Football Talk

Μπρέντφορντ – Άρσεναλ 2-0: Ιστορική νίκη για τις «μέλισσες» στην πρώτη τους συμμετοχή στην Premier League!

Μπρέντφορντ – Άρσεναλ 2-0: Ιστορική νίκη για τις «μέλισσες» στην πρώτη τους συμμετοχή στην Premier League!
Η Μπρέντφορντ επέστρεψε με πανηγυρικό τρόπο στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, επικράτησε της Άρσεναλ με 2-0 και κατέγραψε το πρώτο της τρίποντο στην Premier League.

Μία τεράστια νίκη πέτυχε η Μπρέντφορντ στην πρώτη αγωνιστική της Premier League επί της Άρσεναλ με 2-0, με τις «μέλισσες» να πετυχαίνουν γκολ στην μεγάλη κατηγορία έπειτα από 74 χρόνια, και να σηματοδοτούν με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή τους στον κόσμο του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο για την Μπρέντφορντ, αγχωμένη η Άρσεναλ

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έδειξε να επιστρέφει στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου η Μπρέντφορντ, η οποία αφού ξεπέρασε το διάστημα των πρώτων είκοσι λεπτών, όπου η Άρσεναλ «κυριάρχησε» και έφτασε  μέχρι και το 71% ποσοστό κατοχής της μπάλας, βρήκε τον τρόπο να σκοράρει, με τον άνθρωπο που πέτυχε και το τελευταίο της γκολ στην κανονική περίοδο της περσινής χρονιάς.

Η Άρσεναλ, άλλωστε, δεν έδειξε να θορυβείται από την προειδοποίηση του 12ου λεπτού με τον Εμπουέμο, ο οποίος σημάδεψε την εξωτερική πλευρά του δοκαριού, και εν τέλει βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 21ο λεπτό.

Ο Κάλουμ Τσέιμπερς έκανε λάθος δύο φορές, δεν άφησε την μπάλα να περάσει έξω, και αφού ο Πίνοκ τροφοδότησε τον Κάνιος, οι «μέλισσες» βρήκαν δίχτυα για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην Premier League, και για πρώτη, συνολικά, στην μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, από τον Μάϊο του 1947!


Στα λεπτά που ακολούθησαν, η Άρσεναλ δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, τα δύο σουτ του Νικολά Πεπέ κατέληξαν έξω και το 1-0 παρέμεινε μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους.


H
 Άρσεναλ τις φάσεις, η Μπρέντφορντ το γκολ που «έγραψε» ιστορία

Και κάπως έτσι η πρεμιέρα της  Άρσεναλ στο νέο πρωτάθλημα της Premier League έδειχνε να «στραβώνει», καθώς πέραν του ενθουσιασμού που ακολουθούσε την Μπρέντφορντ, εξαιτίας της ανόδου και του προβαδίσματος στο πρώτο μέρος, οι «κανονιέρηδες» είχαν να αντιμετωπίσουν και το γεγονός πως δεν έχουν ανατρέψει το εις βάρος τους σκορ στο πρώτο ημίχρονο, σε καμία από τις 15 φορές που βρέθηκαν να ηττώνται στην ανάπαυλα, τα τελευταία δύο χρόνια.

Η εξέλιξη του δεύτερου μέρους δεν διέφερε σε μεγάλο βαθμό από το πρώτο, η αλλαγή του Μπουκάγιο Σάκα αφύπνισε, αλλά δεν άλλαξε τα δεδομένα της αναμέτρησης, παρά τις εξαιρετικές τελικές προσπάθειες των Τσάκα και Σμιθ Ρόου, στο 52ο και το 70ο λεπτό αντίστοιχα, και η Μπρέντφορντ κατάφερε για δεύτερη φορά να βρει και άλλο γκολ, κόντρα στην ροή της αναμέτρησης.

Τα ζητήματα της Άρσεναλ στις στημένες φάσεις επιβεβαιώθηκαν και πάλι, όταν το πλάγιο του Σόρενσεν στο 73ο λεπτό είχε ως αποδέκτη το Νόργκααρντ, που απλώς έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το τελικό 2-0, ένα ιστορικό αποτέλεσμα για το σύνολο του Τόμας Φρανκ.

 

Μπρέντφορντ (Τόμας Φρανκ): Ράγια, Άγερ (71' Σόρενσεν), Γιάνσον, Πίνοκ, Κάνιος, Γιάνελτ, Ονιέκα (80' Μπίντστραπ), Νόργκααρντ, Εμπουέμο (86' Φορς), Τόνεϊ

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Λένο, Τσέιμπερς (82' Νούνο Ταβάρες), Γουάιτ, Μάρι, Τίρνεϊ, Τσάκα, Σαμπί Λοκόνγκα, Πεπέ, Σμιθ Ρόου, Μαρτινέλι, Μπάλογκαν (59' Σάκα)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης