Football Talk

ΑΕΚ: Όλα όσα περιμένει να πάρει από τον Άμραμπατ

ΑΕΚ: Όλα όσα περιμένει να πάρει από τον Άμραμπατ
Η ΑΕΚ έβαλε στη δύναμή της τον Νορντίν Άμραμπατ, ένα «πολύ-εργαλείο» που μπορεί να της προσφέρει πολλά και όχι μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο…
Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Ο Νορντίν Άμραμπατ είναι από χθες το απόγευμα και για τα επόμενα δυο χρόνια παίκτης της ΑΕΚ. Μία ΑΕΚ που έβαλε στη δύναμή της ένα αγωνιστικό «πολύ-εργαλείο». Έναν ποδοσφαιριστή που έρχεται στην Ελλάδα στα 34 του χρόνια, αλλά όποιος σταθεί επιδερμικά στο νούμερο που αναγράφει η ταυτότητα του Μαροκινού, κοιτάει το… δέντρο και χάνει το δάσος.

Η σκέψη της μεταγραφής του Άμραμπατ στην ΑΕΚ είναι πιο σύνθετη. Δεν αποκτήθηκε με την πρώτη – απλή – σκέψη: «ωραία είναι ένας έμπειρος μεσοεπιθετικός, έχει ένα καλό όνομα στην αγορά, μπορεί να κάνει… γκελ στον κόσμο και θα δώσει στην ομάδα το κάτι διαφορετικό». Ο Άμραμπατ ήρθε στην ΑΕΚ μετά από αρκετή προεργασία. Οι άνθρωποι της Ένωσης έψαξαν την περίπτωσή του, είδαν την κατάστασή του, μίλησαν μαζί του και διαπίστωσαν ότι είναι «διψασμένος» για διακρίσεις, έχοντας μπροστά του ένα τεράστιο κίνητρο: Να παίξει με την Εθνική Μαρόκο στο Μουντιάλ του Κατάρ κι αυτό θα συμβεί μόνο αν πετύχει με την ΑΕΚ.

Πάμε στο αγωνιστικό κομμάτι: Ο Άμραμπατ είναι παίκτης που στην καριέρα του έχει αποδείξει ότι έχει στα χαρακτηριστικά του ταχύτητα, δύναμη και το κυριότερο το… απρόβλεπτο. Η ΑΕΚ έχει τεράστια ανάγκη από το «απρόβλεπτο» μέσα στο παιχνίδι της. Μόνο ο Λιβάι Γκαρσία είναι παίκτης που με τη μπάλα στα πόδια, μπορεί να κάνει πολλά και διαφορετικά πράγματα στο χορτάρι, που ο αντίπαλος δεν περιμένει. Τώρα, εκτός του Γκαρσία η ΑΕΚ έχει άλλον έναν παίκτη που στο ένας εναντίον ενός έχει το προβάδισμα. Αυτό σημαίνει καλύτερη διάσπαση της αντίπαλης άμυνας, περισσότερες επιθετικές λύσεις. Ο Άμραμπατ επίσης είναι ένας δημιουργικός ποδοσφαιριστής. Του αρέσει, περισσότερο, να φτιάχνει παιχνίδι και να «ταΐζει» τους συμπαίκτες του. Στην καριέρα του έχει μοιράσει συνολικά 86 ασίστ, ενώ έχει πετύχει και 60 γκολ. Περισσότερο δημιουργός παρά εκτελεστής είναι δηλαδή, όμως στο ελληνικό πρωτάθλημα η ΑΕΚ περιμένει απ’ αυτόν και γκολ.

Οι θέσεις του

Ο Μαροκινός αγωνίζεται με την ίδια άνεση και στις δυο πτέρυγες: 108 παιχνίδια έχει κάνει ως δεξιός εξτρέμ (12 γκολ, 23 ασίστ) και 105 ματς ως αριστερός εξτρέμ (11 γκολ και 26 ασίστ). Στην ΑΕΚ έρχεται για να παίξει κυρίως αριστερά και με το αντίθετο πόδι, καθώς το καλό του είναι το δεξί. Εχει όμως και κάτι ακόμη στο παιχνίδι του ο Αμραμπατ: Μπορεί να αγωνιστεί και στον άξονα, αλλά και στην επίθεση. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε που θα τον τοποθετήσει ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς μέσα στη σεζόν και το μόνο βέβαιο είναι ότι μπορεί να πάρει πολλά απ’ αυτόν.

Έμπειρος, αποφασισμένος, ηγέτης

Η ΑΕΚ είχε σοβαρό πρόβλημα την τελευταία τριετία και κυρίως την περσινή σεζόν στο ψυχολογικό κομμάτι. Φέτος γίνεται μία προσπάθεια να βάλει στο ρόστερ της παίκτες με εμπειρία και με… χιλιόμετρα στα γήπεδα. Τέτοια περίπτωση είναι και ο Άμραμπατ. Δεν είναι τυχαίο που στις πρώτες του δηλώσεις ο Μαροκινός είπε πολλές φορές τη λέξη «πρωτάθλημα». Το πιστεύει! Δεν το είπε απλά για να το πει και να χαϊδέψει αυτιά. Αποφασιστικότητα, πάθος, θέληση και πείσμα βάζει η ΑΕΚ στα αποδυτήριά της με την προσθήκη (και) του Νορντίν, ο οποίος στην καριέρα του έχει κατακτήσει με τη Γαλατασαράι ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο, δύο σουπερ καπ Τουρκίας, το ολλανδικό Κύπελλο με την Αϊντχόφεν, όπως και το πρωτάθλημα και δυο Κύπελλα στην Σουηδική Αραβία με την Αλ Νασρ την τελευταία τριετία. Το ηγετικό πνεύμα και η δύναμη του νικητή είχε λείψει από την ΑΕΚ. Ο Άμραμπατ έχει το πακέτο…

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης