Football Talk

Βραζιλία - Αργεντινή: Αυτά προβλέπει ο κανονισμός της FIFA για διακοπές αγώνων

Βραζιλία - Αργεντινή: Αυτά προβλέπει ο κανονισμός της FIFA για διακοπές αγώνων

Η εισβολή αστυνομικών στο γήπεδο για τη σύλληψη Αργεντινών διεθνών έφερε οριστική διακοπή στο Βραζιλία - Αργεντινή, με τη FIFA πλέον να καλείται να αποφασίσει για την τύχη του ματς. Τι αναφέρει ο κανονισμός της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Σχετικά Άρθρα

Απερίγραπτα σκηνικά έλαβαν χώρα το βράδυ της Κυριακής (06/09) με τον αγώνα της Βραζιλίας κόντρα στην Αργεντινή.

Η ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Νότιας Αμερικής, CONMEBO από την πλευρά της, έριξε την... ευθύνη για τη διοργάνωση του ματς στη FIFA, τονίζοντας ότι σε περίπτωση που απαγορευτεί στους 4 Αργεντινούς να βρεθούν στο γήπεδο και αν χρειαστεί να αγωνιστούν θα υπάρξουν κυρώσεις ακόμα και αφαίρεσης βαθμών από τον προκριματικό όμιλο.

Τι προβλέπει ο κανονισμός της FIFA

Η Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναφέρει ότι, μπορεί να «επιβάλει κυρώσεις σε βάρος των ομοσπονδιών που συμμετέχουν σε αγώνες που δεν παίζονται ή διακόπτονται οριστικά, εκτός από τις περιπτώσεις ανωτέρας βίας που αναγνωρίζει η FIFA. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η πειθαρχική επιτροπή της FIFA μπορεί επίσης να διατάξει την επανάληψη του αγώνα».

Τώρα, ο κανονισμός κάνει λόγο για εξαίρεση σε περίπτωση «ανωτέρας βίας»:

«Εάν μια ομοσπονδία αποσυρθεί, εάν ένας αγώνας δεν μπορεί να διεξαχθεί ή εάν διακοπεί οριστικά λόγω ανωτέρας βίας, η FIFA θα αποφασίσει κατά την κρίση της τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και τις ενέργειες που θεωρεί απαραίτητες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση που ένας αγώνας δεν παίζεται ή αν διακόπτεται οριστικά λόγω ανωτέρας βίας, η FIFA μπορεί να διατάξει την επανάληψή του».

Εάν την τρίτη ημέρα μετά την διακοπή, ο αγώνας που έχει διακοπεί δεν έχει παιχτεί ακόμη, τα έξοδα που πραγματοποιεί η φιλοξενούμενη ομοσπονδία θα μοιραστούν εξίσου και στις δύο ομοσπονδίες.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης