Football Talk

Champions League: Ντεμπούτο Μέσι στην βασική ενδεκάδα της Παρί Σεν Ζερμέν – Αναβιώνει ο αξέχαστος τελικός της Κωνσταντινούπολης ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μίλαν!

Champions League: Ντεμπούτο Μέσι στην βασική ενδεκάδα της Παρί Σεν Ζερμέν – Αναβιώνει ο αξέχαστος τελικός της Κωνσταντινούπολης ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μίλαν!

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αναμένεται η δεύτερη ημέρα της πρώτης αγωνιστικής του Champions League, με τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να αναμένει το πρώτο ματς του Λιονέλ Μέσι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, δίχως τα χρώματα της Μπαρτσελόνα. Την ίδια ώρα, Λίβερπουλ και Μίλαν τίθενται αντιμέτωπες για πρώτη φορά σε φάση ομίλων, ενώ η «ελληνική» Σέριφ φιλοξενεί την Σαχτάρ, με τους Αθανασιάδη και Κολοβό να ταξιδεύουν στα… αστέρια.

Η ώρα που ανέμενε τόσο καιρό ο ποδοσφαιρικός πλανήτης φαίνεται πως βρίσκεται πλέον προ των πυλών. Η Παρί Σεν Ζερμέν ταξίδεψε στο Βέλγιο για να αντιμετωπίσει μία από τις πιο παραδοσιακές «δυνάμεις» της χώρας μαζί με την Άντερλεχτ, Σερκλ Μπριζ, και ο Λιονέλ Μέσι μοιάζει έτοιμος να πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση στην βασική ενδεκάδα των Γάλλων.

Αν ο στόχος του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο υλοποιηθεί, η τρομακτική τριπλέτα της Παρί Σεν Ζερμέν στην επίθεση, θα αποκτήσει επιτέλους ρεαλιστική υπόσταση. Ο Αργεντινός θα βρεθεί για πρώτη φορά δίπλα στους Κίλιαν Εμπαπέ, και τον καλό του φίλο Νεϊμάρ, με τους Παριζιάνους να φιλοδοξούν πως η Μπριζ θα είναι η πρώτη που δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί την δεδομένη επιθετική ποιότητα που διαθέτει.

Θα αποτελέσει η Σερκλ Μπριζ την ομάδα που θα «φιλοξενήσει» το πρώτο γκολ του Λιονέλ Μέσι με τα χρώματα της Παρί Σεν Ζερμέν; Πριν από πέντε χρόνια άλλωστε η Λέστερ πέτυχε απέναντί της το πρώτο της γκολ στο Champions League. Θα τα καταφέρει και ο Αργεντινός;

Την ίδια ώρα, σπουδαίες είναι οι αναμετρήσεις που διεξάγονται στο Λίβερπουλ και το Μιλάνο. Στην πρώτη περίπτωση, Λίβερπουλ και Μίλαν διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους στο Άνφιλντ, στην πρώτη αναμέτρησή τους στο Champions League σε φάση ομίλων, μετά τους τελικούς της Κωνσταντινούπολης (3-3) και της Αθήνας (2-1), με τον Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς να αποτελεί ηχηρή απουσία για την ομάδα του Στέφανο Πιόλι. Για τον ίδιο όμιλο, η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται την Πόρτο.

Απεναντίας, επί ιταλικού εδάφους, οι απουσίες δεν είναι μεγάλες, και η Ίντερ με την Ρεάλ τίθενται και πάλι αντιμέτωπες, σε ένα ματς που θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τον περσινό τους όμιλο, στην ίδια διοργάνωση.

Αμφότερες έχουν ξεκινήσει θετικά στα πρωταθλήματά τους, με τους γηπεδούχους να χάνουν για πρώτη φορά βαθμούς, απέναντι στην Σαμπντόρια (2-2), και τους φιλοξενούμενους να θριαμβεύουν απέναντι στην Θέλτα (5-2), έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Καρίμ Μπενζεμά, που σημείωσε χατ-τρικ.

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία δεν θα μπορούσε να μην γίνει στην «ελληνική» Σέριφ Τίρασπολ, η οποία έχοντας στην βασική της ενδεκάδα τους Γιώργο Αθανασιάδη και Δημήτρη Κολοβό, «έγραψε» ιστορία για το ποδόσφαιρο της Μολδαβίας.

Η Σέριφ προκρίθηκε έναντι της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, βασιζόμενη στην ανασταλτική της λειτουργία, και πλέον στοχεύει να ξεκινήσει θετικά τις αγωνιστικές της, ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, και να οδηγήσει την Σαχτάρ στην δεύτερη ήττα της σε πρεμιέρα τα τελευταία τρία χρόνια.

 Αναλυτικά οι αγώνες:

Μπεσίκτας – Ντόρτμουντ (19:45)

Σέριφ  Τίρασπολ– Σαχτάρ Ντόνετσκ (19:45)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Πόρτο (22:00)

Ίντερ – Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

Λίβερπουλ – Μίλαν (22:00)

Μάντσεστερ Σίτι – Λειψία (22:00)

Κλαμπ Μπριζ – Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

Σπόρτινγκ Λισσαβόνας – Άγιαξ (22:00)

Όμιλοι

1ος όμιλος: Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν, Σερκλ Μπριζ, Λειψία

2ος όμιλος: Λίβερπουλ, Μίλαν, Ατλέτικο Μαδρίτης, Πόρτο

3ος όμιλος: Ντόρτμουντ, Άγιαξ, Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, Μπεσίκτας

4ος όμιλος: Ίντερ, Ρεάλ Μαδρίτης, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Σέριφ Τίρασπολ

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης