Football Talk

FIFA προς Ουρουγουάη: «Βγάλτε τα δύο αστέρια από το σήμα αν θέλετε να είστε στο Μουντιάλ του Κατάρ!»

FIFA προς Ουρουγουάη: «Βγάλτε τα δύο αστέρια από το σήμα αν θέλετε να είστε στο Μουντιάλ του Κατάρ!»

Ουρουγουάη και FIFA βρίσκονται πλέον σε «εμπόλεμη» κατάσταση, μετά το αίτημα της τελευταίας να αφαιρεθούν τα δύο από τα τέσσερα αστέρια Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας που κοσμούν το σήμα της «σελέστε».

Σαν κεραυνός εν αιθρία «έπεσε» η είδηση στα γραφεία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ουρουγουάης, πως η FIFA δεν αναγνωρίζει τους τίτλους της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1924 και του 1928 ως Παγκόσμια Πρωταθλήματα, και απαιτεί να αφαιρεθούν τα δύο σχετικά αστέρια από την εμφάνιση της εθνικής ομάδας.

Το παραπάνω αίτημα έγινε γνωστό, μέσω του χορηγού της «Σελέστε», της Puma, η οποία ενημερώθηκε από τη FIFA πως η επόμενη φανέλα που θα δημιουργήσει για την Ουρουγουάη, θα πρέπει να περιλαμβάνει μόνο τα αστέρια που αναφέρονται στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1930 και του 1950!

Υπενθυμίζεται πως οι δύο πρότερες κατακτήσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1924 στο Παρίσι και στο Άμστερνταμ το 1928, θεωρούνταν ως Παγκόσμια Πρωταθλήματα, αφού γίνονταν υπό την σκέπη της FIFA και δεν υπήρχε το Μουντιάλ ως ξεχωριστή διοργάνωση.
FIFA_Wants_Uruguay_To_Remove_Two_Stars_3.jpg

Το ζήτημα θεωρείται τόσο σοβαρό, που αποτελεί προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή της χώρας στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022.

«Η FIFA ανέκαθεν αναγνώριζε, δημοσίως μάλιστα, ότι η Ουρουγουάη έχει κατακτήσει τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα, επειδή το τουρνουά ποδοσφαίρου τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1924, όσο και του 1928, οργανώθηκε από την ίδια, έως ότου αποφασίσει το 1930 να προχωρήσει στη δημιουργία μίας ξεχωριστής διοργάνωσης», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Ουρουγουάης, Gaston Tealdi.

Μάλιστα, η AUF έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες παρουσίασης των απαραίτητων εγγράφων που θα δικαιολογούν τα τέσσερα αστέρια στη φανέλα.

«Ήδη προετοιμαζόμαστε για να αντικρούσουμε τα επιχειρήματα της FIFA, αλλά προτεραιότητά μας αποτελεί η διαμόρφωση της φανέλας με τέτοιον τρόπο, που θα μας επιτρέψει να αγωνιστούμε στα προκριματικά του Μουντιάλ, χωρίς να αντιμετωπίσουμε προβλήματα».

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης