Football Talk

«Καρφιά» Τσέφεριν σε Ινφαντίνο: «Όσο είμαι πρόεδρος τα λεφτά δεν θα κυβερνούν»

«Καρφιά» Τσέφεριν σε Ινφαντίνο: «Όσο είμαι πρόεδρος τα λεφτά δεν θα κυβερνούν»

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν δεν φαίνεται να είναι μεγάλος υποστηρικτής του νέου πλάνου της FIFA για την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, με τον πρόεδρο της UEFA να αφήνει αιχμές κατά του Τζιάνι Ινφαντίνο.

Προ λίγων μηνών, ο Ινφαντίνο παρουσίασε το νέο πρότζεκτ για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το οποίο έφτανε τα 21 δις. ευρώ. Ο Τσέφεριν και η UEFA είναι αντίθετοι στην ιδέα του να συμμετέχουν 24 ομάδες και να διεξάγεται κάθε τέσσερα καλοκαίρια από το 2021. Μάλιστα το «αφεντικό» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δεν δίστασε να εκφράσει ανοικτά την αντίθεση του, αφήνοντας αιχμές προς την διοίκηση Ινφαντίνο.

«Όσο είμαι πρόεδρος της UEFA, δεν θα υπάρχει μέρος για επιδίωξη εγωιστικών προσπαθειών ή να κρυβόμαστε πίσω από ψεύτικα προσχήματα. Τα χρήματα δεν κυβερνούν και το ευρωπαϊκό αθλητικό μοντέλο πρέπει να γίνεται σεβαστό. Το ποδόσφαιρο δεν είναι προς πώληση. Δεν θα αφήσω κανέναν να θυσιάσει τις δομές του στο βωμό μιας πολύ κυνικής και αδίστακτης εμπορικότητας».

Τέλος πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να δεχτώ ότι κάποιοι τυφλωμένοι από την επιδίωξη του κέρδους σκέφτονται να πουλήσουν την ψυχή των τουρνουά ποδοσφαίρου σε νεφελώδη ιδιωτικά κεφάλαια».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης