισσότεροι κάτοικοι εδώ και γενιές κατασκευάζουν ραβδωτά και λειόκανα τουφέκια για λογαριασμό του εργοστασίου, ή με κάποιο άλλο τρόπο εργάζονται για τη Remington.
Παρά την προτροπή επιχειρηματικών συμβούλων να μεταφέρουν τις εγκαταστάσεις σε “φιλικότερη” Πολιτεία (η Νέα Υόρκη διαθέτει υψηλότατη φορολογία και την εχθρικότερη νομοθεσία για τους παραγωγούς και κατόχους όπλων), ο Italia και οι συνεργάτες του νιώθουν ηθική υποχρέωση να στηρίξουν τη γενέτειρα της Remington προς το παρόν και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας.
4_21.jpg
Η διαδρομή είναι δύσκολη

Η “αναγεννημένη” Remington έχει μπροστά της μία δύσκολη πορεία.
Η εταιρεία που κάποτε υπερηφανευόταν για την υψηλή της ποιότητα και κατασκεύαζε τα χειροποίητα δίκανα Parker Bros, τα τελευταία χρόνια κατρακύλισε με αποτέλεσμα ο ποιοτικός έλεγχος να πάσχει. Τα παράπονα των πελατών υπήρξαν συχνά και έντονα.
Η πίεση από τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό στην ακριβή κατηγορία, αλλά και από χώρες όπως η Τουρκία και οι Φιλιππίνες στα οικονομικά όπλα, ψαλίδισαν μερίδιο αγοράς και κέρδη.
Ο προεκλογικός πυρετός πριν την εκλογή του Biden και οι αναμενόμενες απαγορεύσεις, πυροδότησαν ένα ανεπανάληπτο “ράλι” αγορών όπλων και πυρομαχικών που ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Σε όλη τη διάρκεια του 2019-2020, οι χρόνιες ελλείψεις οδήγησαν τους καταναλωτές να αγοράζουν όπλα σε τιμές πάνω από την επίσημη λιανική.
Η κρίση του Covid και οι αναταραχές στις αμερικανικές πόλεις ανέβασαν τα κέρδη των παραγωγών πυρομαχικών και συναφών ειδών.
Παρ’ όλα αυτά, η Remington χρεoκόπησε.
Πολλοί πιστεύουν ότι στη διαφαινόμενη οικονομική ύφεση και με μία κυβέρνηση αποφασισμένη να περιορίσει την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, η Remington είναι καταδικασμένη να αποτύχει και πάλι.
Ελπίζουμε ότι η παράδοση της κοινότητας του Ίλιον και οι προσπάθειες της Roundhill Group θα “γυρίσουν το παιχνίδι” και θα ξαναδούμε σύντομα προϊόντα αντάξια του ονόματος Remington.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης