Football Talk

Μίλαν: Το εντυπωσιακό περσινό ξεκίνημα αναβιώνει και πάλι, πριν από το ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής που έχει «καθιερωθεί»!

Μίλαν: Το εντυπωσιακό περσινό ξεκίνημα αναβιώνει και πάλι, πριν από το ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής που έχει «καθιερωθεί»!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έχει ξεκινήσει τις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις η Μίλαν, η οποία επανέλαβε το περσινό 3/3 στην Serie A, και πλέον ετοιμάζεται για το πρώτο ντέρμπι της σεζόν, που συμπτωματικά τα τρία τελευταία χρόνια, λαμβάνει χώρα στην 4η αγωνιστική!

Εντυπωσιακό αποδεικνύεται το ξεκίνημα της Μίλαν στην Serie A, με τους «ροσονέρι» να επαναλαμβάνουν με εκπληκτική ομοιότητα τα περσινά επιτεύγματά τους στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, επιθυμώντας όμως να χαρακτηριστούν από διάρκεια και συνέπεια, αναφορικά με την απόδοσή τους.

Επί της ουσίας άλλωστε, πρόκειται για μία ομάδα που δεν απέχει σε μεγάλο βαθμό από το περσινό ρόστερ. Ο Στέφανο Πιόλι συνεχίζει στο τιμόνι της για τρίτη σεζόν, έχοντας φτάσει πλέον τα 91 ματς στον πάγκο της, ενώ οι πιο σημαντικές της προσθήκες είναι οι Μπραχίμ Ντίας, Μπακαγιόκο, Ολιβιέ Ζιρού και Αλεσάντρο Φλορέντσι, με τους δύο πρώτους να βρίσκονται στο Μιλάνο με την μορφή δανεισμού!

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι το περσινό 3/3, η πλειοψηφία του ρόστερ της Μίλαν δύναται να το θυμάται. Πέρυσι είχε αντιμετωπίσει τις ΜπολόνιαΚροτόνε και Σπέτσια, όπου πέτυχε αθροιστικά 7 γκολ, δίχως να παραβιαστεί η εστία της, ενώ φέτος και παρά την απουσία του Ντοναρούμα, έχει πετύχει στον ίδιο αριθμό αναμετρήσεων τα ίδια γκολ, και δεν έχει δεχθεί κάποιο, σε κανονική ροή αγώνα.

Η μοναδική φορά άλλωστε που κλήθηκε να… ξαναπάει στην σέντρα, ήταν στην «πρεμιέρα» της στο Σαν Σίρο, στην δεύτερη αγωνιστική, απέναντι στην Κάλιαρι (4-1), με το γκολ των φιλοξενούμενων να επιτυγχάνεται με κεφαλιά, από το σημείο του… πέναλτι!

Παράλληλα, μετά το γκολ του Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς απέναντι στην Λάτσιο, στο ματς της επιστροφής του στην αγωνιστική δράση (2-0), η Μίλαν διαθέτει πέντε διαφορετικούς σκόρερ στις τάξεις της, και μόνο ο Ολιβιέ Ζιρού με τον Λεάο, έχουν καταφέρει να βρουν δίχτυα σε δύο περιπτώσεις.

Όπως ακριβώς δηλαδή και πέρυσι, με την ειδοποιό διαφορά πως ο Ζλάταν, αντί του Ζιρού είχε δύο γκολ, με τον Ραφαέλ Λεάο και πάλι να τον πλαισιώνει με αντίστοιχο αριθμό τερμάτων!

Οι ομοιότητες λοιπόν της τρέχουσας κατάστασης της Μίλαν, με το περσινό της ξεκίνημα, φαντάζουν εντυπωσιακές. Όπως άλλωστε και η επόμενη αγωνιστική, που τα τρία τελευταία χρόνια, αποδεικνύεται… ντέρμπι.

Το 2019 η Μίλαν είχε αντιμετωπίσει την Ίντερ (ήττα με 1-2), πέρυσι είχε «πάρει εκδίκηση» από τους «νερατζούρι» με το ίδιο σκορ, και πλέον στρέφει την προσοχή της στην Γιουβέντους, θέτοντας ως στόχο να διευρύνει το αρνητικό σερί της «Μεγάλης Κυρίας».

Ζητούμενο πάντως είναι η διάρκεια. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος της Μίλαν, προκειμένου η πρώτη περσινή ήττα απέναντι στην Γιουβέντους, τον Ιανουάριο του 2021, να μην επαναληφθεί νωρίτερα… Αν αποδειχθεί άλλωστε σοβαρή, γιατί να μην δύναται να θέσει υποψηφιότητα για διεκδικήτρια του τίτλου, με ένα ανάλογο αγωνιστικό προφίλ;

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης