Football Talk

Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης: Τσέλσι και Τούχελ της έχουν πάρει τον «αέρα» στην Ευρώπη

Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης: Τσέλσι και Τούχελ της έχουν πάρει τον «αέρα» στην Ευρώπη
Οι «μπλε» και ο Γερμανός έχουν εξελιχθεί σε κακό «δαίμονα» για την Ρεάλ στην Ευρώπη.
Η Τσέλσι βρέθηκε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι στα τέλη Ιανουαρίου. Η ομάδα μετά από την ήττα για την Λέστερ με 2-0 για την 18η αγωνιστική της Premier League βρέθηκε στην 9η θέση, με την έξοδο της ομάδας στην Ευρώπη και το Champions League της νέας σεζόν να κινδυνεύει. Ο Φρανκ Λάμπαρντ αποχώρησε από τον πάγκο της ομάδας, με τον Τόμας Τούχελ να παίρνει την θέση του στον πάγκο του συλλόγου στα τέλη Ιανουαρίου.
 
Ο Γερμανός αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στην αρχή, καθώς έπρεπε να πάρει με το μέρος του τα αποδυτήρια, με τους παίκτες να έχουν αρκετά παράπονα από τον Λάμπαρντ.  Μπορεί το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα απέναντι στην Γουλβς να μην ήταν αυτό που ήθελε, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0, ωστόσο κατάφερε να αλλάξει άμεσα την εικόνα της ομάδας.
 
 
Τελείως διαφορετικό πρόσωπο στο πρωτάθλημα

Tuchel_Gilmour.jpg
 
Με τον Λάμπαρντ στον πάγκο της η Τσέλσι είχε στο πρωτάθλημα 8 νίκες, 6 ήττες και 5 ισοπαλίες, έχοντας φτάσει και στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αυτό άλλαξε με τον Τούχελ, ο οποίος επανάφερε παίκτες όπως οι Αντόνιο Ρούντιγκερ και Αντρέας Κρίστενσεν, οι οποίοι δεν υπολογιζόταν από τον Άγγλο τεχνικό.
 
Στην Premier League οι «μπλε» παρουσίασαν ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο, καθώς με τον Τούχελ στον πάγκο μετρούν 8 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα, αυτή απέναντι στην Γουέστ Μπρομ με το επιβλητικό 5-2 (!), ενώ επανήλθαν στην τετράδα που οδηγεί στο Champions League. Στην Αγγλία ο Γερμανός έχει έρθει αντιμέτωπος με κάποιους από τους καλύτερες προπονητής στον κόσμο, όπως είναι οι Γιούργκεν Κλοπ, Κάρλο Αντσελότι, Πεπ Γκουαρδιόλα, Ζοζέ Μουρίνιο, ενώ τελευταία του «θύματα» στην Ευρώπη ήταν οι Ντιέγκο Σιμεόνε και Ζινεντίν Ζιντάν.
 
 
Κακός «δαίμονας» του Ζιντάν ο Τούχελ

Zidane_Tuchel.jpg
 
Ο Γάλλος τεχνικός έχει έρθει αντιμέτωπος με τον Τούχελ σε 4 διαφορετικές περιπτώσεις πριν από τον πρώτο ημιτελικό, με τον τεχνικό των «μπλε» να μην έχει γνωρίσει την ήττα. Η πρώτη φορά ήταν στο Champions League της σεζόν 2016-17, με την Ντόρτμουντ του Τούχελ να παίρνει δύο ισοπαλίες απέναντι στην «βασίλισσα».
 
Η επόμενη συνάντηση των δύο ομάδων ήταν και πάλι στους ομίλους του Champions League του 2019-20, με την Παρί Σεν Ζερμέν να επικρατεί στην Γαλλία με 3-0, ενώ οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες στην Μαδρίτη με 2-2. Πλέον με τον αγώνα της Μαδρίτης, ο Τούχελ μετρά πλέον 5 παιχνίδια αήττητος απέναντι σε Ρεάλ και Ζιντάν.
 
 
Δεν φοβάται την Ρεάλ στην Ευρώπη η Τσέλσι

Tuchel_Pulisic.jpg
 
Οι δύο σύλλογοι έχουν έρθει αντιμέτωποι σε τρεις περιπτώσεις στο παρελθόν στην Ευρώπη, με την Τσέλσι να έχει εξαιρετικό ρεκόρ απέναντι στους «μερένχες». Η πρώτη τους συνάντηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο ήταν στις 19 Μαΐου του 1971 για το UEFA European Cup Winners Cup, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι 1-1. Στην ρεβάνς, δύο μέρες αργότερα, οι «μπλε» επικράτησαν με 2-1, χάρις στα γκολ των Ντέμπσεϊ και Όσγκουντ, με τον αγώνα να γίνεται στο παλιό «Γ. Καραϊσκάκης».
 
Η τελευταία αναμέτρηση έγινε στις 28 Αυγούστου του 1998 για το Super Cup, με την Τσέλσι να είναι και πάλι νικηφόρα με σκορ 1-0, με τον Τζιανλούκα Βιάλι να είναι ο μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης. Η ιστορία φαίνεται να είναι τόσο με την πλευρά του Τόμας Τούχελ, όσο και της Τσέλσι, ωστόσο η ιστορία δεν παίζει μπάλα. Αντιθέτως, σε έναν αγώνα που κρίνεται η πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, η Ρεάλ θα έχει μεγάλο προβάδισμα, έχοντας στο ρόστερ της αρκετούς «μπαρουτοκαπνισμένους» παίκτες, οι οποίοι έχουν κερδίσει πολλάκις στο παρελθόν το τρόπαιο.

Μάριος Αγγελέτος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης