Football Talk

Champions League, Μπεσίκτας – Ντόρτμουντ 1-2: Το αχτύπητο δίδυμο Μπέλιγκχαμ – Χάαλαντ «καθάρισε» μέσα στην Κωνσταντινούπολη! (video)

Champions League, Μπεσίκτας – Ντόρτμουντ 1-2: Το αχτύπητο δίδυμο Μπέλιγκχαμ – Χάαλαντ «καθάρισε» μέσα στην Κωνσταντινούπολη! (video)
Με το «δεξί» ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Champions League η Μπορούσια Ντόρτμουντ, που επικράτησε με 2-1 της Μπεσίκτας στο «Vodafone Arena». Σπουδαίο ματς από τον Τζουντ Μπέλιγκχαμ.

Με φοβερούς Μπέλιγκχαμ και Χάαλαντ η Μπορούσια Ντόρτμουντ πέρασε «αέρας» από το «Vodafone Arena», επικρατώντας με 2-1 της Μπεσίκτας.

Η ομάδα του Ρόζε ήταν ουσιαστική και αποτελεσματική και συνεπώς δεν δυσκολεύτηκε να βάλει τους πρώτους τρεις βαθμούς στην… «τσέπη» της, ξεκινώντας με το «δεξί» στον 3ο Όμιλο του UEFA Champions League. Μείωσε στο 90+4' ο Μοντέρο για τους γηπεδούχους.


Ο αγώνας

Η Μπεσίκτας ξεκίνησε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, χάνοντας μάλιστα εξαιρετική ευκαιρία να προηγηθεί μόλις στο 6ο λεπτό. Ο Μπατσουαγί ταλαιπώρησε αρκετά τον Χούμελς, έκανε το δυνατό σουτ, αναγκάζοντας τον Κόμπελ να αποκρούσει με υπερένταση σε κόρνερ.

Από εκεί και έπειτα οι Τούρκοι εξακολουθούσαν να πιέζουν, ωστόσο, η αποτελεσματικότητα είναι εκείνη που όπως γνωρίζουμε μετράει στο ποδόσφαιρο. Και την αποτελεσματικότητα την είχε η Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί άνοιξαν το σκορ στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Τζουντ Μπέλιγκχαμ, ο οποίος έγινε σε ηλικία 18 ετών και 78 ημερών ο νεότερος παίκτης που σκοράρει σε δύο διαδοχικά ματς Champions League, ξεπερνώντας τον Εμπαπέ που είχε αντίστοιχο επίτευγμα το 2017, σε ηλικία 18 ετών και 85 ημερών.

Ο Νταχούντ βρήκε με μπαλιά ακριβείας τον Μουνιέρ που ήταν στα δεξιά, εκείνος τροφοδότησε τον Μπέλιγκχαμ που «έκοψε» προς τη μεγάλη περιοχή και με διαγώνιο δεξί σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ωστόσο, το σύνολο του Μάρκο Ρόζε φρόντισε να απλοποιήσει τα δεδομένα για το β’ μέρος με γκολ στο 45+3’. Αυτή τη φορά ο Μπέλιγκχαμ έγινε δημιουργός, καθώς αναστάτωσε την άμυνα της Μπεσίκτας χορεύοντας τους αντιπάλους του από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή έστρωσε στον Χάαλαντ που εκτέλεσε με κοντινό πλασέ. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Νορβηγός στράικερ έφτασε τα 21 γκολ σε 17 ματς Champions League!

Το 2-0 ήταν και το σκορ του α’ μέρους, με την Ντόρτμουντ προηγουμένως μέσα σε δύο λεπτά να χάνει δύο σημαντικές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, όμως οι Χάαλαντ και Ρόις δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Συντήρηση από την Ντόρτμουντ και… +3

Όσο περνούσε η ώρα -μέχρι το τελευταίο σφύριγμα στο «Vodafone Arena»- οι παίκτες της Μπεσίκτας έδειχναν να ξεμένουν από δυνάμεις και συνεπώς το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος δεν ήταν δυνατό να έρθει. Η Ντόρτμουντ και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά ανώτερη και θα μπορούσε κάλλιστα να πετύχει και τρίτο γκολ και να «καθαρίσει» νωρίτερα τον αγώνα.

Όσο δυνατά τελείωσε το πρώτο μέρος στην Κωνσταντινούπολη το ίδιο ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο. Ο Μπέλιγχαμ έχασε τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 3-0 για την μετά το πέρας το 60ου λεπτού, όμως ο Ντεστάνογλου απέκρουσε σωτήρια.

Η Μπεσίκτας «απάντησε», με τη δεύτερη μεγάλη ευκαιρία της στο ματς να έχει την υπογραφή ξανά του Μπατσουαγί, με τον Γάλλο να βγαίνει απέναντι στον Κόμπελ αλλά να μην καταφέρνει να τον νικήσει.

Το μόνο που κατάφεραν οι Τούρκοι ήταν να μειώσουν στο 90+4’ σε 2-1 με τον Μοντέρο, μετά από εκτέλεση φάουλ του Πιάνιτς.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Μπεσίκτας (Γιαλτσίν): Ντεστανόγλου, Ροζιέ, Γουέλινγκτον, Μοντέρο, Ν’Σακαλά, Σόουζα, Γκεζάλ (89' Τόρε), Πιάνιτς, Χάτσινσον (78' Ουκάν), Λάριν (61’ Καραμάν), Μπατσουαγί.  

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Ρόζε): Κόμπελ, Γκερέιρο, Ακάντζι, Χούμελς (70’ Πόνγκρασιτς), Μουνιέρ, Μπραντ (46’ Βίτσελ), Νταχούντ, Μπέλιγκχαμ (68’ Βολφ), Ρόις, Μάλεν (70’ Μουκόκο), Χάαλαντ (86' Κνάουφ).


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 3ου ΟΜΙΛΟΥ (αγώνες, βαθμοί, γκολ)
1. Μπορούσια Ντόρτμουντ   1   3  (2-1)
2. Άγιαξ   0   0   (0-0)
3. Σπόρτινγκ Λισαβόνας    0   0   (0-0)
4. Μπεσίκτας   0   0   (1-2)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 2ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ (28/09)
Άγιαξ - Μπεσίκτας (19:45)
Μπορούσια Ντόρτμουντ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας (22:00)

Κυριάκος Δημητρόπουλος


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης