Football Talk

Ρεάλ Μαδρίτης: Η ιστορία που έμεινε μισή και πως ο Αντσελότι μπορεί να «αναγεννήσει» Μπέιλ και Ισκο!

Ρεάλ Μαδρίτης: Η ιστορία που έμεινε μισή και πως ο Αντσελότι μπορεί να «αναγεννήσει» Μπέιλ και Ισκο!

Δύο διαφορετικές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, με κοινό χαρακτηριστικό τις τάσεις φυγής τους μακριά από τη Μαδρίτη. Ο ερχομός, όμως, του Κάρλο Αντσελότι, έχει αλλάξει, δικαιολογημένα, τα δεδομένα.

Σχετικά Άρθρα

Πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές που αναμφίβολα είχαν δεδομένη τη λύση του συμβολαίου τους με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την αναζήτηση της νέας ποδοσφαιρικής τους στέγης, μακριά από το Σαντιάγκο Μπερναμπέου.
E28zrT3WQAIJ7PU_1_1.jpg

Η πρόθεση των Μπέιλ και Ίσκο και η διαφοροποίηση των δεδομένων, στο άκουσμα της επιστροφής του Αντσελότι

Ο Ίσκο άλλωστε λαμβάνει διαρκώς μικρότερο χρόνο συμμετοχής από αυτόν που επιθυμεί στη Ρεάλ, ενώ ο Γκάρεθ Μπέιλ, επέστρεψε ως δανεικός στην Τότεναμ, πραγματοποίησε μία μεστή χρονιά και θα επιθυμούσε να μην επιστρέψει στο ρόστερ της Ρεάλ, από τη στιγμή που δεν θα υπολογίζεται ως μία πρώτης τάξεως επιλογή εν’ όψει της καινούργιας σεζόν.

Παρόλα αυτά, όλα φαίνεται πλέον πως έχουν διαφοροποιηθεί, μετά την επιστροφή του Κάρλο Αντσελότι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ενός προπονητής που κατέκτησε το Champions League στον πάγκο των Μαδριλένων, πήρε κάθε λογής Κύπελλο στην Ισπανία, αλλά αποχώρησε γιατί αν και ήταν ανταγωνιστικός ως προς τη διεκδίκηση του τίτλου, δεν μπόρεσε ποτέ να επαναφέρει τη Ρεάλ στην κορυφή.

Οι κατακτήσεις του, όμως, είχαν την υπογραφή των «μεγάλων ονομάτων» της Ρεάλ. Και τη διετία 2013-15, οι Γκάρεθ Μπέιλ και Ίσκο συμπεριλαμβάνονταν αναμφίβολα σε αυτά.

Ο καιρός πέρασε, ο Αντσελότι μετέβη στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Premier League, αλλά στην επιστροφή του αντικρίζει ξανά τους δύο πρώην ποδοσφαιριστές του εκεί! Και οι ίδιοι φαίνεται πλέον πως σκέφτονται το ενδεχόμενο παραμονής τους στη "βασίλισσα", με στόχο την αναβίωση της ιστορίας και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, σε ένα «παραμύθι» που έμεινε στη μέση πριν από μία εξαετία…
E2zzzJcXwAIE0aF_1.jpg

Ο βασικός συντελεστής στην επιτυχία του 2014, Ίσκο

Σίγουρα πρόκειται για έναν αριθμό που δεν είναι ευρύτερα γνωστός, αλλά ο Ίσκο, όσο περίεργο και αν ακούγεται, πραγματοποίησε τις περισσότερες συμμετοχές στη Ρεάλ Μαδρίτης, από οποιονδήποτε άλλον ποδοσφαιριστή, όταν προπονητής της "βασίλισσα" ήταν ο Κάρλο Αντσελότι.

Αναλυτικότερα, ο Ισπανός αγωνίστηκε είτε σαν βασικός, είτε σαν αλλαγή, σε 106 παιχνίδια, σκόραρε 17 φορές και μοίρασε 22 ασίστ, τη στιγμή που σε ολόκληρη τη «θητεία» του στη Ρεάλ μετρά 51!

Παράλληλα, κάτω από τις οδηγίες του Κάρλο Αντσελότι ο Ίσκο σκόραρε δύο φορές σε μία αναμέτρηση, πράγμα που έχει κατορθώσει άλλες τέσσερις φορές στην 8αετία που βρίσκεται στη Μαδρίτη, μετά τη μεταγραφή του από την Μάλαγα, ενώ κέρδισε και την κλήση του στην Εθνική Ισπανίας, με την οποία έκανε ντεμπούτο στις 6 Φεβρουαρίου του 2013, στη νικηφόρα αναμέτρηση των Ισπανών επί της Ουρουγουάης (3-1).
E2zvac6XMAIHWKX_1.jpg

Ο Αντσελότι… οδήγησε τον Ίσκο στην Εθνική Ισπανίας

Παράλληλα, η πρώτη του συμμετοχή στη βασική 11άδα της χώρας του πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο της επόμενης χρονιάς, όπου και πάλι ο Αντσελότι βρισκόταν στο «τιμόνι» της Ρεάλ, με τον Ίσκο να ανοίγει το σκορ απέναντι στη Λευκορωσία.
E24_8D4XMAEIu8f_1.jpg

Έκτοτε μεσολάβησαν τέσσερα χρόνια έως ότου ο Ισπανός να ξαναβάλει το πρώτο γκολ σε κάποια αναμέτρηση της Ισπανίας. Αυτό συνέβη το 2017, υπό τις οδηγίες του Λοπετέγκι, σε ένα ματς απέναντι στην Ιταλία, όπου η… Ρεάλ οδήγησε σε μία άνετη επικράτηση, μιας και ο Ίσκο σκόραρε δις, ενώ ο Σέρχιο Ράμος έδωσε την ασίστ για το τρίτο γκολ της Ισπανίας.

Πλέον, ο Ίσκο είναι ικανοποιημένος. Μπορεί τουλάχιστον να αισθάνεται έτσι. Όπως όλα δείχνουν θα μιλήσει με τον Κάρλο Αντσελότι και θα καταλήξουν σε ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η παραμονή του δεν φαντάζει απίθανη, και η κατάληξη της συζήτησης αναμένεται να καθορίσει εν πολλοίς το μέλλον του!

Οι αριθμοί του Γκάρεθ Μπέιλ υπό τις οδηγίες του Κάρλο Αντσελότι

Δεν είναι άδικο να πει κανείς πως η καριέρα του Γκάρεθ Μπέιλ θα μπορούσε να είναι εντελώς διαφορετική, αν στο «τιμόνι» της Ρεάλ Μαδρίτης, την εν λόγω διετία, βρισκόταν κάποιος άλλος, πλην του Κάρλο Αντσελότι.
0_GettyImages-484440169_1.jpg

Υπό τις οδηγίες του έμπειρου, Ιταλού προπονητή άλλωστε ο Γκάρεθ Μπέιλ πιθανώς έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο της καριέρας του! Βρισκόταν διαρκώς στην βασική 11άδα, έδινε λύσεις, σκόραρε με σχετική συχνότητα και είχε άμεση συμμετοχή στο ¼ των τερμάτων της Ρεάλ, όταν ο ίδιος βρίσκονταν μέσα στους ένδεκα που ξεκινούσαν την εκάστοτε αναμέτρηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ουαλός ποδοσφαιριστής, από το 2013 μέχρι και το 2015, αγωνίστηκε 92 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, σκόραρε 39 φορές, έδωσε 31 τελικές πάσες και ήταν ο ένας εκ των πρωταγωνιστών στα 70 από τα 250 γκολ που σημείωσε συνολικά η Ρεάλ.

Επιπλέον, αγωνίστηκε ως βασικός στα 18 από τα 25 παιχνίδια που έδωσε η Ρεάλ στο Champions League υπό τις οδηγίες του Κάρλο Αντσελότι, όντας βασικός και στον τελικό, ενώ συνολικά πανηγύρισε 62 νίκες, με άμεση συνέπεια να ανακηρυχθεί βεβαίως και ο καλύτερος Ουαλός ποδοσφαιριστής για δύο συνεχόμενες χρονιές.
E2itS0_WYAASvE6_1.jpg

Το πρώτο πέναλτι της καριέρας του και η πρώτη… κόκκινη του Κριστιάνο Ρονάλντο

Παράλληλα, με τον Αντσελότι στον πάγκο, ο Γκάρεθ Μπέιλ εκτέλεσε το πρώτο πέναλτι της καριέρας του στην Ρεάλ, έχοντας αστοχήσει στις δύο προηγούμενες προσπάθειές του!

Η πρώτη του απόπειρα άλλωστε ήταν το 2008 με την φανέλα της Ουαλίας, αλλά την απεσώβησε ο Ακινφέεβ, ενώ η δεύτερη ήρθε δύο χρόνια αργότερα, στη νικηφόρα αναμέτρηση της Τότεναμ επί της Βέρντερ Βρέμης (3-0). Εκεί, ο Γκάρεθ Μπέιλ στάθηκε απέναντι από τον Τιμ Βίζε αλλά ηττήθηκε ξανά, με τον Γερμανό τερματοφύλακα να αποκρούει τρία διαδοχικά πέναλτι σε 28 ημέρες, αλλά τη Βέρντερ να έχει παθητικό τερμάτων 0-9 κατά της και έναν βαθμό υπέρ της!

Με τον Κάρλο Αντσελότι, ωστόσο, ήρθε η ώρα να «σπάσει» η συγκεκριμένη παράδοση, πράγμα που έγινε στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης της Ρεάλ απέναντι στην Κόρδοβα, με το εύστοχο πέναλτι του Ουαλού να αποδεικνύεται το νικητήριο.

Επρόκειτο άλλωστε για ένα ιδιαίτερο ματς από τη φύση του, μιας και ο Κριστιάνο Ρονάλντο νωρίτερα είχε αποβληθεί, με την κόκκινη αυτή του κάρτα, να είναι μία από τις 13 που έχει αντικρύσει σε ολόκληρη την καριέρα του, και η μοναδική που «είδε» εκείνη την σεζόν!

Η συνύπαρξή τους και οι εξελίξεις εν ετεί 2021

Δεν είναι παράλογο λοιπόν, που και οι δύο έχουν επηρεαστεί θετικά στο άκουσμα της είδησης της επιστροφής του Κάρλο Αντσελότι, στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης. Μαζί του κατέκτησαν για πρώτη φορά το Champions League, μαζί του συνυπήρξαν στον αγωνιστικό χώρο για 166 φορές, ενώ μαζί του γνώρισαν και τη βαρύτερη ήττα που έχουν υποστεί στην καριέρα τους επί ισπανικού εδάφους (Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ 4-0).
E20StejXIAIYVQt_1.jpg

Αν σε αυτούς τους αριθμούς προστεθούν και τα 12 γκολ που έχουν πετύχει συνδυαστικά, τα 410 τέρματα που πέτυχε η Ρεάλ στα 166 αυτά παιχνίδια, αλλά και το γεγονός πως δεν ηττήθηκαν ποτέ μαζί για δύο διαδοχικές φορές στην La Liga, γίνεται απόλυτα κατανοητός ο λόγος που προέκυψε η επιθυμία της συζήτησης.

Πλέον, το μέλλον τους δεν βρίσκεται στον αέρα, αλλά έχει πιθανότητες σταθεροποίησης. Ο Κάρλο Αντσελότι «φέρει ευθύνη» για αυτό. Μαζί του άλλωστε αναδείχθηκαν και μαζί του φαίνεται πως θα συνεχίσουν την καριέρα τους. Σε μία ιστορία που έμεινε μισή και ο χρόνος θέλησε να προβεί στην διόρθωση των πραγμάτων!

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης