Football Talk

Μπρέντφορντ: Τα δύσκολα πέρασαν και η νίκη επί της Άρσεναλ, δικαιώνει μία προσπάθεια 74 χρόνων!

Μπρέντφορντ: Τα δύσκολα πέρασαν και η νίκη επί της Άρσεναλ, δικαιώνει μία προσπάθεια 74 χρόνων!

Έχει περάσει ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές. Έχει περιπλανηθεί αφάνταστα, και δεν κατόρθωνε ποτέ να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία. Πλέον, η επιστροφή της Μπρέντφορντ είναι γεγονός, με τα δύσκολα να είναι… πίσω της, και τη νίκη με 2-0 επί της Άρσεναλ, να προκαλεί συγκίνηση και να δικαιώνει μία προσπάθεια που ξεκίνησε το 1947 και τελείωσε τον Αύγουστο του 2021!

Σχετικά Άρθρα

Πρόκειται σαφώς για μία ιδιαίτερη στιγμή για την Μπρέντφορντ. Για μία διαφορετική ημέρα, την οποία πολλοί φίλοι της, πιθανώς δεν είχαν την τύχη να προλάβουν να ζήσουν, αν αναλογιστεί κανείς πως πέρασαν περισσότερα από 27.000 εικοσιτετράωρα από την τελευταία φορά που οι «μέλισσες» βρίσκονταν στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Το πρώτο της ματς στην Premier League ήταν γεγονός. Η Μπέντφορντ, με τον Τομ Φρανκ στο «τιμόνι» της επέστρεψε, και το Brentford Community Stadium φόρεσε τα «καλά του» για να υποδεχθεί την Άρσεναλ, στην πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων από το 1947, και μόλις την δεύτερη σε όλες τις διοργανώσεις, μετά την μεταπολεμική περίοδο.
εικόνα_Viber_2021-08-14_01-36-33-355.jpg

Το εγχείρημα της Μπρέντφορντ δεν ήταν εύκολο, αλλά σε μία τέτοια ημέρα, οι ποδοσφαιριστές της απέδειξαν πως δεν επρόκειτο για μία απλή αναμέτρηση, την οποία δεν έχουν τοποθετήσει στο μπλοκάκι τους, ως μία από αυτές που δύναται να διεκδικήσουν.

Απεναντίας, οι γηπεδούχοι έτρεξαν πολύ, άντεξαν στην ανούσια κατοχή της μπάλας της Άρσεναλ στο πρώτο εικοσάλεπτο, και αφού σκόραραν με τον Κάνιος, που αποτελεί τον πρώτο ποδοσφαιριστή της ομάδας που βρίσκει δίχτυα από τον Μάϊο του 1947, έδειχναν έτοιμοι να συνεχίσουν να «πολεμούν» μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Η πίεση των «κανονιέρηδων» στο δεύτερο μέρος έγινε εντονότερη, αλλά… ως εκεί. Η Μπρέντφορντ και πάλι κατόρθωσε να επιβιώσει, αλλά και να βρει ακόμη ένα γκολ, με έναν αντί ποδοσφαιρικό, πλην όμως, άκρως αποτελεσματικό τρόπο.

Ο Σόρενσεν έφερε στις μνήμες μας τον… Ντελάπ της Στόουκ, το πλάγιο της Μπρέντφορντ μετουσιώθηκε σε γκολ από τον Νόργκααρντ, και η ομάδα του Λονδίνου, έφτασε στο 2-0, με 10 λεπτά να απομένουν για την επισφράγιση μίας τεράστιας επιτυχίας.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε άλλους φίλους της να πανηγυρίζουν έξαλλα, και άλλους να έχουν δακρύσει. Μία απίστευτη νίκη, που όσοι την υποστηρίζουν, ανέμεναν 74 ολόκληρα χρόνια, είναι γεγονός.

Η Άρσεναλ στα σχοινιά, και η Μπρέντφορντ στην κορυφή της βαθμολογίας, έστω και για λίγο, μετά από το 1946! Σε ένα παιχνίδι που είχε «ζωτική σημασία», τα δάκρυα χαράς των φίλων της Μπρέντφορντ, που πριν από 12 χρόνια την είδαν στην τέταρτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, διαγράφουν κάθε ανάμνηση και δημιουργούν μία τεράστια προσδοκία για την συνέχεια.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης