πάμε euro

EURO 2020: Το παραγωγικότερο ματς στην ιστορία του EURO από το 1960, χωρίς Γιουγκοσλαβία, αλλά με Κροατία!

EURO 2020: Το παραγωγικότερο ματς στην ιστορία του EURO από το 1960, χωρίς Γιουγκοσλαβία, αλλά με Κροατία!
Ακόμη μία πρωτιά γράφτηκε στο φετινό EURO, με την αναμέτρηση ανάμεσα σε Ισπανία και Κροατία να δίνει στον ποδοσφαιρικό πλανήτη, οκτώ γκολ αθροιστικά, για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, μετά το 1960!
Σχετικά Άρθρα
Ένα ακόμη εντυπωσιακό στατιστικό έλαβε χώρα στο φετινό EURO, όπου πέραν των εννέα αυτογκόλ που έχουν σημειωθεί ως στιγμής, πλέον αντικρύσαμε και το παραγωγικότερο ματς στην ιστορία της διοργάνωσης, τα τελευταία 60 χρόνια!

Και αυτό διότι, για πρώτη φορά, δύο ομάδες σκοράρουν αθροιστικά οκτώ τέρματα, με τα περισσότερα που έχουν καταλήξει στα δίχτυα κατά την διάρκεια του 21ου αιώνα, στο ίδιο ενενηντάλεπτο, να είναι τα επτά, και κοινό χαρακτηριστικό τους να αποτελεί το γεγονός πως και οι δύο περιπτώσεις διεξήχθησαν στην διοργάνωση του 2000!

Οι αναμετρήσεις αυτές είναι:

• Γιουγκοσλαβία – Ισπανία 3-4
• Ολλανδία – Γιουγκοσλαβία 6-1

Παρόλα αυτά, η αναμέτρηση που έχει δώσει τα περισσότερα γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης, είναι αυτή της Γαλλίας απέναντι στην Γιουγκοσλαβία, στις αρχές Ιουλίου του 1960, με το ενενηντάλεπτο να ολοκληρώνεται με 5-υπέρ των Γιουγκοσλάβων!

Σε κάθε περίπτωση όμως η αναμέτρηση της Κροατίας με την Ισπανία αποτελεί και την πρώτη φορά που ένα από τα πιο παραγωγικά ματς της διοργάνωσης, δεν περιλαμβάνει μέσα την Γιουγκοσλαβία!

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης