Football Talk

Κλεμάν Μισελέν: Ένα γαλλικό κλειδί που καλείται να μπει σε βραζιλιάνικα «παπούτσια»

Κλεμάν Μισελέν: Ένα γαλλικό κλειδί που καλείται να μπει σε βραζιλιάνικα «παπούτσια»

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του νέου δεξιού της μπακ, Κλεμάν Μισελέν και έχει κάθε λόγο να νιώθει αισιόδοξη για το μέλλον του στον σύλλογο, τόσο λόγω του… πρότερου βίου του και όσο των ομοιοτήτων του με τον Ροντρίγκο Γκάλο.

Λέγεται πως η αναγνώριση της ύπαρξης ενός προβλήματος, είναι το πρώτο βήμα για τη λύση του.

Η ΑΕΚ φώναζε πως «πονά» στα άκρα της άμυνας και ο αποκλεισμός από το Europa League Conference δεν ήταν αναγκαίος για να γίνει κατανοητό. Ωστόσο, ήρθε και η «Ένωση» οφείλει να μην μεμψιμοιρεί και να χτίσει όσο καλύτερα την επόμενη -εντός συνόρων- ημέρα.

Η απόκτηση του Κλεμάν Μισελέν από την 7η ομάδα της Γαλλίας κατά την περσινή περίοδο, Λανς, είναι μία κίνηση που δείχνει πως το λάθος αναγνωρίστηκε, ακόμη κι αν δεν έγινε «αναίμακτα».

Ο τρίτος Γάλλος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ΑΕΚ είναι εδώ και ελπίζει η πορεία του να μην θυμίσει σε τίποτα αυτή των δύο συμπατριωτών του (Ραμπεσαντρατανά 2001-02, Ενσιαμπαφούμου 2009), αλλά να ισοφαρίσει -ή να ξεπεράσει- την εκτίμηση που γνώρισε ο Βραζιλιάνος προκάτοχός του, Ροντρίγκο Γκάλο.

 Εικόνα

Από τον Κοπιτσή και τον Μπορμπόκη, στον Ροντρίγκο Γκάλο και το επιθετικό χάος

Η θέση του δεξιού μπακ στη σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ υπήρξε ανέκαθεν μία «Αχίλλειο πτέρνα». Όχι τόσο γιατί όσοι πέρασαν δεν κρίθηκαν ικανοί, αλλά γιατί η βαριά σκιά των επιθετικών μπακ των ‘9β0s, λειτουργούσε πάντα ως μέτρο σύγκρισης.

Λίγο οι καλύτερες μέρες της ΑΕΚ γενικότερα, λίγο η αναμφισβήτητη ποιότητα των Κοπιτσή-Μπορμπόκη, έκαναν κάθε νέο απόκτημα να μοιάζει ελλιπές. Ο μόνος που όσο αθόρυβα ήρθε, τόσο θόρυβο έκανε με την αποχώρησή του ήταν ο Ροντρίγκο Γκάλο.

Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ είχε αφήσει τα διαπιστευτήριά του με τη φανέλα του Παναιτωλικού τη σεζόν 2013-14. Με την επιστροφή της «Ένωσης» στη Super League γίνεται μέλος της ομάδας και αυτή δικαιώνεται πλήρως.

Τις πέντε ασίστ που πρόσφερε στον Παναιτωλικό φρόντισε να τις διατηρήσει στα ίδια επίπεδα και στην ΑΕΚ. Με μέσο όρο τις 4.5 ασίστ ανά σεζόν, υπήρξε υπερπολύτιμος, γεγονός που οδήγησε στο να μνημονεύεται ακόμη από τους φίλους της «Ένωσης» ως ό,τι πιο ποιοτικό εμφανίστηκε πρόσφατα στα άκρα της άμυνας του συλλόγου.
Εικόνα


Η «ελάχιστη» συνεισφορά του Γκάλο έγινε ζητούμενο

Ο Κλεμάν Μισελέν έρχεται ουσιαστικά για να μπει στα παπούτσια ενός παίκτη που αποχώρησε πριν δύο σεζόν από τον σύλλογο. Η ΑΕΚ έχει ανάγκη τον δεξιό μπακ που έχει τις επιθετικές αρετές και τη σέντρα που δεν μπόρεσε να βρει ούτε στον Παουλίνιο, ούτε στον Ντατσένκο και δεδομένα δεν διαθέτει ο φτωχός επιθετικά -πλην τίμιος αμυντικά- Μιχάλης Μπακάκης.

Με δεδομένο πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει παίξει για μεγάλα διαστήματα τη δεξιά πλευρά μόνος του (σε σχηματισμό 3-4-3) και έχει ξεκινήσει την καριέρα του ως εξτρέμ, δίνει στα χέρια του Μιλόγεβιτς ένα επιθετικό μπακ που μπορεί να του επιτρέψει να παίξει με αξιώσεις με τριάδα στην άμυνα. 

Αν αναλογιστεί κανείς πως έρχεται από δύο πλήρεις σεζόν (54 συμμετοχές), έχοντας καταφέρει μάλιστα στην τελευταία να συνεισφέρει 4 ασίστ, η μεταγραφή του μπορεί να χαρακτηριστεί αν όχι ως χαμηλού κινδύνου, ως ευκόλως δικαιολογημένη.

Πόσο μάλλον, μετά την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
ΑΕΚ: Ο Γάλλος Κλεμάν Μισλέν ήρθε στην Αθήνα και το SPORT24 παρουσιάζει  άγνωστες πτυχές της καριέρας του


Ειδική ποδοσφαιρική συνθήκη οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αλλά…

Στα τρία ματς που έδωσε η Εθνική Γαλλίας ο Μισελέν δεν έχασε δευτερόλεπτο, ενώ φρόντισε να μοιράσει και μία ασίστ στη -μία και μοναδική- νίκη της χώρας του επί της Νότιας Αφρικής με 4-3.

Σίγουρα, τα ηλικιακά όρια, αλλά και το μικρότερο ενδιαφέρον στο Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου, καθιστούν την επιλογή στην Εθνικής Γαλλίας μία ειδική συνθήκη, αλλά η κλήση του δεν παύει να αποτελεί ενός είδους επιβράβευση, μία αναγνώριση ως έναν από τους διακριθέντες της Λανς, μίας ομάδας που αμέσως μετά την άνοδό της στη Ligue 1, έχασε για μόλις έναν βαθμό την ευρωπαϊκή έξοδο.

Και ο Κλεμάν Μισελέν υπήρξε όχι απλά μέλος, αλλά βασικό κομμάτι της επιτυχίας, γεγονός που φαίνεται από τις αρνητικές αντιδράσεις των οπαδών της ομάδας για την αποχώρησή του.


Τα «τσεκ» που φέρνουν τον κόσμο πλάι και όχι απέναντι

Σε κάθε μεταγραφή υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις, οι οποίες εφόσον πληρούνται, ο σύλλογος γνωρίζει πως θα βρει τον κόσμο δίπλα του, είτε ο ποδοσφαιριστής πετύχει, είτε αποτύχει:

Έρχεται ο παίκτης από ανεπτυγμένο πρωτάθλημα; Ξεκάθαρα. Έχει γεμάτες σεζόν χωρίς τραυματισμούς; Οι 54 συμμετοχές σε σύνολο 67 παιχνιδιών πρωταθλήματος στα τελευταία δύο χρόνια, αυτό ομολογούν. Είναι σε παραγωγική ηλικία; Τα 24 χρόνια βεβαίως και χαρακτηρίζονται ως παραγωγικά.

Αν συμπληρώσει κανείς το ένα εκατομμύριο ευρώ που φέρεται να έδωσε η ΑΕΚ για να αποσπάσει το «ναι» της Λανς, το παζλ της ορθολογικής μεταγραφής έχει ολοκληρωθεί.

Όταν κάθε ένα από τα παραπάνω ερωτήματα βλέπει το «κουτάκι» δίπλα του να τσεκάρεται, ο σύλλογος έχει πράξει το καθήκον του.

Καθρέπτης παραμένει ο αγωνιστικός χώρος, ωστόσο.

Αν η ΑΕΚ ξαναβρήκε τη συνταγή της επιτυχίας που έχασε με την αποχώρηση του Γκάλο για τη δεξιά πλευρά, μένει να φανεί, μα πάνω απ’ όλα να το (απο)δείξει ο Μισελέν και ο Μιλόγεβιτς με την αξιοποίησή του.


Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης