Football Talk

Τελικός Under 21: H Γερμανία φαβορί, η Πορτογαλία πάει για τον παρθενικό της τίτλο!

Τελικός Under 21: H Γερμανία φαβορί, η Πορτογαλία πάει για τον παρθενικό της τίτλο!
Η Πορτογαλία «κυνηγάει» τον πρώτο της τίτλο σε επίπεδο εθνικών ομάδων ελπίδων Under 21 αλλά για να το πετύχει σήμερα στη Λιουμπλιάνα πρέπει να ξεπεράσει μια Εθνική Γερμανίας η οποία για τρίτη σερί φορα βρίσκεται εκεί! Ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι με πολλά αστεράκια που θα τα απολαύσουμε όλο και περισσότερο στο μέλλον.

Γράφει ο ΧρήστοςΣωτηρακόπουλος

Φαβορί ξεκάθαρα είναι η γερμανική ομάδα και αν οι Πορτογάλοι θέλουν να καταφέρουν να κερδίσουν αυτό το τρόπαιο του οποίου ήταν φιναλίστ στο παρελθόν δύο φορές, το 1994 και το 2015 σύμφωνα με τον προπονητή τους Ρούι Ζορζ πρέπει να ξεπεράσουν κατά πολύ την εικόνα τους στα προηγούμενα παιχνίδια! «Πρόκειται για μία πολύ επιθετική και εξαιρετικά δημιουργική ομάδα» τόνισε για τους Γερμανούς ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός αλλά συμπλήρωσε πως η ομάδα του νιώθει έτοιμη να κοιτάξει στα μάτια τους αντιπάλους της! «Έχουν ρυθμό και ένταση στην κίνηση και την κυκλοφορία της μπάλας κάτι που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί», πρόσθεσε ο Ζορζ.

Η Γερμανία προσπαθεί να κερδίσει το τρόπαιο για τρίτη φορά έπειτα από το 2009 και το 2017, ενώ η Πορτογαλία έμεινε στη δεύτερη θέση το 1994 και το 2015 (όταν είχε τερματοφύλακα τον Σα του Ολυμπιακού).

Η Πορτογαλία το 1994 είχε ως βάση της ομάδος της, τους περισσότερους παίκτες που 10 χρόνια αργότερα αντιμετώπισαν την εθνική μας ομάδα στον τελικό του Euro 2004. Για την Γερμανία η φουρνιά του 2009 ήταν ουσιαστικά αυτή που οδήγησε τη χώρα στην κορυφή του κόσμου πέντε χρόνια αργότερα στη Βραζιλία το 2014.

oooo.jpg

Πάντα αυτές οι διοργανώσεις μας δίνουν τα αστέρια της επόμενης ημέρας και στον ημιτελικό είδαμε πως η Πορτογαλία «χτύπησε» αργά για να νικήσει την απερχόμενη πρωταθλήτρια Ισπανία!

Το νικητήριο γκολ της Πορτογαλίας με 10 λεπτά να απομένουν ήταν τυχερό , καθώς η σέντρα του Βιέρι μετατράπηκε σε τέρμα από άτυχη παρέμβαση του Κουένκα.

Η Γερμανία ξεπέρασε την Ολλανδία με 2-1 σκοράροντας νωρίς με τον Φλόριαν Βιρτς στα πρώτα οκτώ λεπτά. Αν και ο Περ Σουρς μείωσε στο ένα γκολ, οι Γερμανοί έκαναν εξαιρετική διαχείριση στο ματς και πέρασαν στον τελικό!

Η Γερμανία ανταγωνίζεται στον τρίτο διαδοχικό τελικό της - με τα δύο προηγούμενα να είναι εναντίον της Ισπανίας, την οποία νίκησαν στην Πολωνία το 2017, και στη συνέχεια έχασε στην Ιταλία δύο χρόνια αργότερα.

Ο φορ της Μάντσεστερ Σίτι, ο Λούκας Νμέτσα , που γεννήθηκε στο Αμβούργο, έπαιξε σε επίπεδο Under 21 για την Αγγλία, όπου μεγάλωσε, πριν μετακινηθεί και αποφασίσει να παίζει για τη Γερμανία το 2019.

Ο 22χρονος, που είχε περάσει ως δανεικός περιόδους στη Μίντλσμπρο, στην Πρέστον και στη Βόλφσμπουργκ, έχει σημαντική συμβολή για τη Γερμανία στο δρόμο για τον τελικό με τρία γκολ στο φετινό τουρνουά, έχοντας περάσει τη σεζόν 2020-21 με τα χρώματα της Άντερλεχτ, όπου σημείωσε 14 γκολ σε 31 εμφανίσεις πρωταθλήματος.

germany_2.jpg

Ο Γερμανός προπονητής, Στεφάν Κουντς, Πρωταθλητής Ευρώπης το 1996 με την Γερμανία στα γήπεδα της Αγγλίας, θεωρεί πως το πνεύμα της ομάδας του και το ηθικό είναι εξαιρετικό.

"Οι ομάδες που είχαν αγοραστική αξία οι παίκτες ψηλότερη από εμας είναι ήδη σπίτια τους", πρόσθεσε: "Νομίζω ότι οι παίκτες μου έχουν ήδη δείξει ότι έχουν πολύ ταλέντο σε αυτό το επίπεδο. Θεωρώ πως αν και παίζουμε με έναν πάρα πολύ καλό αντίπαλο θα μπορέσουμε να φέρουμε το κύπελλο στη χώρα μας" συμπλήρωσε.

Η Ισπανία, εν τω μεταξύ, έχασε την ευκαιρία να σηκώσει το τρόπαιο για έκτη φορά που θα ήταν ρεκόρ, παραμένοντας στο ίδιο επίπεδο με την Ιταλία στις πάντα επιτυχίες στο θεσμό.

Οι δύο ομάδες Πορτογαλία και Γερμανία συναντιούνται στον τελικό της Κυριακής στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στις εννιά το βράδυ και το μεταδίδει στην Ελλάδα το Ertflix οπως φυσικά μπορεί κάποιος να το δει μέσω του site της UEFA σε live streaming.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης