Football Talk

Νέφτσι Μπακού: To BNsports ακτινογραφεί την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Champions League!

Νέφτσι Μπακού: To BNsports ακτινογραφεί την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Champions League!
Για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι «ερυθρόλευκοι» θα κοντραριστούν με ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν και το «BN Sports» αναλύει το αγωνιστικό προφίλ της Νέφτσι Μπακού.
Σχετικά Άρθρα

Η Νέφτσι Μπακού αφού επικράτησε με 2-1 εκτός έδρας της Ντιναμό Τιφλίδας στο πρώτο μεταξύ τους ματς στις 7 Ιουλίου, «καθάρισε» και τη δουλειά στο Αζερμπαϊτζάν (σ.σ. ξανά με το ίδιο σκορ) και θα είναι εκείνη που θα βρει μπροστά του ο Ολυμπιακός στον β’ προκριματικό Γύρο του Champions League.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Πειραιωτών που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στις 20/21 Ιουλίου στο «Γ.Καραϊσκάκης» και τον επαναληπτικό στο  «Venue Bakcell Arena» στις 27/28 του ίδιου μήνα.

Οι Αζέροι δεν συνάντησαν σε κανένα σημείο των δυο αναμετρήσεων μεγάλο πρόβλημα απέναντι στους Γεωργιανούς και συνεπώς κατάφεραν να πάρουν μια σχετικά εύκολη πρόκριση, στοχεύοντας φέτος στο κάτι παραπάνω.



Πρωταθλήτρια στο 90’ και… «βόμβα» με Χόντα

Μπορεί τα τελευταία χρόνια η Καραμπάχ να έκανε περίπατο στη χώρα με επτά σερί κατακτήσεις πρωταθλημάτων, ωστόσο το 2020-21 -έστω και με δραματικό τρόπο- αποτέλεσε τη χρονιά της Νέφτσι!

Στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής η ομάδα του Σαμίρ Αμπάσοφ ήθελε μόνο «τρίποντο» κόντρα στην Καραμπάχ για να στεφθεί πρωταθλήτρια. Και τα κατάφερε! Επικράτησε με γκολ στο 90’ (!) του Αχμέντ Αχμέντοφ και κατέκτησε το 9ο πρωτάθλημα στην ιστορία της και το πρώτο από την σεζόν 2012-13.

baku-honda.jpg

Ο Σαμίρ Αμπάσοφ -που ήταν παλιός ποδοσφαιριστής του συλλόγου- είναι πλέον και προπονητής του, σημειώνοντας 16 νίκες σε 21 αγωνιστικές στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος -όταν και προσελήφθη- κι ενώ παράλληλα η διοίκηση είχε φροντίσει να πυροδοτήσει τη «βόμβα» εν ονόματι Κεϊσούκε Χόντα! Ο Ιάπωνας μεσοεπιθετικός -που έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων στις ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μίλαν- αποφάσισε να κάνει το Αζερμπαϊτζάν την 7η διαφορετική χώρα στην καριέρα του και παραμένει πάντα... απειλή για οποιοδήποτε αντίπαλο.

Σταρ της ομάδας είναι και ο 26χρονος μέσος Ναμίκ Αλασκάροβ (σ.σ. ήταν ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 19 γκολ), ενώ ξεχωρίζουν και οι νεαροί Αφρικανοί μέσοι Λαουάλ και Κάνε, όπως και ο έμπειρος στόπερ Στάνκοβιτς. Γενικότερα, πρόκειται για ένα σύνολο που αγωνίζεται με σχηματισμό 3-5-2, ενώ όταν χάνει την κατοχή φροντίζει να μην πιέζει αρκετά ψηλά, ώστε να μην αφήνει κενά στα μετόπισθεν. Ακόμα, οι Αζέροι αρέσκονται στο να παίζουν γρήγορα και να βγαίνουν επικίνδυνα στην αντεπίθεση όταν τους δίνεται η ευκαιρία.

Η χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ της Νέφτσι αγγίζει τα 7 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfermarkt.com, ενώ μ.ο. ηλικίας των ποδοσφαιριστών είναι τα 26 έτη.


neftsi-baku-4.jpg
Λίγα πράγματα στην Ευρώπη

Ένας σοβαρός Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, καθώς η Νέφτσι δεν έχει ιδιαίτερη εμπειρία εκτός συνόρων και φυσικά οι παραστάσεις της δεν μπορούν να συγκριθούν σε κανένα σημείο με τα όσα έχουν πετύχει οι «ερυθρόλευκοι».

Τη σεζόν 2012-13 έγινε η πρώτη ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν που προκρίνεται σε ομίλους Europa League, αλλά δεν έκανε καν νίκη. Έμεινε αήττητη σε δύο παιχνίδια με την Παρτιζάν και πήρε μία ιστορική ισοπαλία στο «San Siro» απέναντι στην Ίντερ (2-2) και αυτή η παρουσία της είναι συνολικά ό,τι καλύτερο έχει παρουσιάσει σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Επιπλέον, πέρσι αποκλείστηκε μόλις στον β’ γύρο της ίδιας διοργάνωσης με συνολικό σκορ 3-1 από τη Γαλατασαράι.

Στάδιο: Venue Bakcell Arena (11.000 θέσεις)
Προπονητής: Samir Abbasov.

Το ρόστερ: Τερματοφύλακες: Mammadov, Agayev, Ibrahimov. Αμυντικοί: Mbodj, Celik, Stankovic, Kryvotsiuk, Thallyson, Zufugarly, Buludov, Rener. Μέσοι: Telushi, Yusifli, Mahmudov, Kane, Bougrine, Alasgarov, Honda, Lawal. Επιθετικοί: Muradbayli, Abbasov, Joseph-Monroese, Ahmedov.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης