Football Talk

Ο Tόργκαν συστήθηκε, με βασικό του στόχο να μην μνημονεύεται στο μέλλον, απλώς ως «ο αδερφός του Αζάρ»…

Ο Tόργκαν συστήθηκε, με βασικό του στόχο να μην μνημονεύεται στο μέλλον, απλώς ως «ο αδερφός του Αζάρ»…

Οικογενειακή υπόθεση φαίνεται πως αποτελεί η μεγάλη πρόκριση που κατάφερε να πανηγυρίσει το Βέλγιο επί της Πορτογαλίας (1-0), με τον Τόργκαν Αζάρ να δηλώνει παρών, και τον μεγάλο του αδερφό να… δικαιώνεται για την σκληρή προπόνηση κατά την διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας!

Σχετικά Άρθρα

Σπουδαία ήταν η πρόκριση που κατόρθωσε να πανηγυρίσει το Βέλγιο επί της τελευταίας ομάδας που  κατάφερε να αποτελέσει την Πρωταθλήτρια του EURO, της Πορτογαλίας, επικρατώντας με 1-0, χάρη σε μία μοναδική έμπνευση του Αζάρ, τρία λεπτά πριν από την συμπλήρωση των πρώτων 45’.

Και αν στο άκουσμα του σκόρερ, το μυαλό όλων «τρέχει» στον Εντέν Αζάρ, ο οποίος έχει βιώσει το καλύτερό του ποδοσφαιρικό ταξίδι στην Τσέλσι και την Premier League, όντας πλέον στην Ρεάλ Μαδρίτης, πρόκειται απλώς για μία παρερμηνεία.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως και οι τρεις συνυπήρξαν στην Τσέλσι, με τον Τόργκαν να αποχωρεί το 2015 για την Γκλάντμπαχ, τον Κίλιαν Αζάρ να αφήνει πριν από τέσσερα χρόνια την Τσέλσι για την Κλαμπ Μπριζ και τον κύκλο να «κλείνει» το 2019, όταν ο Εντέν Αζάρ δελεάστηκε από την πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης και άφησε το Λονδίνο για την Μαδρίτη.
IMG_2716.jpg

Οι αριθμοί του Τόργκαν στη Ντόρτμουντ και η «κυκλοθυμική», φετινή του σεζόν

Σκόρερ του Βελγίου άλλωστε ήταν ο μικρός του αδερφός, Τόργκαν Αζάρ. Το νεαρότερο «αστέρι» της οικογένειας, το οποίο έχει λάμψει το τελευταίο διάστημα, έχει κάνει για τα καλά αισθητή την παρουσία του στον χώρο του ποδοσφαίρου, και πλέον φρόντισε να αποτελέσει τον πρώτο Βέλγο ποδοσφαιριστή που βρίσκει δίχτυα σε δύο διαδοχικές αναμετρήσεις του EURO, κατορθώνοντας να εντυπωθεί στις μνήμες ολόκληρου του ποδοσφαιρικού πλανήτη ως ο Τόργκαν, και όχι ως ο… αδερφός του Αζάρ.

Πρόκειται άλλωστε για έναν ιδιαίτερα ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, ο οποίος αγωνίζεται τα τελευταία δύο χρόνια στη Ντόρτμουντ, και αρέσκεται να ξεκινάει τις προσπάθειές του, από «έξω αριστερά», έχοντας βεβαίως σαν πρότυπο τον αδερφό του.
EUQsSJEXgAAVtVL_1_1.jpg

Η φετινή του σεζόν παρά ταύτα δεν χαρακτηρίζεται ιδανική, μιας και αγωνίστηκε στα μισά από τα παιχνίδια που είχε λάβει χρόνο συμμετοχής πριν από ένα χρόνο (16 φέτος, 33 πέρυσι), και βρήκε δίχτυα μόλις για μία φορά, έχοντας παράλληλα συμμετοχή και σε άλλα τρία γκολ της Μπορούσια.

Απεναντίας, κατά την διάρκεια της σεζόν 2019-20, δεν είχε αγωνιστεί σε μόλις 5 ματς της ομάδας του, ενώ ολοκλήρωσε την αγωνιστική περίοδο με 7 γκολ και 13 ασίστ, επίδοση που δεν αποτελεί παρά ταύτα την καλύτερη της σύντομης καριέρας του, μιας και την προηγούμενη σεζόν από αυτήν, είχε άμεση συμμετοχή σε ένα τέρμα περισσότερο!

Ο «μικρός» Τόργκαν που αρχίζει να «μεγαλώνει» με την φανέλα του Βελγίου

Παρόλα αυτά, η «κυκλοθυμική» σεζόν που διένυσε δεν στάθηκε εμπόδιο, στην κλήση του στην Εθνική Βελγίου από τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, και στην υιοθέτησή του ως ένα σημαντικό «όπλο», σε αναμετρήσεις που το Βέλγιο θα χρειάζεται τις εμπνεύσεις του… Αζάρ.

Κάπως έτσι, ο Τόργκαν αποτέλεσε μέλος της  αποστολής της χώρας του, με τον μεγάλο του αδερφό να είναι ο αρχηγός της, και τους δύο να μετρούν μόλις ένα γκολ με κοινή συμμετοχή, πριν από δύο χρόνια, στη νικηφόρα αναμέτρηση του Βελγίου, απέναντι στην Ρωσία με 4-1!

Χθες όμως, η ιστορία γράφτηκε διαφορετικά. Ο μικρός πραγματοποίησε εξαιρετικό ματς, υπό την καθοδήγηση του επίσης βασικού αδερφού του, «νίκησε» με σουτ εκτός περιοχής τον Ρουί Πατρίτσιο, και σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη φορά με την φανέλα του Βελγίου σε EURO, πράγμα που ο 30άχρονος Εντέν πέτυχε για τελευταία φορά, πριν από μία διετία, όχι όμως στην κορυφαία Ευρωπαϊκή διοργάνωση των Εθνικών ομάδων!

Πλέον, γίνεται αντιληπτό πως ο Εντέν Αζάρ, ο οποίος έχει δει τον αδερφό του να βρίσκει δίχτυα, τέσσερις φορές περισσότερες από αυτόν τις τελευταίες 90 ημέρες, μπορεί να είναι περήφανος. Η σκληρή προπόνηση της παιδικής τους ηλικίας, η οποία σύμφωνα με τον μικρό του αδερφό περιλάμβανε «δυνατά σουτ, δίχως έλεος», αν είχε αυτό ως στόχο της, χθες «δικαιώθηκε»!
E49hkXMWYAAdQzj_1_1.jpg

Μαζί της και ο Τόργκαν Αζάρ. Το μικρό του όνομα… μεγαλώνει στη συνείδηση όλων, και η συνέχεια του Βελγίου στο EURO, αποτελεί την τέλεια ευκαιρία, ώστε ένας ακόμη Αζάρ να καθιερωθεί στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, και να μην αποτελέσει ποτέ, απλώς μία «σκιά» του αδερφού του!

Μία σκιά που καταρρίπτεται με τον χρόνο, με το Βέλγιο να πρωταγωνιστεί. Την ομάδα που τα τρία αδέρφια, ως μικρότεροι, δεν υποστήριζαν, παρά το γεγονός πως αποτελεί την χώρα τους και είχαν ως αγαπημένη τους Εθνική ομάδα την Γαλλία, με τον Ζιντεντίν Ζιντάν να αποτελεί το απόλυτο είδωλο!

Δημήτρης Μανάκος

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης