πάμε euro

EURO 2020, Αυστρία – Βόρεια Μακεδονία 3-1: Πρώτη νίκη σε τελική φάση για τους Αυστριακούς, με εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο

EURO 2020, Αυστρία – Βόρεια Μακεδονία 3-1: Πρώτη νίκη σε τελική φάση για τους Αυστριακούς, με εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο
3ος όμιλος: Η Αυστρία έδειξε πως ήθελε περισσότερο τη νίκη, με τις αλλαγές του Φράνκο Φόντα να κρίνουν το ματς
Σχετικά Άρθρα

Ιστορική ήταν η επικράτηση της Αυστρίας που επιβλήθηκε της Βόρειας Μακεδονίας με 3-1 για τον 3ο όμιλο και πέτυχε την πρώτη της νίκη σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Το σκορ άνοιξε ο Λάινερ στο 22’ με τον Πάντεφ να απάντα στο 28’ μετά από τραγικό λάθος των Χιντερέγκερ και Μπάχμαν. Ο Γκρέγκοριτς στο 78’ και ο Αρναούτοβιτς στο 89’ λύτρωσαν τον Φράνκο Φόντα και την ομάδα του, υπογράφοντας μια μεγάλη μέρα γιορτής για τους Αυστριακούς.

 

Προβάδισμα για τη δραστήρια Αυστρία, λάθος και ισοφάριση για τους Βορειομακεδόνες

Ο Ιγκόρ Ανγκελόβσκι είχε παρατάξει την ομάδα του έχοντας πιο παθητικό ρόλο με στόχο να περιορίσει τους Αυστριακούς. Το πλάνο του έδειχνε να αποδίδει, όμως στο 18ο λεπτό και στην πρώτη ουσιαστική φάση του αγώνα, ο Λάινερ βρέθηκε στην περιοχή και με όμορφη προβολή έκανε το 1-0 μετά την εξαιρετική σέντρα του Ζάμπιτσερ.

Νέα σέντρα του Ζάμπιτσερ έδωσε την ευκαιρία στον Κάλαϊτζιτς να απειλήσει, αλλά το τελείωμα του στο 22’ δεν ήταν το ιδανικό. Για να επιστρέψουν στο ματς οι Βορειομακεδόνες χρειάστηκε… μισή ευκαιρία και το πείσμα του Γκόραν Πάντεφ. Η πάσα του Αλιόσκι δεν έμοιαζε επικίνδυνη, όμως οι Χιντερέγκερ και Μπάχμαν μπερδευτήκαν με τον Πάντεφ να μην παρατά τη φάση τιμωρώντας το παιδικό λάθος των Αυστριακών και ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 28ο λεπτό.

Έκτοτε, οι τυπικά φιλοξενούμενοι κέρδισαν κάποια μέτρα στο γήπεδο ισορροπώντας την αναμέτρηση χωρίς ωστόσο να γίνονται ιδιαίτερα απειλητικοί . Οι δύο ομάδες πήραν το δρόμο των αποδυτηρίων σε ένα ημίχρονο που είχε έντονες μονομαχίες στο χώρου του κέντρου, λιγοστές μεγάλες ευκαιρίες, αλλά και δύο γκολ.

Ρίσκαρε και δικαιώθηκε ο Φόντα στο δεύτερο μισό

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς απέκτησε πιο έντονο ρυθμό με τις δύο ομάδες να μένουν πιστές στο πλάνο τους. Η Αυστρία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τη Βόρεια Μακεδονία να «χτυπά» στην κόντρα και να χάνει σπουδαία ευκαιρία με τον Νικόλοφ, που νικήθηκε από τον Μπάχμαν, σε πλάγια θέση.

Η είσοδος του Αρναούτοβιτς και η προώθηση του Αλάμπα έδωσαν πνοή στην επίθεση Φράνκο Φόντα. Η Αυστρία πλησίαζε κοντά στο γκολ και στο 64ο λεπτό χρειάστηκε η δύσκολη επέμβαση του Ντιμιτριέφσκι για να κρατήσει το 1-1.


Η πίεση απέδωσε καρπούς στο 78, όταν ο Γκρέγκοριτς πρόλαβε τον αντίπαλο τερματοφύλακα για να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στους Αυστριακούς μετά τη σέντρα του Αλάμπα.


Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο επιθετικός της Shanghai Port. Μετά από ολιγωρία των αμυντικών της Β. Μακεδονίας, ο Αρναούτοβιτς μπήκε στην περιοχή, πέρασε και τον Ντιμιτριέφσκι για "τελειώσει" το ματς και να κάνει το 3-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

Οι αλλαγές του Φράνκο Φόντα ήταν αυτές που καθόρισαν το ματς, με την Αυστρία να παίρνει τους πρώτους της 3 βαθμούς σε τελική φάση του Euro, κόντρα στην πρωτάρα και μαχητική για μόλις μία ώρα Βόρεια Μακεδονία.


Αυστρία (Φράνκο Φόντα): Μπάχμαν, Λάινερ, Ντράγκοβιτς (46' Λάινχαρτ), Χιντερέγκερ, Ούλμερ, Μπαουμγκάρντνερ (58' Γκρέγκοριτς), Λάιμερ (90' Μπαουμγκαρτλινγκερ), Σλάγκερ (90' Ιλσάνκερ), Αλάμπα, Ζάμπιτσερ, Κάλαϊτζιτς (59' Αρναούτοβιτς)

Βόρεια Μακεδονία (Ιγκόρ Αγγελόφσκι): Ντιμιτριέφσκι, Νικολόφ (63' Μπεϊτουλάι), Ριστόφσκι, Βελκόφσκι, Μούσλιου (86' Ριστόφσκι), Αλιόσκι, Μπάρντι (82' Τριχόφσκι), Αντέμι, Ελμάς, Πάντεφ, Τραϊκόφσκι

 
Βαθμολογία (3ος όμιλος)

Αυστρία 3

Ουκρανία 0

Ολλανδία 0

Βόρεια Μακεδονία 0


Επόμενος αγώνας (1η αγωνιστική):

Ολλανδία – Ουκρανία (13/6)

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης