Football Talk

Ολυμπιακός - Άρης 3-0: Ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας και τώρα... Νέφτσι Μπακού! (video)

Ολυμπιακός - Άρης 3-0: Ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας και τώρα... Νέφτσι Μπακού! (video)
Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Άρη με 3-0 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, παραδίδοντας μαθήματα αποτελεσματικότητας και πλέον, επικεντρώνεται στην αναμέτρηση με τη Νέφτσι Μπακού στο ίδιο γήπεδο στις 21/07 (ώρα 22:00), στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού γύρου του Champions League.
Σχετικά Άρθρα

Κυνικός και ανώτερος, εν όψει Νέφτσι Μπακού, ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Άρη με 3-0 με τους Καμαρά (37'), Εμβιλά (42') και Ραντζέλοβιτς (70') να βρίσκουν δίχτυα. Μεγάλο κέρδος η μεστή εμφάνιση του Κουντέ, αλλά και η επιστροφή του Μπα στους αγωνιστικούς χώρους μετά από τη δίμηνη απουσία του.

Οι «Θεσσαλονικείς» ήταν εξαιρετικοί στα πρώτα τριάντα λεπτά, είχαν δύο δοκάρια, αλλά η αποτελεσματικότητα του Ολυμπιακού έκρινε το αποτέλεσμα. 

Ο Άρης τα δοκάρια και τις ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός το γκολ!

Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να πιέσουν και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις επίθεσης, αλλά στα πρώτα 30 λεπτά περίπου, ο Άρης ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Αρχικά, απείλησε με τον Μπεναλουάν στο 16ο λεπτό, αλλά η κεφαλιά του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τζολάκη, ενώ δύο λεπτά αργότερα, μετά από πολύ ωραία συνεργασία των παικτών του Άκη Μάντζιου, ο Σάσα με σουτ από τα όρια της περιοχής, τράνταξε το δοκάρι της εστίας του Ολυμπιακού.


Το δίδυμο Ματίγια-Σάσα στο κέντρο δεν άφηνε περιθώρια στους «Πειραιώτες» να κυκλοφορήσουν την μπάλα, αλλά αντιθέτως ανανέωνε συνεχώς την κατοχή για τον Άρη. Οι «κίτρινοι» λίγο έλειψε να μετουσιώσουν σε γκολ την κυριαρχία τους στο πρώτο ημίχρονο, αλλά είδαν για δεύτερη φορά την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι του Τζολάκη, αυτήν τη φορά από προσπάθεια του Γκάμα στο 30ο λεπτό.


Παρά την πολύ καλή εικόνα του Άρη ως εκείνο το χρονικό σημείο, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 37’. Μετά από εξαιρετική συνεργασία του Ανδρούτσου με τον Ρατζέλοβιτς, η σέντρα του τελευταίου βρήκε τον Καμαρά που είχε μπει στην περιοχή και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό.


Το ημίχρονο έδειχνε να οδεύει προς το τέλος του, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Με μία ακόμη εκπληκτική συνεργασία ευτύχησαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Στο 42' ο Ελ Αραμπί με ωραίο σκάψιμο με το εξωτερικό βρήκε τον Εμβιλά, κι αυτός με σουτ στην κίνηση από τα όρια της περιοχής, έγραψε το 2-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.


Με σβηστές τις μηχανές και οι δύο ομάδες - Φοβερός Κουντέ


Η έναρξη του
δευτέρου μέρους δεν θύμιζε σε τίποτα αυτήν του πρώτου. Οι εκατέρωθεν αλλαγές δεν βοήθησαν στο να αποκτήσει και πάλι ρυθμό το παιχνίδι. Μέχρι το 60ο λεπτό, μόνο ένα τσίμπημα του Μήτρογλου που σταμάτησε ο Τζολάκης θεωρήθηκε ως αξιόλογη φάση.


Ωστόσο, δεκά έξι λεπτά μετά, μετά από μία υπέροχη ατομική ενέργεια του Κουντέ που πάτησε περιοχή «αδειάζοντας» τρεις αντιπάλους, ήρθε η σειρά του Λάζαρ Ραντζέλοβιτς να εξαργυρώσει την καλή του εμφάνιση με ένα γκολ κάνοντας το 3-0, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ του παιχνιδιού.


Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς):
Τζολάκης, Ανδρούτσος (46’ Λαλά), Σεμέδο (65’ Μπα), Παπασταθόπουλος (85' Αβραάμ), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (85' Σουρλής), Μπουχαλάκης (65’ Κουντέ), Μαντί Καμαρά (46’ Χασάν), Ραντζέλοβιτς (85' Τσούμιτς), Μασούρας (46’ Αγκιμπού Καμαρά), Ελ Αραμπί (65’ Βρουσάι)

Άρης (Άκης Μάντζιος): Ντένις, Σάκιτς, Σούντγκερν, Δεληζήσης, Μπεναλουάν (86' Αλσανίδης), Σάσα (70’ Χαΐροβιτς), Ματίγια (54’ Μπρούνο), Μπερτόλιο (54’ Τζέγκο), Μπρούνο Γκάμα (54’ Μήτρογλου), Γκαρσία (70’ Γκανέα), Μαντσίνι (70’ Μάνος)

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης