Football Talk

Τζακ Γκρίλις – Κέβιν Ντε Μπρόινε: Δύο ποδοσφαιριστές με τεράστιο ποδοσφαιρικό IQ, καλούνται να συνυπάρξουν με φόντο το… Champions League!

Τζακ Γκρίλις – Κέβιν Ντε Μπρόινε: Δύο ποδοσφαιριστές με τεράστιο ποδοσφαιρικό IQ, καλούνται να συνυπάρξουν με φόντο το… Champions League!

Πολλοί θεωρούν πως η Μάντσεστερ Σίτι βρήκε το κομμάτι που της έλειπε με τον Τζακ Γκρίλις. Ανάλογη πιθανώς θα είναι και η σκέψη του Πεπ Γκουαρδιολα. Θα μπορέσει όμως ο Άγγλος να συνυπάρξει αρμονικά με τον Κέβιν Ντε Μπρόϊνε στο Έτιχαντ;

Σχετικά Άρθρα

Πρόκειται πιθανώς για μία από τις κορυφαίες, αν όχι την κορυφαία, συμφωνία που έχει λάβει χώρα στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Η Μάντσεστερ Σίτι έδωσε τα χέρια με την Άστον Βίλα για τον Τζακ Γκρίλις, και ο 25άχρονος επιτελικός μέσος αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας με τους «πολίτες», αφήνοντας την αγαπημένη του Βίλα μετά από μία εξαιρετική δεκαετία.

Η μετάβαση σαφώς είναι μεγάλη. Ο Τζακ Γκρίλις πλέον, δεν θα είναι το «πρώτο βιολί», ούτε θα είναι δεδομένα αυτός που θα καλείται να «τραβά» την Μάντσεστερ Σίτι από κάθε δύσκολη κατάσταση, την οποία θα κληθεί να διαχειριστεί.
GettyImages-1259150862.jpg

Γύρω του πλέον δεν θα υπάρχουν ο Τραορέ και ο Γουότκινς, αλλά ποδοσφαιριστές παγκοσμίου κλάσης, όπως ο Ραχίμ Στέρλινγκ, ο Φιλ Φόντεν, ο Γκάμπριελ Ζεσούς και ο Κέβιν Ντε Μπρόϊνε.

Και αν οι υπόλοιποι είναι αυτοί που επί της ουσίας αναμένουν την ανακοίνωση του Γκρίλις για να «εξασφαλίσουν» πως τουλάχιστον θα… τροφοδοτούνται αρκετά στην επικείμενη σεζόν, ο Κέβιν Ντε Μπρόϊνε θα κληθεί να αποδείξει πως θα μπορέσει να συνυπάρξει με τον Γκρίλις.

Πρόκειται άλλωστε για δύο ποδοσφαιριστές που φαινομενικά έχουν κοινά στοιχεία, με κυριότερο παρεμφερές χαρακτηριστικό τους, την ευκολία στην δημιουργία φάσεων.

Ο Τζακ Γκρίλις άλλωστε είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει μεταφέρει την μπάλα στην περιοχή περισσότερες φορές από κάθε άλλον την τελευταία διετία στην Premier League (82), ενώ ο Ντε Μπρόϊνε, έχει καταγράψει 34 ασίστ σε τρία χρόνια, όντας βεβαίως μόνος πρώτος στην εν λόγω στατιστική κατηγορία.

Μπορούν όμως δύο τόσο ικανοί ποδοσφαιριστές στην δημιουργία να αγωνιστούν μαζί; Να συνυπάρξουν στο γήπεδο και να «πολλαπλασιάσουν» θετικά για την Μάντσεστερ Σίτι, την απλότητα που τους διακρίνει;

Η λογική λέει ναι. Η λογική λέει πως ο Γκρίλις θα περιβάλλεται πλέον από πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές από αυτούς της Άστον Βίλα, με άμεση συνέπεια να αποτελεί η εξέλιξη των δυνατοτήτων του.

Αν ο Πεπ Γκουαρδιόλα άλλωστε καταφέρει να τον εντάξει στο κλίμα της Σίτι, η επιτυχία του συνόλου θα είναι δεδομένη. Με έναν όρο όμως… Να μην πειστεί η ομάδα του Μάντσεστερ πως ο Γκρίλις αποτελεί την αιτία που πέρυσι δεν κατέκτησε το Champions League.

Η μεταγραφή του είναι κομβική, το αντίκτυπο της αναμένεται όντως να είναι ηχηρό, αλλά η άφιξη του Γκρίλις δεν καθιστά την Μάντσεστερ Σίτι «φαβορί» για το τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
newFile-4_-_Αντιγραφή.jpg

Πρώτος στόχος άλλωστε αποτελεί η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Premier League και η «αρμονική» συνύπαρξη των Γκρίλις και Ντε Μπρόϊνε. Δύο ποδοσφαιριστών με τεράστιο ποδοσφαιρικό IQ, που πλέον μένει να αποδείξουν αν θα καταφέρουν να λύσουν την δυσκολότερη «εξίσωση» στην καριέρα τους;

Αν το πρόβλημα λυθεί και από τους δύο, η Σίτι θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για κάθε διοργάνωση που διεκδικεί, και ο Γκρίλις με τον Ντε Μπρόϊνε θα έχουν μοιράσει την καλύτερη… ασίστ της καριέρας τους!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης