Football Talk

Euro Under21, Γερμανία - Πορτογαλία 1-0: Ξόρκισε τον κακό δαίμονα και ανέβηκε ξανά στην κορυφή, μετά το 2017

Euro Under21, Γερμανία - Πορτογαλία 1-0: Ξόρκισε τον κακό δαίμονα και ανέβηκε ξανά στην κορυφή, μετά το 2017
Τρίτο τρόπαιο σε επίπεδο Under21 για τη Γερμανία. Το «χρυσό» γκολ κόντρα στους Ίβηρες, ο καλύτερος σκόρερ του τουρνουά, Νμέτσα (4 γκολ).
Σχετικά Άρθρα

Δεύτερο τρόπαιο Euro Under21 για τη «μικρή» Εθνική Γερμανίας, στον τρίτο σερί τελικό που συμμετείχε, καθώς υπέταξε με σκορ 1-0 την Πορτογαλία του Ρούι Ζόρζε. Η ομάδα του Στέφαν Κουντς έφτασε στη νίκη χάρη στο γκολ του Λούκας Νμέτσα (49’).

Κυρίαρχη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο 1ος σκόρερ του τουρνουά, Νμέτσα (4 γκολ) έβαλε τη σφραγίδα του στο παιχνίδι, με την άμυνα να κάνει τα υπόλοιπα. Κατέκτησε το τρόπαιο το 2017, έχασε στον τελικό από την Ισπανία το 2019 και το 2021 επέστρεψε, στη Σλοβενία, στην κορυφή της Ευρώπης.

Η Εθνική ομάδα των Ελπίδων της Γερμανίας ξόρκισε έτσι τον κακό δαίμονα, Πορτογαλία, από την οποία είχε χάσει τα τρία τελευταία σερί παιχνίδια, σε τελική φάση Euro Under21, όπως για παράδειγμα το 2015 με το εμφατικό 0-5. Οι Ίβηρες συμμετείχαν στον τρίτο τελικό στην ιστορία τους, αλλά απέτυχαν και πάλι να κατακτήσουν το τρόπαιο. Κάτι αντίστοιχο συνέβη το 1994 (Ιταλία 0-1 παράταση) και το 2015 (Σουηδία 0-0, 3-4 πέν.).

CUP.jpg

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Μίνι-ευκαιρία για την Πορτογαλία με τον Τιάγκο Τόμας (8’). Ο ίδιος έστειλε μία κεφαλιά στην αγκαλιά του Ντάμεν (14’). Η πρώτη επίσκεψη της Γερμανίας παραλίγο να της αποφέρει το 1-0. Ο Βιρτς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι (15’). Στην επαναφορά ο Ντιόγκο Κόστα πρόλαβε τον Νμέτσα.
Ισορροπημένο παιχνίδι στη συνέχεια. Με μακρινό σουτ ο Μάιερ δοκίμασε τον γκολκίπερ των Πορτογάλων (29’). Μοναδική ευκαιρία έχασε ο Βιτίνια, που αδράνησε στις καθυστερήσεις μπροστά από τον Ντάμεν.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Βγήκε ο Ντάνι Μότα στις αρχές του β’ μέρους για την Πορτογαλία. Ήθελε παραπάνω κινητικότητα ο Ρούι Ζόρζε. Δεν πρόλαβε να δει αν θα πιάσει τόπο η είσοδο του Ράφαελ Λεάο. Πάσα Μπακού, εκτέλεση Νμέτσα και 1-0 η Γερμανία στο 49’. Ιδανικό ξεκίνημα για τους Γερμανούς στο 2ο ημίχρονο.
Αν και έκανε αλλαγές στην επίθεση ο προπονητής των Ιβήρων, η Γερμανία κρατούσε γερά στην άμυνα. Ο νεοεισλεθών Αντεγιέμι μάλιστα είχε την ευκαιρία για το 2-0 στο 72’. Απέκρουσε, ωστόσο, ο Ντιόγκο Κόστα. Ο γκολκίπερ της Πόρτο είχε αρκετή δουλειά και με τα σουτ των Νμέτσα (78’) και Αντεγιέμι (81’). Ποτέ δεν βρήκε το διάδρομο η Πορτογαλία και έτσι απέτυχε να σκοράρει.

Οι 11άδες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (4-3-3): Ντάμεν - Μπακού, Πίπερ, Σλότερμπεκ, Ράουμ - Ντορς (85’ Γιάνελτ), Μάιερ, Οζκάν (92' Σταχ) - Βιρτς (68’ Αντεγιέμι), Νμέτσα (85’ Γιάκομπς), Μπερίσα (67’ Μπούρκαρντ)
Προπονητής: Στέφαν Κουντς
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (4-4-2): Ντιόγκο Κόστα - Νταλότ, Κεϊρός, Λέιτε, Κοντέ (86' Ράμος) - Βιτίνια (59’ Ζότα), Φλορεντίνο (83’ Ζέντσον), Φάμπιο Βιέιρα, Μπραγάνσα - Ντάνι Μότα (46’ Ράφαελ Λεάο), Τιάγκο Τομάς (59’ Φ. Κονσεϊσάο)
Προπονητής: Ρούι Ζόρζε

Διαιτητής: Γκιόργκι Κρουασβίλι (Γεωργία)
Γήπεδο: SRC Stozice, Λιουμπλιάνα (2.000 θεατές)

BN SPORTS

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης