Τελευταία Νέα
Gun Room

Ταμείο Εθνικής Άμυνας εναντίον Ελληνικής Σκοποβολής

Ταμείο Εθνικής Άμυνας εναντίον Ελληνικής Σκοποβολής
Φαίνεται ότι η υπερβολική αγάπη για το “ταμείο”, βλάπτει σοβαρά το Έθνος και υπονομεύει την Άμυνα

Μια πρωτοφανής υπόθεση εξελίσσεται από τις παραμονές των περασμένων Χριστουγέννων (17.12.2020) και τώρα πλέον “ο κόμπος έφτασε στο χτένι”. Αιτία μια απόφαση του Υπουργείου Άμυνας που αν εφαρμοστεί, σημαίνει την καταστροφή της Ελληνικής σκοποβολής, από την 30η Ιουνίου του τρέχοντος. Με λίγα λόγια, το ΥΠΕΘΑ εξουσιοδοτεί το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), ώστε να αυξήσει κατά χίλια τοίς εκατό (!) το τίμημα που εισπράτει για να επιτρέπει από τους Έλληνες πολίτες που ασκούνται στη σκοποβολή εντός στρατιωτικών πεδίων βολής.

Σκοπευτές υπό δίωξη

Η σκοποβολή απαιτεί χώρους, ασφαλείς, απομονωμένους και μακρυά από κατοικημένες περιοχές. Η κατασκευή γηπέδων και χώρων άσκησης (πεδίων βολής και σκοπευτηρίων) ποτέ δεν υπήρξε προτεραιότητα για το ελληνικό κράτος. Αντίθετα, ακόμη και οι υποδομές αξίας 11.000.000 ευρώ που κατασκευάστηκαν για τους Ολυμπιακούς του 2004, αφαιρέθηκαν “εν μία νυκτί” από την σκοπευτική οικογένεια με τροπολογία… Αυγούστου (από εκείνες που ψηφίζουν τρείς νυσταγμένοι βουλευτές θερινού τμήματος). Έτσι ένα κόσμημα που θα έδινε πνοή και έσοδα στη Χώρα από διοργανώσεις διεθνών αγώνων, έχει μετατραπεί σε πεδίο βολής όπου η Αστυνομία εξασκείται πυροβολώντας με αυτόματα σε καταστραμμένα αυτοκίνητα…
Ελλείψει χώρων, η σκοπευτική κοινότητα ζήτησε την αρωγή του Στρατού και συμφώνησε να ενοικιάζει τα πεδία βολής του έναντι 3 ευρώ για κάθε ώρα που τα χρησιμοποιεί. Σημειωτέον ότι η χρήση αυτή γίνεται πάντοτε εκτός στρατιωτικού ωραρίου (απογεύματα και σαββατοκύριακα) ώστε να μην ενοχλούνται οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Στρατού. Για το 2019, περίπου 72.000 συμμετοχές αθλητών σκοποβολής έλαβαν χώρα σε αυτά τα πεδία βολής, εξυπηρετώντας το άθλημα και ωφελώντας οικονομικά το Υπουργείο Άμυνας. Σημειώνουμε δε ότι με την έγκριση των αρμοδίων, οι σκοπευτικοί σύλλογοι έχουν προχωρήσει εξ ιδίων πόρων σε βελτιώσεις στα μισθωμένα πεδία βολής ανά την Ελλάδα.
2_32.jpg
Χωράφια από “χρυσάφι”

Το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, παρά το βαρύγδουπο τίτλο του δεν έχει σχέση με την Άμυνα. Είναι ένα ταμείο αποστράτων που έχει σκοπό την αύξηση των … μερισμάτων. Κύριο μέλημα του είναι να λειτουργεί σούπερ μάρκετ στα οποία στρατευμένοι ‘Ελληνες πολίτες εργάζονται ως άμισθο προσωπικό, για να έχουν οι συνταξιούχοι των ενόπλων φτηνά ώνια! Με την υπουργική απόφαση του περασμένου Δεκεμβρίου, του δώθηκε η εξουσία να… αυξήσει τα έσοδα του εισπράτοντας τα έσοδα από την μίσθωση των πεδίων βολής, ακόμη κι αν αυτά δεν ανήκουν στο Στρατό, αλλά σε τρίτους (!).
Με αυτή την εξουσία, ξεκίνησε την εθνική αποστολή να μειώσει την τιμή της φέτας και των χαρτιών υγείας στα στρατιωτικά πρατήρια.
Πως αναρωτιέστε; Μα είναι απλό: εκβιάζοντας τους Έλληνες πολίτες σκοπευτές. Από την 30η Ιουνίου, το κόστος μίσθωσης ανά ώρα για τα πεδία βολής θα ανέλθει από τα 3 εωρώ ανά ώρα σε 10 ευρώ για τα σωματεία και 20 ευρώ την ώρα εφόσον ο ενοικιαστής είναι η Ομοσπονδία Σκοποβολής. Εντάξει θα πείτε, το αντέχουν! Μη βιάζεστε. Το ποσό αυτό αφορά μόνο το “προνόμιο” των Ελλήνων -επαναλαμβάνουμε - σκοπευτών να εισέρχονται και να προπονούνται σε δημόσια γη που τους ανήκει εν τέλει.
Αν αυτοί οι άνθρωποι “τολμήσουν” να οργανώσουν αγώνα σκοποβολής στο χώρο, τότε θα “τιμωρούνται’ με πρόστιμο (συγνώμη, πρόσθετη επιβάρυνση ήθελα να πώ) 1.500 ευρώ ανά αγώνα! Τα ποσά αυξάνονται σε έως και 3.000 ευρώ αναλόγως του χώρου, της κατηγορίας του αγώνα και του αριθμού των συμμετεχόντων. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, το ΤΕΘΑ αξιώνει μόνο από το πεδίο βολής του ΚΕΒΟΠ στο Χαίδάρι Αττικής (όπου δραστηριοποιούνται οι περισσότεροι σύλλογοι της Αθήνας) να “τζιράρει” 30.000 ευρώ την ημέρα!!!
Ούτε ξενοδοχείο στην παραλία του Μονακό!
3_25.jpg
Ας δούμε τους “αριθμούς”

Η σκοποβολή στην Ελλάδα είναι ερασιτεχνική και εξασκείται από μη κερδοσκοπικά αθλητικά σωματεία. Η Ομοσπονδία σκοποβολής (που υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού μέσω της ΓΓΑ) καλλιεργεί το άθλημα, συντηρεί κάποιες εγκαταστάσεις, απασχολεί προπονητές και χρηματοδοτεί εθνικές ομάδες. Αυτή η προσπάθεια μας έχει αποδώσει αθλητές διεθνούς επιπέδου, όπως είναι οι Κασσούμη, Γεωργακόπουλος, Μήττας και βεβαίως η χρυσή ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη. Η επιχορήγηση που λαμβάνει η ομοσπονδία φτάνει τα 200.000 ευρώ ετησίως και αρκετά συχνά αναζητούνται χορηγοί για τη στήριξη εθνικών ομάδων και αθλητών. Οπότε, αν η νέα Υ.Α. ισχύσει, αυτομάτως η Ελληνική σκοποβολή σβήνει. Θα είναι αδύνατο να γίνουν αγώνες, να αναδειχτούν αθλητές και να συνταχθούν Εθνικές Ομάδες. Για παράδειγμα, σύλλογος σκοποβολής στην Πελοπόννησο με τη βοήθεια της Ομοσπονδίας οργανώνει για το 2022 διεθνή αγώνα σε στρατιωτικό πεδίο βολής. Ήδη δήλωσε ότι εφόσον ισχύσει η απόφαση, θα τον ακυρώσει, μη δυνάμενος να αντέξει το κόστος που απαιτεί το ΤΕΘΑ. Το ρεζιλίκι μας θα φτάσει πέρα από τα σύνορα...

Η “εθνική άμυνα” έχει ως βάση το Έθνος

Το θέμα θα ήταν ένα ακόμη δείγμα διαχρονικής ασυνεννοησίας μεταξύ κρατικών φορέων, αν δεν περιείχε τον στυγνό εκβιασμό κάποιων που χρησιμοποιούν προνομιακές σχέσεις με το ΥΠΕΘΑ για αλλότριους και εθνικά επιζήμιους σκοπούς. Ας αναλογιστούν αυτοί οι άνθρωποι που κάποτε ορκίστηκαν να υπερασπιστούν την Ελλάδα ότι η σκοποβολή θα έπρεπε να είναι μέλημα τους και όχι να προσπαθούν να την διαλύσουν ως “οικοπεδοφάγοι” για να απολαύσουν χαμηλότερη τιμή στα αναψυκτικά τους. Η άμυνα της Χώρας δε στηρίζεται σε αυτούς που ενδιαφέρονται για τα “εφάπαξ” και τα “αναδρομικά”, αλλά στους Έλληνες που επανδρώνουν το στρατό στον οποίο οι πρώην αυτοί αξιωματικοί προϊσταντο. Και αν χρειαστεί πάλι να πολεμήσουμε, εγώ τουλάχιστον θα ένιωθα πιό ασφαλείς ανάμεσα σε σκοπευτές που εξασκούνται από το υστέρημα τους, παρά σε δημόσιους υπαλλήλους με στολή που δεν έχουν αιδώ ώστε να πάψουν να ξεσκίζουν το κουφάρι της χώραςπου τους ανέθρεψε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης