Football Talk

Φαν’τ Σχιπ: «Θα επανεκτιμήσουμε την κατάσταση του Τζόλη, έτοιμος να προσφέρει ο Μαυροπάνος» (video)

Φαν’τ Σχιπ: «Θα επανεκτιμήσουμε την κατάσταση του Τζόλη, έτοιμος να προσφέρει ο Μαυροπάνος» (video)
Στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της φιλικής αναμέτρησης της Τετάρτης (1/9) με την Ελβετία ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τζον Φαν’τ Σχιπ, υποστήριξε πως ο Μαυροπάνος είναι σε καλύτερη κατάσταση και έτοιμος να προσφέρει.
Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη Τύπου ενόψει του φιλικού αγώνα στο «St. Jacob's Park» της Βασιλείας ανάμεσα στην Εθνική Ελλάδας και την Ελβετία (1/9 21:45 COSMOTE TV) παραχώρησε την Τρίτη (31/8) ο Τζον Φαν’τ Σχιπ.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής όταν ερωτήθηκε για τους Μαυροπάνο, Τζόλη και την ετοιμότητα τους, τόνισε πως ο νεαρός κεντρικός αμυντικός θα είναι έτοιμος ενώ για τον Τζόλη θα περιμένει μέρα-μέρα για να δει τι θα συμβεί.

Αναλυτικά:

Η Ελβετία είναι ένας ισχυρός αντίπαλος, θα σας αναγκάσει να πάτε με μια όσο το δυνατόν δυναμή ομάδα ή θα κάνετε πολλές δοκιμές και αλλαγές με το ρίσκο να έχουμε ένα κακό αποτέλεσμα;

«Ξέρουμε ότι έχουμε τρία παιχνίδια μπροστά μας να παίξουμε. Είπαμε βέβαια ότι θα τα δούμε παιχνίδι ξεχωριστά. Φυσικά παίζουμε κόντρα σε έναν ισχυρό αντίπαλο όμως έχουμε στο μυαλό μας και θέλουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τα ματς με Κόσοβο και Σουηδία. Θα κάνουμε τα πάντα για να παρατάξουμε μια δυνατή ομάδα δεδομένου του αντιπάλου μας. Θα δώσουμε λίγο παραπάνω προσοχή στο κέντρο λόγω των απουσιών που έχουμε.

Θα κοιτάξουμε και την επίθεση γιατί βλέπουμε άλλους ποδοσφαιριστές σε σύγκριση με όσους είχαν κληθεί. Είναι μια ευκαιρία για κάποιους παίκτες ότι χωρούν στην ενδεκάδα και θα είναι κέρδος για τα επόμενα παιχνίδια. Αντιμετωπίζουμε το ματς πολύ σοβαρά και την πρόκληση να παίξουμε κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο όπως η Ελβετία».

Από τους προκατόχους σας οι επιτυχίες ήρθαν από δύο προπονητές τους Ρεχάγκελ και Σάντος που είχαν ένα συμπαγές σχήμα, με εσάς έρχονται συνέχεια νέοι παίκτες. Αυτή η ομάδα μπορεί να γίνει μια τόσο ισχυρή ομάδα και να περάσει στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου;

«Δεν συμφωνώ με την άποψη σας. Δεν διαλέγω νέους παίκτες, επειδή θέλω να διαλέγω συνέχεια νέους. Πρώτα απ' όλα έχουμε στη διάρκεια αυτής της περιόδου τραυματισμούς. Παίκτες που στην αρχή ήταν εκεί αλλά στη συνέχεια δεν ήθελαν να έρθουν. Αν δείτε τη λίστα θα δείτε πως έχουμε 16-17 ποδοσφαιριστές ως βάση. Και μιλάμε για μια εθνική ομάδα, οπότε πολλά συμβαίνουν σε μια περίοδο τριών και τεσσάρων μηνών, παίκτες τραυματίζονται, τιμωρούνται και για αυτό το λόγο δεν παίζουν. Βρίσκονται σε διαφορετικό επίπεδο προετοιμασίας αλλά η βάση της ομάδας είναι καλή. Τη φτιάξαμε από την αρχή που ήρθαμε.

Επίσης μιλάμε για πολλά παιχνίδια και πρέπει να διαλέξεις περισσότερους παίκτες όταν έχεις τρία ματς σε εννιά μέρες. Πρέπει να επιλέξεις μια μεγαλύτερη ομάδα γιατί όλα μπορεί να γίνουν. Επίσης και πρώτα απ' όλα ακόμα υπάρχει η πανδημία του κορονοϊού και για αυτό είναι σημαντικό να έχεις περισσότερους παίκτες ώστε αν συμβεί κάτι να γυρίσεις πίσω και να επιλέξεις έναν εξ αυτών».

Πόσο σας δυσκολεύει αυτές τις μέρες πως έχετε να αντιμετωπίσετε πολλές απουσίες;

«Αυτό απαντάει και στην προηγούμενη ερώτηση σας. Αν έχεις τραυματισμούς, πρέπει να κοιτάξεις παραπέρα. Για αυτό και πρέπει να έχουμε ένα μεγαλύτερο ρόστερ. Έχουμε κάποιους τραυματισμούς ακόμα και με ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν στην ενδεκάδα στα τελευταία ματς. Τώρα είναι μια ευκαιρία για άλλους παίκτες. Όσο για το πως το αντιμετωπίζουμε πάντα πρέπει να κοιτάζεις όχι μόνο την αρχική ενδεκάδα αλλά ξέρουμε ότι πρέπει να έχουμε μια ομάδα 26-30 παικτών και σε κάθε θέση να υπάρχουν 2-3 παίκτες. Για παράδειγμα ο Ανδρούτσος τα έχει πάει εξαιρετικά.

Τον φέραμε στην ομάδα επειδή ο Μπακάκης είχε κάποιο τραυματισμό και ο Ανδρούτσος τα πήγαινε εξαιρετικά στον Ολυμπιακό και μας απέδειξε πως μπορεί να ανταπεξέλθει. Ο Μπακάκης είναι ακόμα τραυματίας, οπότε έτσι εξελίσσεται η ομάδα. Αύριο υπάρχει η δυνατότητα για άλλους παίκτες να δείξουν πως αξίζουν να βρίσκονται σε αυτή την ομάδα».

Τζόλης και Μαυροπάνος έχουν ρεαλιστικές πιθανότητες να παίξουν στα επίσημα ματς;

«Αυτή τη στιγμή ο Μαυροπάνος δείχνει καλύτερα. Θα προπονήθει με την ομάδα και θα δούμε αν μπορεί να παίξει αύριο. Ο Τζόλης δεν είναι τόσο καλά. Θα δούμε την κατάσταση του μέρα με τη μέρα με το ιατρικό τιμ ώστε να δούμε αν μπορεί να παίξει. Για αυτό όμως έπρεπε να έχουμε τόσους παίκτες ώστε αν γίνει κάτι να μπορούμε να τους αντικαταστήσουμε».

Η Ελβετία άλλαξε προπονητή, αυτό σας δυσκολεύει ώστε να τη διαβάσετε;

«Όχι δεν θα αλλάξουμε τίποτα. Έχουμε στο μυαλό μας όσα θέλουμε να κάνουμε. Είναι ένα καλό παιχνίδι για εμάς και θα το αντιμετωπίσουμε με τη δέουσα σοβαρότητα επειδή θέλουμε πάντα να παίζουμε όπως έχουμε μάθει. Σίγουρα ένας καινούργιος προπονητής παίζει με νέο σύστημα αλλά είμαστε επικεντρωμένοι στο δικό μας παιχνίδι και θα δούμε τι θα γίνει».

Θα παίξει ρόλο η ετοιμότητα των παικτών δεδομένου του που βρισκόμαστε;

«Πάντα επηρεάζει τις επιλογές μας η φυσική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κάθε παίκτης. Ναι μεν έχουν ποιότητα αλλά πρέπει να είναι και έτοιμοι. Πρέπει να δείχνουν πως μπορούν να παίξουν κόντρα στα παιχνίδια με το Κόσοβο και Σουηδία ή έστω σε ένα μέρος τους. Μπορεί κάποιος να μπει για 30 λεπτά αλλά αυτά να είναι σημαντικά. Οπότε πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι, γεμάτοι ενέργεια ώστε αν πρέπει να παίξουν ένα λεπτό ή 90 λεπτά».

Τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι ματς που πρέπει να κερδίσει η ομάδα, πόσο σας επηρεάζουν οι πολλές απουσίες στην επίθεση όπως οι Φορτούνης, Πέλκας, Μασούρας, Γιακουμάκης;

«Για αυτό δεν μπορούμε να διαλέγουμε συνέχεια τους ίδιους παίκτες με ρωτάτε συνέχεια αλλά μετά λέτε πως πολλοί παίκτες απουσίαζουν. Έχουμε τις εναλλακτικές. Θα έχουμε μια καλή ομάδα στον αγωνιστικό χώρο αύριο, με αγωνιστικό πνεύμα, διάθεση να παλέψουν. Δεν μπορώ να κοιτάξω στο μέλλον αλλά στο τώρα, όσο περισσότερες επιλογές έχουμε τόσο καλύτερο θα είναι».



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης