Football Talk

Λουντογκόρετς-Ολυμπιακός: Παίζει τα… «ρέστα» του και προκρίνεται μέσα στο Ράζγκραντ!

Λουντογκόρετς-Ολυμπιακός: Παίζει τα… «ρέστα» του και προκρίνεται μέσα στο Ράζγκραντ!

Μπορεί να τον χαρακτηρίσει και… τελικό. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην Βουλγαρία για να τη νίκη επί της Λουντογκόρετς Ράζγκραντ και την πρόκριση στα play-off του Champions League.

Τον πρώτο «τελικό» της σεζόν δίνει ο Ολυμπιακός απόψε (10/08, στις 21:00) κόντρα στην Λουντογκόρετς στην Βουλγαρία. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στο ματς του Πειραιά και οι πρωταθλητές Βουλγαρίας έδειξαν πως είναι «σκληρά» καρυδιά.

Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να πάρουν την νίκη και να προκριθούν στα play off του Champions League, κερδίζοντας, παράλληλα και μία θέση στους ομίλους του Europa League. Το γκολ του Αγκιμπού Καμαρά στο 87ο λεπτό, είναι αυτό που δίνει ξεκάθαρες ελπίδες στον ελληνικό σύλλογο, κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτεί στη ρεβάνς.

Το «χρυσό» του παιδί που του έδωσε ελπίδες…

Στο πρώτο ματς, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε με αρκετά προβλήματα. Όχι όσα με την Νέφτσι Μπακού, αλλά η Λουντογκόρετς είναι σε σαφώς, καλύτερο επίπεδο. Οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύτηκαν αρκετά κόντρα στους Βούλγαρους και παρά το καλό ξεκίνημα, είδαν τους αντιπάλους τους να χάνουν κλασσικές ευκαιρίες.

Μεγάλος πρωταγωνιστής, ο Κωνσταντίνος Τζολάκης, ο οποίος είχε σωτήριες επεμβάσεις, όμως δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει και την εκτέλεση φάουλ του Κιρίλ Ντεσπόντοφ, στο 50ο λεπτό. Το 1-0 υπέρ της Λουντογκόρετς θα δυσκόλευε πολύ τους «ερυθρολεύκους» στην ρεβάνς, όμως εκεί εμφανίστηκε ο Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ, έκανε το 1-1 στο 87ο λεπτό.

Πρώτη φορά «ετοιμοπόλεμος» και με Ονιεκούρου…

Ο Ολυμπιακός θα έχει πρώτη φορά φέτος, σε επίσημο ματς, όλους τους ποδοσφαιριστές διαθέσιμους. Συγκεκριμένα, ο Πέδρο Μαρτίνς είδε την περιπέτεια με τον κορωνοϊό να μένει στο παρελθόν και άπαντες να είναι στο 100% για να αγωνιστούν. Μαζί με αυτούς, στην αποστολή θα βρίσκεται και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του ελληνικού συλλόγου, ο Χένρι Ονιεκούρου, ο οποίος ίσως πάρει και χρόνο συμμετοχής.

Από εκεί και πέρα, το ντεμπούτο του αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Τόμας Βατσλίκ, παρά τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Τζολάκη. Ο Τσέχος πορτιέρο έχει τεράστια εμπειρία και θα βοηθήσει αρκετά τον Ολυμπιακό σε αυτή την δύσκολη μάχη. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός αναμένεται να παρουσιαστεί σε σύστημα 4-3-3, με τους Σεμέδο και Σωκράτη στα στόπερ, τους Ρέαμπτσιουκ και Ανδρούτσο στα μπακ ενώ στον άξονα, η τριάδα θα αποτελείται από τους Καμαρά, Εμβιλά και Μπουχαλάκη.

Στα εξτρέμ, θα ξεκινήσει ο Γιώργος Μασούρας στο ένα άκρο, ενώ στο άλλο κοντράρεται ο Βαλμπουενά με τον Βρουσάι. Τέλος, στην κορυφή αναμένεται να δούμε τον Ελ Αραμπί.

Πρωτόγνωρη εμπειρία για Μαρτίνς…

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να μείνει αήττητος σε προκριματικό γύρο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, όμως ο Πέδρο Μαρτίνς, βρίσκεται μπροστά σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Συγκεκριμένα, θα είναι η πρώτη φορά που θα πάει σε ρεβάνς, με ισόπαλο το εντός έδρας παιχνίδι. Η μοναδική φορά που έγινε, ήταν κόντρα στην Βικτόρια Πλζεν, όμως στην έδρα της, όχι στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Γίνεται εύκολα αντιληπτό, πως ο Πέδρο Μαρτίνς θα βρεθεί μπροστά σε μία νέα πρόκληση, καθώς θα πρέπει να διεκδικήσει με την «πλάτη» στον τοίχο την πρόκριση στην επόμενη φάση. Από την άλλη, το σερί που διατηρεί σε αυτήν την φάση, τον βοηθάει αρκετά. Για να πάρει την πρόκριση.

E8WcOAxWEA0gvnh.jpg

Φυσικά, η περίπτωση του αποκλεισμού είναι περισσότερο αποτυχία παρά κάτι που δεν θα «ακουστεί» στο ποδοσφαιρικό κοινό. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί και καλείται να κάνει αυτό που πρέπει, όπως και τις προηγούμενες φορές.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης