Football Talk

La Liga: Πρωταθλήτρια Ισπανίας μετά από επτά χρόνια η Ατλέτικο Μαδρίτης! (video)

La Liga: Πρωταθλήτρια Ισπανίας μετά από επτά χρόνια η Ατλέτικο Μαδρίτης! (video)

Πρωταθλήτρια Ισπανίας αναδείχθηκε η Ατλέτικο Μαδρίτης, με τον Ντιέγκο Σιμεόνε να ανεβαίνει στην κορυφή, για πρώτη φορά έπειτα από επτά χρόνια, μετά από το «θρίλερ» της τελευταίας αγωνιστικής.

Τέλος έλαβε ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών στην Ισπανία, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να κατορθώνει εν τέλει, έχοντας περάσει από «σαράντα κύματα», να αναδειχθεί πρωταθλήτρια, προβαίνοντας σε μία απίστευτη ανατροπή επί της Βαγιαδολίδ (2-1).

atletico_-_Αντιγραφή.png
Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον μέχρι και την τελευταία αγωνιστική της La Liga, καθώς η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε δυσκολεύτηκε να διατηρήσει τη διαφορά των 10 βαθμών που είχε τον Ιανουάριο από την δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης, «έχασε» την ισοβαθμία στα μεταξύ τους παιχνίδια και ήταν «υποχρεωμένη» να βγει νικήτρια στην τελευταία «στροφή» , προκειμένου να εξασφαλίσει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 2014, και το 11ο συνολικά της ιστορίας της.

Η εξέλιξη των δύο αναμετρήσεων

Παρόλα αυτά ο στόχος επιτεύχθηκε, με τον πιο απρόβλεπτο τρόπο… Και αυτό διότι μέσα σε τρία λεπτά, η Ατλέτικο δέχθηκε γκολ από την Βαγιαδολίδ, τα νέα μαθεύτηκαν άμεσα στο Μπερναμπέου, με τους Σέρχιο Ράμος και Μαρσέλο να… πανηγυρίζουν, αλλά η Βιγιαρεάλ «κόπασε» το ευχάριστο κλίμα στις τάξεις των Μαδριλένων, και πήρε το προβάδισμα με γκολ του Γιέρεμι Πίνο.
E2AYiA-WYAc4v5D.jpg
Με την ολοκλήρωση δηλαδή του πρώτου ημιχρόνου η Ατλέτικο Μαδρίτης έπαιρνε το πρωτάθλημα, ενώ έχανε από τη δεύτερη χειρότερη εντός έδρας ομάδα του πρωταθλήματος, Βαγιαδολίδ, η οποία παράλληλα υποβιβαζόταν!


Η επεισοδιακή τελευταία αγωνιστική όμως δεν τελείωσε εκεί, αλλά είχε ανάλογη εξέλιξη και στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς Ατλέτικο Μαδρίτης και Ρεάλ Μαδρίτης σκόραραν ταυτόχρονα!
E2AiA0XX0AY-dSj.jpg
Συγκεκριμένα, ο Καρίμ Μπενζεμά σκόραρε με το κεφάλι στο 55’, αλλά ο VAR παρενέβη, ακυρώνοντας το γκολ του, στην πιο κομβική απόφαση της τεχνολογίας επί ισπανικού εδάφους, ενώ ο Κορέα 90 δευτερόλεπτα αργότερα, σκόραρε με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής, δίνοντας στην Ατλέτικο τρεις βαθμούς διαφορά από την Ρεάλ, ένα ημίωρο πριν το τέλος.

Δώδεκα λεπτά μετά όμως μπήκε ο επίλογος... Ο Καρίμ Μπενζεμά αστόχησε σε μοναδική ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, ενώ ο Λουίζ Σουάρες σκόραρε στο 67ο λεπτό, δίνοντας «μισό πρωτάθλημα» στην Ατλέτικο και κάνοντας την ομάδα του να ενδιαφέρεται μόνο για το δικό της παιχνίδι. 

Ο χρόνος κυλούσε, η Ρεάλ πέτυχε δύο γκολ και κέρδισε τη Βιγιαρεάλ, αλλά δεν άλλαξαν τα δεδομένα του τίτλου…

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επέστρεψε στην κορυφή της Ισπανίας, για πρώτη φορά μετά το 2013-14, με τον Ντιέγκο Σιμεόνε να φτάνει τους 8 τίτλους με τους «ροχιμπλάνκος», την στιγμή που ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν κατάφερε να προσθέσει ακόμη έναν στους δύο υπάρχοντες, όσο αφορά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας.

Στην τρίτη θέση έμεινε η Μπαρτσελόνα, η οποία επικράτησε τη Εϊμπάρ με 1-0 με το 12ο φετινό γκολ του Γκριζμάν, με τον Ρόναλντ Κούμαν πιθανώς να δίνει το τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο των «μπλαουγκράνα», και τον Λιονέλ Μέσι να μην ξεκινάει στην βασική εντεκάδα, ολοκληρώνοντας την χρονιά με 29 γκολ, όντας στην κορυφή των πίνακα των σκόρερ.

Την τετράδα συμπλήρωσε η Σεβίλλη που γνώριζε πριν την έναρξη της τελευταίας αγωνιστικής την τελική της κατάταξη και την Κυριακή αναμένεται να δώσει τέλος στη δική της σεζόν, με αντίπαλο την Αλαβές.

Τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά εισιτήρια κατέλαβαν οι Σοσιεδάδ (υπερτερούσε εξαρχής σε όλες τις ισοβαθμίες), Μπέτις και Βιγιαρεάλ, με το «κίτρινο υποβρύχιο» του Ουνάϊ Έμερι να τερματίζει στην 7η θέση και να αναμένει τον τελικό του Europa League απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ώστε να δει σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση θα αγωνίζεται σε λίγους μήνες από τώρα, καθώς πλέον αποτελεί την πρώτη ισπανική ομάδα που θα συμμετάσχει στο Conference League.
dimitris-siovas_-_Αντιγραφή.jpg

Τέλος, τις Εϊμπάρ και Βαγιαδολίδ (δύο νίκες εντός του 2021, αμφότερες με τη Χετάφε) ακολούθησε η Ουέσκα στον δρόμο του υποβιβασμού, με την ομάδα του Δημήτρη Σιόβα, που αγωνίστηκε βασικός, να μην μπορεί να κερδίσει τη Βαλένθια και να υποβιβάζεται μετά τη νίκη της Έλτσε επί της Μπιλμπάο (2-0).

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης