Football Talk

ΑΕΚ: Τα «πολυεργαλεία» που έχει στα χέρια του ο Μιλόγεβιτς

ΑΕΚ: Τα «πολυεργαλεία» που έχει στα χέρια του ο Μιλόγεβιτς
Η ΑΕΚ ενισχύθηκε παίρνοντας ποδοσφαιριστές σε κάθε γραμμή και θέση – Υπάρχουν μάλιστα κάποιοι παίκτες που μπορούν να έχουν κι άλλο ρόλο στο γήπεδο, εκτός από το βασικό τους
Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Συνολικά 13 μεταγραφές έχει κάνει η ΑΕΚ την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Είχε ανάγκη ενίσχυσης σε όλες τις γραμμές και σε όλες τις θέσεις κι αυτό έπραξε. Με μία πρώτη ανάγνωση του ρόστερ (ακόμα στο χορτάρι και στα ματς δεν τους έχουμε δει φυσικά) στα χέρια του ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς έχει πολλούς ποιοτικούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές σε κάθε γραμμή. Οι «αλχημείες» στην 11άδα που αναγκαστικά βλέπαμε στο παρελθόν, λογικά πάντα, δεν θα υπάρξουν φέτος. Ένα απλό παράδειγμα κλασικής αλχημείας είναι να βλέπουμε τον Σέρχιο Αραούχο στα άκρα! Αυτό είναι αλχημεία, που δεν θα χρειαστεί να επαναληφθεί.

Στο ρόστερ της πάντως η ΑΕΚ διαθέτει κάποιους ποδοσφαιριστές που μπορούν με την ίδια άνεση να αγωνιστούν σε περισσότερες από μία θέση κι αν επιλεγούν απ’ τον προπονητή να προσφέρουν μακριά από τη φυσική τους θέση, δεν θα χαρακτηρίζεται «αλχημεία», αλλά λογική απόφαση.

Στην άμυνα

Ο Γιώργος Τζαβέλλας τα τελευταία χρόνια έχει γυρίσει και αγωνίζεται στη θέση του στόπερ. Την καριέρα του την ξεκίνησε ως αριστερός μπακ και μπορεί άνετα να παίξει κι εκεί. Γενικά έχει αγωνιστεί 214 ματς ως κεντρικός αμυντικός και 86 ως αριστερός μπακ.

Ο Εσχάν Χατζισαφί ήρθε φέτος στην ΑΕΚ με σκοπό να καλύψει τη θέση του αριστερού μπακ. Όμως ο 31χρονος Ιρανός μπορεί να παίξει και αριστερός εξτρέμ και 10άρι! Ως αριστερός μπακ έχει αγωνιστεί 203 ματς στην καριέρα του, ως αριστερός εξτρέμ – χαφ 69, ως 10άρι 43 αγώνες. Κακά τα ψέματα όμως, αν χρειαστεί ο Μιλόγεβιτς να χρησιμοποιήσει τον Χατζισαφί ως 10άρι ή ακόμα και στο κέντρο, όταν έχει τόσες άλλες επιλογές γι’ αυτές τις θέσεις, κάτι λάθος θα έχει πάει…

Τον Μιχάλη Μπακάκη ως δεξί μπακ τον ξέρουμε, αν και ξεκίνησε την καριέρα του ως κεντρικός χαφ. Ωστόσο, στην ΑΕΚ έχει αγωνιστεί με σημαντική επιτυχία τόσο ως αριστερός στόπερ σε διάταξη 3-5-2, όσο και ως αριστερός μπακ. Συνολικά 134 ματς έχει παίξει ως δεξί μπακ, 29 ως στόπερ και 16 αριστερός μπακ.

Η μεσοεπιθετική γραμμή

Ο Στίβεν Τσούμπερ είναι ένα πραγματικό «πολυεργαλείο» στα χέρια του Μιλόγεβιτς, καθώς μπορεί να παίξει σε πάρα πολλές θέσεις με την ίδια άνεση. Ως αριστερός χαφ – εξτρέμ ήρθε στην ΑΕΚ και αυτή είναι η φυσική του θέση, καθώς στην αριστερή πλευρά έχει βγάλει 180 ματς. Από εκεί και πέρα έχει παίξει 19 αγώνες ως 10άρι, 27 ως δεξιός χαφ – εξτρέμ και 12 ως κεντρικός χαφ. Επιπλέον, έχει αγωνιστεί και 9 ματς ως αριστερός μπακ – χαφ σε διάταξη και 3-5-2 και 4-4-2! Παίζει παντού…

Και ο Πέτρος Μάνταλος είναι παίκτης που στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε πολλές θέσεις, αν και η φυσική του είναι 10άρι (183 συμμετοχές πίσω από τον φορ). Μπορεί όμως να παίξει και αριστερά στην επίθεση (50 ματς) και ως κεντρικός χαφ (38 αγώνες).

Ο Ντάρκο Γέβτιτς ήρθε φέτος στην ΑΕΚ. Άλλος ένας ποδοσφαιριστής που έχει την εμπειρία να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις. Επίσης, η φυσική του είναι επιτελικός χαφ καθώς έχει βγάλει 124 αγώνες. Όμως μπορεί να παίξει και ως κεντρικός χαφ (37 αγώνες), αλλά και στα άκρα τόσο από δεξιά (32 αγώνες), όσο και από αριστερά (27 ματς).

Παίκτης που παίζει παντού στην μεσοεπιθετική γραμμή είναι και ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς. Ως αριστερός εξτρέμ έχει παίξει 94 αγώνες. Ως 10άρι έχει παίξει 50 ματς, ενώ έχει αγωνιστεί 37 φορές ως φορ και 17 ως δεύτερος επιθετικός. Φυσικά μπορεί να αγωνιστεί και δεξί εξτρέμ (26 συμμετοχές).

Στο ρόστερ της ΑΕΚ υπάρχει από φέτος άλλος ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής, ο Νόρντιν Άμραμπατ. Κι αυτός έχει παίξει πολλά ματς σε πολλές διαφορετικές θέσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως 108 αγώνες έχει αγωνιστεί ως δεξιός εξτρέμ και 105 ως αριστερός. Επίσης, 47 αγώνες έχει βγάλει ως επιθετικός, 11 ως δεύτερος επιθετικός και 3 ως επιτελικός χαφ. 

www.bnsports.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης